Hvordan påvirker graviditet dine drømme?

Når du forventer, oplever du mange nye ting, og der er mange nye ændringer fysisk såvel som mentalt. Blandt disse ændringer er der flere hormonelle ændringer, der kan påvirke andre aspekter, som du måske ikke har overvejet.

En sådan ændring er, hvordan graviditet kan påvirke dine drømmelandskaber. Mange kvinder opdager, at deres drømme ændrer sig, når de er gravide. Disse ændringer kan være forskellige afhængigt af individet, men for det meste bliver drømme mere levende eller intense, og der kan endda være en stigning i mareridt. Der er mange grunde til, at disse ændringer i drømme opstår under graviditeten.

Ændringer i drømme under graviditeten kan omfatte:

  • Levende billeder
  • Angstbaserede landskaber
  • Husker hvad du drømte oftere
  • Oplever mere intense billeder
  • Drømmer oftere
  • I øgede mareridt

Lad os se på nogle af disse ændringer mere detaljeret.

Levende drømning

Drømme er en normal del af hverdagen bortset fra at være gravid, så mange mennesker har også levende drømme normalt. Imidlertid kan hyppigheden eller intensiteten af disse levende drømme øges under graviditeten. Disse levende drømme er generelt klarere, mere følelsesmæssigt intense og kan være vanskelige at skelne fra virkeligheden. Disse drømme kan føles som om begivenhederne i dem faktisk sker.

Selvom disse levende drømme kan ske for enhver, ser det ud til at graviditet kan stimulere flere af disse typer af drømme. Dette er i sammenligning med fuzzy drømme, som du ikke kan sammensætte eller næppe kan huske, disse drømmelandskaber føles som virkelighed. Du kan muligvis komme op og have brug for et øjeblik til at skelne dem fra virkeligheden.

Alt i alt drømmer oftere

Mange gravide kvinder hævder, at mens de er gravide, har de en tendens til at drømme oftere. Selvom der ikke er nogen videnskabelig grund til at hævde, hvorfor de måske drømmer oftere. Men det er muligt, at de måske har flere drømme inden for 8-timers søvncyklus, eller stigningen i drømme kan også skyldes sovende eller lur i flere timer i løbet af dagen. Dette skyldes det faktum, at graviditet forårsager træthed, hvilket resulterer i mere søvn, og jo mere du sover, jo mere sandsynligt er det, at du får drømme.

SE OGSÅ:  Et bedre liv starter med sundere søvnvaner

Angstbaserede drømmelandskaber

Det er ingen overraskelse, at selvom du måske er begejstret for din babys ankomst, kan du også være lidt bekymret og nervøs. Graviditetsdrømme kan være en af de største gateways og manifestationer af dine følelser og tanker.

Disse drømmelandskaber kan give noget indblik i din frygt og bekymring. Dette kan omfatte bekymringer om at styre det nyfødte med andre børn, økonomiske problemer, arbejde med en nyfødt og mange andre. Du kan også være bekymret over leverings- og arbejdsprocessen.

Når du har meget i gang, og det er i tankerne i et stykke tid, kan disse tanker manifestere sig derefter som dine drømme.

Husker dem oftere

Under graviditeten bliver det ofte lettere at huske dine levende drømme. Før du var gravid, huskede du måske ikke dine drømme ofte eller måske dig, selvom du slet ikke drømte. Oplevelsen under graviditeten kan dog være meget forskellig på grund af forbedret erindring om dine drømme.

Øgede mareridt under graviditeten

Hvorfor drømmer folk om skræmmende ting? Svarende til at have angstbaserede drømme og spænding er mareridt baseret på følelser og kan øges under graviditeten. Disse mareridt om graviditet er ret almindelige, og undersøgelser viser, at de er knyttet til dine følelser.

Disse kan forekomme på grund af din frygt eller angst for, at der kan ske noget med baby eller kan være med hensyn til fødsel og fødsel af din baby.

Mareridt kan være i mange forskellige former. Du drømmer måske om at miste din baby, om abort eller om at tabe babyen og mange andre scenarier. Selvom disse typer drømme er normale, kan de være ret foruroligende.

Hvad er de mulige årsager til ændringer i drømmelandskaber under graviditeten?

Ændringer i drømme under graviditet har mange forskellige mulige årsager. Den mest sandsynlige årsag skyldes dog hormonelle ændringer, der opstår, når du er gravid. Svingningen af hormoner, der opstår, når du forventer, kan have stor indflydelse på din krop.

SE OGSÅ:  Hvorfor gør solen dig træt?

Det er på grund af disse hormonelle ændringer, at kvinder oplever humørsvingninger under graviditet også. Så hvis du oplever humørsvingninger som at være ked af små ting og derefter glemme det, ville du ikke være den første gravide person, der gennemgår det.

Da disse hormonelle ændringer kan gøre dine følelser mere intense, kan de også have en lignende effekt på dine dreadreamscapes ms.

Ud over dette er den hormonelle ustabilitet under graviditeten. kan også forårsage øget træthed, hvilket betyder, at du er mere tilbøjelige til at sove oftere og derfor også drømmer oftere.

Baseret på videnskabelig forskning er levende drømmer en af de måder, hvorpå du gemmer dine minder. Ud over dette kan drømme også fungere som en form for terapi ifølge National Sleep Foundation.

Så drømme kan faktisk også hjælpe dig med at forstå og behandle bedre. som dine følelser. I forhold til graviditet, som er en meget følelsesladet oplevelse, kan dette resultere i øgede drømme såvel som bedre tilbagekaldelse af disse drømme.

At tackle ubehageligt graviditet mareridt

Drømme under graviditeten kan bruges som en metode til at håndtere ethvert stress af angst du måtte have. Som en kendsgerning har mange kvinder, der har mareridt, mens de er gravide over arbejde, generelt haft lettere og kortere fødsler.

Disse mareridt og dårlige drømme kan dog stadig være ubehagelige, især hvis de er ret levende og svære at glemme. Du prøver at reducere hyppigheden af disse ved at konsultere din læge om spørgsmål eller bekymringer, du har vedrørende graviditet, fødsel eller moderskab. Du kan også prøve at tale med nogen, du måske har det godt med at mindske din frygt eller slappe af.

Konklusion

Ændringer under graviditeten af dine drømme er meget almindelige og kan få dig til at få mere levende, intense drømmelandskaber såvel som mareridt. Disse ændringer er forårsaget af hormonelle udsving og kan være baseret på dine følelser. Vi håber, at disse oplysninger kunne hjælpe dig med at forstå ændringerne i dine drømme bedre.