Forholdet mellem søvn og depression

Vi føler os alle sammen lidt triste nogle gange, men når det er overdrevent, er der et problem. Depression er en af de mest almindelige psykiske lidelser i USA. Det antydes, at det skyldes kombinationen af biologiske, miljømæssige, genetiske og psykologiske faktorer i og omkring os. Det kan ske når som helst og kan forekomme med andre alvorlige medicinske tilstande.

Der er også et andet link, der dvæler, og det kan være en meget farlig kombination. Forholdet mellem depression og søvnløshed er ret kompleks, da depression kan forårsage søvnløshed og søvnløshed kan forårsage depression. At finde ud af, hvilken der forårsager, hvilket kan være en opgave i sig selv. Men hvis du allerede ved, at du ikke får nok REM-søvn, så påvirker det dig og dit humør.

Hvorfor er søvn så vigtig?

Du tror måske, at det at få en hurtig udsættelse, f.eks. 4-5 timer pr. Nat, er god nok til, at du kan hvile dig den næste dag. Desværre er det ikke nok. Du har brug for mindst 7-9 timers søvn, hvis du er voksen mellem 26-64 år. Kronisk søvnmangel kan øge din risiko for andre igangværende sundhedsproblemer. Det kan også have en effekt på den måde, du tænker, lærer, arbejder, reagerer, og hvordan du socialiserer.

• Sådan fungerer dine hjerner

Hvor godt din hjerne fungerer afhænger af, hvor godt din hjerne fungerer. Mens du sover, danner din hjerne veje for at hjælpe dig med at huske og lære nye oplysninger. En god nats søvn hjælper dig med at forbedre læring ifølge undersøgelser. Uanset hvad du lærer, om det er, hvordan man kører, hvordan man spiller en sport, studerer til en test osv., Kan en god nats søvn hjælpe dig med bedre at huske, hvordan du gør det. Ikke kun det, men søvn forbedrer også din evne til at træffe beslutninger, være bedre opmærksomme og være mere kreative.

Hvis du er søvnberøvet, har du muligvis et eller andet problem med problemløsning, beslutningstagning, kontrol din adfærd og følelser, håndtering af ændringer, og det kan føre til en håndfuld eller flere problemer. Her er en sand historie om søvnmangel og følelser.

Min søn er otte år gammel og sover ikke særlig godt på grund af andre medicinske tilstande. Når han tager sin medicin til søvn, har han det helt fint om morgenen, men når han giver mig et spørgsmål om hans medicin og ikke tager dem, vågner han op, og hans følelser er overalt efter ikke at have sovet natten igennem. Indrømmet, mange børn kan gennemgå dette, men hans er en kronisk tilstand, og han lider nu af depression på grund af sin søvnløshed, hvilket bringer mig til mit næste eksempel.

• Følelsesmæssigt velvære

Min søn har et kæmpe problem med at komme sammen med andre, hvilket er et tegn på søvnmangel hos børn og teenagere. De kan også føle sig impulsive, vrede, have humørsvingninger. De kan også opleve depression, tristhed og manglende motivation. Ikke kun det, men de kunne mangle enhver form for motiverende færdigheder og have problemer med at være opmærksomme på, hvilket kan føre til at få lavere karakterer.

• Fysisk sundhed

Søvn er så vigtig i dit liv, fordi den har stor indflydelse på dit fysiske helbred. Mens du sover, reparerer dit hjerte og blodkar sig selv. Søvnberøvede mennesker er mere tilbøjelige til at have en øget risiko for hjertesygdomme, forhøjet blodtryk, diabetes, slagtilfælde og nyresygdom. Dem, der er berøvet søvn, har også en øget risiko for fedme, afbalancerede hormoner, højere blodsukkerniveauer end normalt, hæmmet vækst og udvikling og et dårligt immunsystem.

Søvn er bestemt vigtig for vores sundhed og kroppe, men når vi ikke får nok af det, kan det føre til en lang række psykiske problemer, hvoraf den ene er depression. Depression er en meget almindelig, men alvorlig stemningsforstyrrelse.

Søvnløshed og depression

Undersøgelser har vist, at dem, der lider af søvnløshed, har en højere risiko for at udvikle en form for depression sammenlignet med dem, der får den anbefalede mængde søvn for deres aldersgruppe. Dem, der er deprimerede, kan lide af en række symptomer på søvnløshed, som inkluderer:

 • Søvnighed i dagtimerne
 • Følelse uopfrisket efter søvn
  • Vanskeligheder med at falde og forblive i søvn
  • Irritabilitet

    Depression Angst

   • Forøget domme fejl
   • Ulykker
   • Kontinuerlige bekymringer om søvn
   • Manglende evne til at fokusere eller være opmærksom

   • Obstruktiv søvnapnø

  Obstruktiv søvnapnø er en anden kronisk søvn sygdom, der kan forårsage depression. En undersøgelse udført i Europeconsisting af 18.980 mennesker med depression viste sig at være fem gange mere tilbøjelige til at lide af obstruktiv søvnapnø. Heldigvis kan dette behandles simpelthen ved hjælp af en CPAP. Dette blev gjort med succes i et år, og forbedringer i symptomer på depression blev vist.

  Rastløs Bensyndrom

  Jeg kan personligt vidne om denne ubehagelige gener om natten. Hver gang jeg var gravid, udviklede jeg rastløs bensyndrom. Det er en tilstand, der også er forbundet med depression. Det siges af Restless Leg Syndrome Foundation, at ca. 40% af mennesker, der har RLS, klager over symptomer i forbindelse med depression. Hver gang jeg havde denne lidelse, var jeg bestemt deprimeret eller viste et eller andet tegn på depression, fordi jeg ikke fik tilstrækkelig søvn hver nat.

  Se beslægtet artikel: Tips til søvn og sengetøj til rastløse ben Syndrom

  Aldring

  Aldring er nok til at få en person til at blive deprimeret, uanset om det drejer sig 30, 40, 50, 60 og så videre. Jeg er ved at blive 30, og det får mig allerede til at krybe sammen. Det handler dog ikke altid om den alder, der kan gøre en person træt.

  Ændringer i søvnmønstre : Når du bliver ældre, bliver søvnmønstre ofte mindre afslappende. Støj omkring dig er sandsynligvis mere tilbøjelige til at vække dig, og dit interne ur vil komme frem. Dette betyder, at du sandsynligvis vågner tidligere og går i seng tidligere. Voksne i alderen 26-64 har brug for 7-9 timers søvn og voksne 65+ har brug for 7-8 timers søvn for at fungere korrekt.

  Sundhedsændringer : Når du bliver ældre , gigt og rygsmerter samt depression og angst kan forstyrre søvn. Men hvis din gigt holder dig vågen, er det en god mulighed for, at mangel på søvn kan forårsage depression. Det er ikke rigtigt klart, hvad der forårsager, indtil flere undersøgelser er udført. Nogle andre problemer, der kan holde dig vågen med aldring, kan være blæreproblemer, prostata problemer, søvnapnø og rastløs bensyndrom.

  Medicin : Jo ældre du bliver, jo mere sandsynligt er det er, at du har brug for receptpligtig medicin, som yngre mennesker gør, medmindre du har et godt helbred. Jo flere medicin du bruger, jo højere risiko for søvnløshed har du.

  Depression

  Jeg har talt meget om, hvordan søvn kan forårsage depression, men hvad er depression præcist, og hvor dårlig kan det være? Jeg kan give dig en førstehåndsoplevelse af, hvad det er. Depression er følelsen af værdiløshed. Det er følelsen af ikke at være god nok, ikke føle noget, ikke være i stand til at komme ud af sengen om morgenen, fordi du bare ikke har lyst til, at verden vil have dig til det. Det er tabet af interesse for alt, hvad du engang elskede at gøre, alle de mennesker, du elskede at hænge med, tab af interesse for at lege med dine børn. Det er manglende evne til at lukke øjnene om natten, bare stirre i loftet og sætte spørgsmålstegn ved enhver beslutning i livet. Det kan også være trangen til at sove i længere perioder hele dagen uden engang at tænke over det eller tage sig af det.

  Jeg har gennemgået alt dette og for at være helt ærlig er det skræmmende. Min appetit ændrede sig, jeg faldt 60 pund, fordi jeg ikke spiste eller sov. Jeg endte med at udvikle en alvorlig angstlidelse, der krævede medicin, alt på grund af min depression og søvnmangel. Jeg opfordrer virkelig nogen af jer, der læser dette og har tegn på depression eller søvnløshed, til at tale med din læge. Det er ikke noget at rode med.

  En type depression, der er meget almindelig, hvor søvn kan forårsage det, er postpartum depression. Lad os tjekke den ene, skal vi?

  • Postpartum depression og søvnløshed

  Søvnmangel er hård nok, som det er på en person, men det bliver kun værre hos en mor, der lige har haft en baby. Det sænker en mors evne til at passe sit barn, fordi hendes koncentration, dømmekraft og koncentration hæmmes. Ikke kun det, men mødre kan ubevidst reducere deres barns søvnkvalitet, fordi de tilpasser sig moderens døgnrytme.

  En undersøgelse offentliggjort i Journal of Obstetric, Gynecologic & Neonatal Nursing viser, at symptomerne af depressionssymptomer forværres hos postpartumpatienter, når deres søvnkvalitet falder. Disse kvinder bruger 20 procent mere af deres dag vågen end gennemsnittet i de første seks uger efter fødslen. Søvnmangel er en af de mest almindelige bivirkninger ved fødslen, hvilket gør alvorlig depression til en af de mest alvorlige bivirkninger ved dette.

  Du kan hjælpe med at opretholde en sund søvnplan ved at gøre følgende:

 • Sov når din baby sover – Jeg ved, det lyder farfetched, men det virker. I det øjeblik din baby falder i søvn, skal du prøve at lægge hovedet på en behagelig pude eller seng og køre væk i et par timer eller endda kun 15 minutter.
  • Kommunikation er nøglen – Sørg for at kommunikere dine behov til din familie og partner. Prøv at få en god tidsplan mellem alle, så du kan hvile, mens din partner eller ældre børn er sammen med babyen. Måske endda involvere en bedsteforælder, hvis du er nødt til det.

  • Sæt prioriteter – Det er okay at tage lidt fri . Hvis du er for træt til at arbejde i huset, skal du ikke gøre det. Hvis du har brug for hjælp, er det okay at spørge en ven eller familie. Det er også helt okay at lade vasken eller vasken sidde en anden dag for at give dig mulighed for at indhente noget søvn.
 • Narkotika til depression og søvn

  Hypersomnia kan være et af tegnene på depression og dette er karakteriseret ved oversovende. Så nu har vi søvnløshed og hypersomni, der begge kan forårsage depression, så hvordan behandler vi dette? For det første er vi nødt til at behandle depressionen, og dette behandles generelt med en kombination af psykoterapi og medicin.

  Psykoterapi

  Psykoterapi kan hjælpe du arbejder igennem de problemer, der forårsager din depression og søvnløshed. Dette gøres ved at tale med en autoriseret psykolog. De hjælper mennesker i alle aldre med at leve sundere, lykkeligere og mere produktive. De kan tage en eller flere tilgange til terapi, herunder:

  • Kognitiv adfærdsterapi
  • Interpersonel
  • Humanistisk
  • Integrerende
   • Psykoanalyse & psykodynamisk

   Medicin

   Medicin ser ud til at være den hurtigere vej til at mindske dine symptomer, mens psykoterapi-behandlingen hjælper med håndteringsstrategier for at forhindre fremtidige symptomer af depression. En medicin kan ordineres til dig for at hjælpe dig med at sove, såsom en SSRI, som er en selektiv serotonin-genoptagshæmmer. Du kan også få ordineret et antidepressivt middel, såsom en SNRI- eller serotonin- og noradrenalin-genoptagshæmmer. Andre muligheder for mere alvorlige tilfælde kan være tricykliske antidepressiva, beroligende antidepressiva og hypnotika.

   Naturteknikker

   I stedet for at pumpe din krop fuld af medicin, eller hvis din læge ikke synes, din sag er for alvorlig til recepter, er der masser af alternative muligheder for dig at prøve, såsom:

   Dyb vejrtrækningsteknikker

   Begrænsning af koffein, alkohol eller nikoti ne om natten

   Brug kun sengen til søvn og sex

   Undgå lur i løbet af dagen

   Øvelse senest en få timer før sengetid

   Ryd hovedet ved at lave en liste på papir

   Det kan være en god idé at læse: Sådan sovner du med angst

   Konklusion

   Som du kan se, er der en solid sammenhæng mellem søvn og depression. Der er også en sammenhæng mellem depression og søvn. Der er også mange ting, du kan gøre for at hjælpe problemet. Du kan hurtigt genkende symptomerne og få hjælp efter behov. Vær ikke bange for at bede nogen om hjælp eller om deres mening. Det er altid bedst at konsultere en læge, inden du træffer drastiske beslutninger vedrørende dit liv eller medicin. Jeg håber, at denne artikel har hjulpet dig på en eller anden måde. Du er velkommen til at dele dette med alle, du kender, der kan finde dette nyttigt.

SE OGSÅ:  CBD olie vs hampolie: Hvad er forskellen?