Hvorfor gør solen dig træt?

Elsker du ikke at gå til stranden for at høre havet og lugte den rene udeluft? Vi elsker alle sandet mellem tæerne, det kølige vand og solen på vores ansigter. Bagefter bliver jeg slået. Jeg glemmer altid, hvor slidt jeg føler, når jeg kommer hjem fra at være ude i solen. Jeg har brug for en lur, stor tid. Der er faktisk videnskabelige grunde, der forklarer de trætte efter solfænomener, som de fleste af os oplever.

# 1. Kropstemperatur

Forskere siger, at energi fra solen overfører varme til kroppen gennem elektromagnetisk stråling i form af fotoner. Denne stråling får kropstemperaturen til at stige. Når din kropstemperatur ændrer sig mere end 0,5 grader, reagerer din krop ved at være søvnig, grump eller træt. Denne reaktion er fremtrædende hos børn.

Mens vi er ude i solen, skal vores krop arbejde hårdt for at regulere vores kropstemperatur. Jo højere udendørstemperaturer og jo større kroppen er, jo hårdere er vores krop nødt til at arbejde. Vores krop arbejder naturligvis hårdt for at køle os ned, og den bruger en masse energi og andre ressourcer, herunder sved. Sved arbejder for at afkøle kroppen gennem fordampning af vandet på huden. Denne proces får sin energi fra vores kroppe. Også ved høje temperaturer øges vores puls og metaboliske systemer, hvilket gør vores kroppe meget hårdere. Alt det usynlige arbejde får os til at føle os søvnige og udmattede.

# 2. Kemi

Nogle forskere foreslår at det at være i solen undertrykker produktionen af melatonin. Derefter, efter vi forlader stranden, stiger Melatonin-produktionen, hvilket får os til at have et stærkt ønske om at tage en god lang lur. At være i sollys forårsager en stigning i nogle rigtig gode vitaminer, men denne stigning tager en del indsats fra stofskiftet og kan dræne lidt energi. Ultraviolet lys udløser en række kemiske reaktioner, der i sidste ende kan forårsage døsighed og sløvhed.

SE OGSÅ:  Søvnapnø - I hvilken fase af søvnen forekommer den?

Vi ved alle, at solens ultraviolette stråler kan trænge ind i huden og forårsage skader som rynker, solskoldning og kræft. Den overflod af kemiske handlinger, der forårsager disse virkninger, kan også forårsage træthed efter timer i solen.

# 3. Lys

Ude i sollyset afbrydes søvn- / vågecyklussen. Solen sender signaler, der ændrer dag / natrytme. Eksponering for solen kan nulstille dit ur. Vores kroppe tror på, at dagen er vågen, og natten er til at sove. Folk, der ikke får nok sollys, lider ofte af søvnløshed.

# 4. Ekstrem varme gør dig træt

Ekstrem udsættelse for solen kan forårsage farlig dehydrering, fordi din krop sveder og du mister vand. Dehydreringssymptomer inkluderer mundtørhed, døsighed, sløvhed, tørst, tør hud, hovedpine og svimmelhed.

Ekstrem varme kan også forårsage udmattelse af varmen. Symptomerne på varmeudmattelse inkluderer hud, der føles kølig at røre ved gåsehud, når den udsættes for varme, kraftig svedtendens, svimmelhed, svimmelhed, udmattelse, svag puls, postural hypertension, kramper, hovedpine og kvalme. Disse tilstande kan kræve lægehjælp, og du bør straks søge hjælp, hvis symptomerne er ekstreme.

Anbefalinger til soleksponering

Ved at beskytte os mod solen kan vi muligvis også afbøde solens trættende virkninger.

1. Bliv ikke i direkte sol for længe.

2. Mad og drikkevarer – Drik masser af vand og spis en salt snack for at erstatte saltet og vandet fra din sved.

3. Skygge – Reducer risikoen for hudskader ved at bringe en paraply til stranden eller finde et skygge træ at sidde under. Brug beskyttelsestøj inklusive hat.

4. Tøj – I mellem svømmerne skal du bære langærmet skjorte og bukser eller nederdele, der dækker udsat hud for at blive beskyttet mod det farlige UV-stråler. Mørkere farver og tøj med strammere strikstof giver optimal beskyttelse.

SE OGSÅ:  Kan du dø af en overdosis af Melatonin? Få den chokerende sandhed her

5. Hat -Bær en hat med en bred kant, der går hele vejen rundt, så den skygger dit ansigt. Som i tøj giver tættere vævede hatte og mørke hatte lidt mere beskyttelse. Hvis du har en baseballkasket, så glem ikke at bruge solcreme på dine ører og nakke.

6. Solbriller – Brug solbriller for at beskytte dine øjne mod UV-stråler, som kan føre til grå stær. Den ømme hud omkring dine øjne har brug for beskyttelse mod sollys. Solbriller har normalt tags, der siger, om de blokerer UVA- eller UVB-stråler eller begge dele. Vælg briller, der blokerer både UVA- og UVB-stråler for at give dine øjne den mest beskyttelse mod su

7. Solcreme – Brug en bredspektret høj SBF solcreme, inden du går ud i solen. Sørg for at bruge et tykt lag i alle de områder, der kan blive udsat for. Påfør solcreme igen efter behov hele dagen. Glem ikke, du kan blive solskoldet på overskyede dage!

Du kan muligvis også lide Hvad betyder det, når du gabe?