Kamille te og søvn – hvad er forbindelsen?

Vi har alle haft en af disse nætter, eller måske endda et par, hvor vi bare ikke synes at fange nogle rigtig gode Z’er eller falde i søvn overhovedet for den sags skyld. Vi ligger undertiden der i timevis og tænker på den kommende dag, hvilket ikke er godt for vores helbred eller vores hjerter.

I stedet for at pumpe din krop fuld af sovepiller, prøv en naturlig urtevej, såsom kamille te. Denne kraftfulde urt har en lang række fordele for dig, som du måske ikke engang er opmærksom på. Det er en af de mest alsidige medicinske urter, som mennesket kender takket være dets antioxidanter for sygdomsbekæmpelse og søvnhjælpsegenskaber.

Hvad er kamille te?

Dette er det første spørgsmål, som mange mennesker kommer til at tænke på, når de hører om denne naturlige søvnhjælp. Hvad i alverden er kamille te? Nå, lad os nedbryde det, skal vi?

Kamille er en urt, der er blevet brugt i århundreder, der går tilbage til det gamle Egypten, til at behandle en række spørgsmål. I dag er det meget brugt til at sove. Det er meget let tilgængeligt i stort set alle supermarkeder, store butikker og apoteker. Du kan købe det allerede i en tepose, eller du kan selv lave en. Når den er forbrugt, går apigeninet på arbejde. Det er et fenolisk flavonoid, der er forbundet med søvn- og roforbedrende effekter. Det bedste ved det er, at det ikke indeholder koffein!

Tilbage i 2009 var der en undersøgelse finansieret af det nationale center for komplementær og alternativ medicin, der gennemgik effektiviteten af kamille te hos patienter, der blev diagnosticeret med angst. Lang historie kort, denne urt viste sig at reducere stress og angst. Men hvad med søvn? Nå, hvis du er nervøs eller stress, tror du at du skal sove godt? Sikkert ikke! Derfor anbefales det, at du drikker et glas af denne te inden sengetid for at hjælpe med at slappe af din krop.

For nogle opskrifter på kamille te, klik her!

Hvad er kamille te godt til?

Det videnskabelige navn for det er Matricaria recutita, og det bruges af mange naturlige healere til at behandle en bred vifte af sundhedsmæssige problemer såsom betændt tandkød, infektioner, udslæt, muskelspasmer, forkølelse og fordøjelsesforstyrrelser. I dag bruges det mest til at bekæmpe søvnløshed, mindske angst og hæve dit humør.

SE OGSÅ:  Søvnhallucinationer og søvnparalyse: Alt hvad du skal vide

Der har været en række dokumenterede fordele ved at drikke denne kraftfulde urt, og her er den bedste del for dem, der er bekymrede for deres kostvaner eller for mange kalorier, denne drink indeholder kun to kalorier, to milligram natrium og absolut intet kolesterol. De dokumenterede virkninger af forbedring af visse sundhedsmæssige forhold ved denne drink inkluderer:

  Reduktion af angst og depression

 • Allergifighter
 • Insomnia Cure
 • Sår
 • Sår
 • Antiinflammatorisk
 • Naturlig arthritis kur
 • Hæmorroider
 • PMS
 • Muskelspasmer
 • Gastrointestinale lidelser

Der kan være mere dvælende omkring , men disse er de vigtigste, der har vist sig at være 100% effektive.

Hvordan kan det gøre Så meget?

Ser du, kamille kan bruges på snesevis af måder til at berolige kroppen, og det hele afhænger af, hvordan du forbereder den pågældende urt. Du kan diffundere det derhjemme for at hjælpe dig med at sove eller drikke det som en te, påfør olien på huden for bugbid, kløe og eksem. Du kan også tilføje den til tandpasta eller mundskyl for at helbrede tandpine og betændelse. Den mest populære måde at bruge denne urt på er at indtage den. Det kan blandt andet rense din lever og helbrede fordøjelsesvæv. I denne tid er det muligt at bruge denne urt i næsten alt og på nogen måde for at fremme bedre helbred og helbredelse.

Er kamille Te Safe?

Generelt, ja, det er sikkert. Men hvis du har en pollenallergi, især over for ragweed, kan det forårsage en allergisk reaktion, og du bør ikke bruge den. Det kan også interferere med antikoagulantia. FDA regulerer ikke kosttilskud, da det gør regelmæssig medicin og kan sælges uden begrænset undersøgelse af, hvor effektivt det virkelig er.

University of Maryland Medical Center anbefaler at begrænse din indtagelse af kamille til en halv kop om dagen til børn under 5 år. Voksne kan muligvis forbruge 1 til 4 kopper om dagen, eller du kan bruge det som et ekstrakt, der er standardiseret til 1,2 procent apigenin i kapselform. Du kan også tilføje 5 til 10 dråber af det i den væsentlige form til badevand for en afslappende suge.

Bivirkninger af kamille te

Selvom denne urt betragtes som relativt sikker, er der nogle bivirkninger forbundet med den, f.eks. :

 • Kvalme
 • Opkastning
 • Allergisk reaktion
 • Blodfortyndende interferens
SE OGSÅ:  Hvad du bør vide om støjreducerende ørepropper

Som altid, konsulter din læge, inden du tager denne urt i nogen form, hvis du har allergi eller tager receptpligtig medicin.

Bedste kamille te til søvn

Ærligt talt er der virkelig ikke en “bedste” kamille-te til at sove, den skal alle smage den samme, hvis den er tilberedt korrekt, uanset hvilket mærke du vælger. Med hensyn til ingredienser skal du se nøje efter andre urter eller tilsætningsstoffer. Den bedste kamille er økologisk, hvis du kan finde den, men du skal muligvis rejse til en helsekostbutik eller købe den online.

Et problem, du måske har, er om du vil have det i en tepose eller et løst blad. Nogle mennesker siger, at løst blad smager bedre, men det kan være ret vanskeligt at finde, og det er ubelejligt at forberede.

Forberedelse af te

Hvis du leder efter en enkel måde at tilberede din te på, her er den.

 • Placer din tepose eller infusionsvæske i bunden af dit yndlings krus
 • Hæld kogende vand over det
 • Lad stejle i mindst 3 minutter
 • Tilføj enhver smagsstof du ønsker, såsom honning eller citron
 • Drik op!

Jo længere du tillader det at stejle, jo rigere og stærkere er smagen. Lad det ikke trække mere end 10 minutter. Det bedste tidspunkt at drikke denne kamille te er omkring 30 minutter før sengetid. Det betragtes bredt som en mild beroligende middel og søvninducerende. De beroligende virkninger fra apigeninet opstår, fordi det binder til benzodiazepinreceptorerne i hjernen.

Du kan være interesseret i: Bedste søvnhjælpemidler til ældre

Konklusion

Kamille er langt den mest anbefalede naturlige søvnhjælp, der der. Det er koffeinfrit, indeholder intet kolesterol, og det har blandt andet vist sig at reducere stress og angst. Hvorfor føles det så godt at drikke denne te før sengetid? Nå, det kaldes placebo-effekten. Vi tror, at det slapper af os, derfor gør det det. Det er det samme koncept bag ideen om varm mælk.

Den anden del af det er, at ved at brygge den hver aften, skaber du et ritual, som er en anden måde at vinde ned for en afslappende nats søvn. Uanset hvordan du vælger at indtage denne urt, er det bevist, at det blandt andet helbreder søvnløshed. Så læs nogle opskrifter, kom dig ind i en behagelig seng og drik din te.