Æteriske olier til en perfekt nattesøvn

Vi lever i en tempofyldt verden fyldt med overarbejde på arbejde, ærinder, familie og hjem, alt sammen mens vi prøver at opretholde selvpleje via en sund kost og motion. Ofte er vi overbelastede og overanstrengte, og selvom vi er trætte konstant, får vi sjældent en god nats søvn.

Det er svært at slukke og glemme vores daglige stress og ængstelse før sengetid, og ni gange ud af ti vi får ikke de anbefalede timer med søvn. I alderen 18 til 64 bør vi få mindst 7 til 9 timers søvn hver nat. Mange gange er vores søvn rastløs og mangelvare. Heldigvis er der en naturlig og sund måde at hjælpe med et afslappende og foryngende søvnliv.

Æteriske olier til søvn

Æteriske olier har været brugt til medicinske formål i århundreder. De er stærkt kondenserede ekstrakter fra forskellige plante- og urtedele, såsom blade, kronblade, rødder og stængler. Disse duftende essenser er multifunktionelle og kan bruges til madlavning, rengøring, parfume, massageterapi og aromaterapi, alt imens de giver potentielt gavnlige medicinske virkninger på sind og krop.

Typisk er behovene hos brugeren bestemmer, hvilke æteriske olier de vælger. Men hver enkelt har flere fordele. Nogle af de mest anvendte olier er til afslapning og stressaflastning, hvilket resulterer i et mere afslappet hjemmemiljø og mere fredelig søvn. Her er nogle af vores favoritter:

Lavendel

Lavendel er en af de mest kendte og anvendte æteriske olier. Lavendel har ikke kun en utrolig behagelig aroma, men har også flere fordele. Lavendel har egenskaber, der hjælper med at forstyrre overlevelsesevnen af bakterier og andre fremmede mikroorganismer, beroligende egenskaber, der hjælper med at lindre følelser af stress, og egenskaber, der har en lignende virkning som noget angstmedicin. Flere studier har også vist, at lavendel kan hjælpe med afslappende søvn.

SE OGSÅ:  Hvor lang tid skal det tage at falde i søvn?

Kamille

Vi kender alle til kamille og søvnig te og med god grund. Kamille har beroligende og afslappende egenskaber samt en beroligende aroma, der er perfekt til dit soveværelse, når du går i søvn.

Vetiver

Vetiver har en meget rig og jordagtig lugt og kommer fra rodens rod. Det er godt at rydde sindet og “slukke”, inden du prøver at hvile.

Bergamot

Bergamot har en rig og behagelig aroma. Det bruges ofte i parfume og stearinlys. Det findes også i Earl Grey te. Bergamot er afledt af citrus, og mens den er lys, er den også meget beroligende og har milde afbalanceringsegenskaber for at opretholde den følelse af ligevægt inden sengetid.

Cedertræ

Cedertræ har en meget jordagtig, træagtig aroma og er perfekt til at slappe af og fremme et fredeligt sind, da det hjælper hjernen til at bremse, når en overflod af tanker gør det vanskeligt at slappe af. Det blandes også godt med andre lysere blomsterolier som kamille og lavendel.

Du kan være interesseret i: Bedste æteriske olier

Konklusion

Selvom der er mange andre eksempler på olier, der bidrager til en veludhvilet søvnnat, er nogen af disse olier gode udgangspunkt for at se, hvad der passer dig bedst. Alle er forskellige, så det er godt at eksperimentere med et par forskellige olier, indtil du finder det, der fungerer bedst for dig. Lavendel er den mest almindeligt anvendte æteriske olie og er et godt sted at starte. Selvom intet kan erstatte en god nattesøvn, kan æteriske olier hjælpe dig med at nå disse mål naturligt og let.