Er det bedre at sove uden en pude?

Dit generelle helbred er meget tæt knyttet til den mængde og kvaliteten af søvn, du får hver nat. At vågne ofte på grund af ubehag afbryder de sovefaser, som din krop har brug for for at fungere korrekt, og vores første prioritet bør være at fjerne eller udskifte noget, der ikke understøtter vores søvn.

Primær for vores kropsstøtte er vores madras- og pudevalg, og selvom mange mennesker bruger den tid, det tager at finde den rigtige madras, der passer bedst til deres søvnposition, vælger de ofte en pude baseret på tilgængelighed i butikken, og det kan i sig selv være en dårlig beslutning. Dette kan føre til åbenlys nakke- og rygspænding, hvilket får en til at spekulere på: Er det bare bedre at sove uden en pude?

Tjek vores artikel om hvor mange puder skal du sove Med?

Din søvnposition

For at besvare dette spørgsmål skal du først analysere din søvnposition fordi svaret ikke er et simpelt ja eller nej. Din naturlige søvnposition, hvilket betyder den, du naturligvis henvender dig til, mens du sover om natten, skal understøttes ordentligt af både din madras- og pudekombination.

Det vigtigste, du skal tage i betragtning, er din kropsholdning og hvordan det påvirker din rygmarv. Da din rygsøjle bogstaveligt talt er broen til dit nervesystem, kan kompromittering af den gennem forskydning og omgivende blødt vævsspænding føre til langvarige smerter og kroniske helbredsproblemer gennem dårlig søvn.

Hvilken søvnposition kræver en pude af sundhedsmæssige årsager?

Hvis du ved, at din pude forårsager en rastløs nat og ubehag, skal du ikke ikke være så hurtig at slippe af med at sove med en pude helt. Sidesveller og de fleste rygsviller har brug for en pude for at hjælpe med at holde ryggen justeret og nakken korrekt understøttet. Hvis du vågner med ondt i nakken eller ryg og sover i en af disse stillinger, skal du overveje at undersøge en pude, der passer bedst til dine behov og personlige komfortpræferencer.

Tilbage sovende

Tilbage sveller er mest sandsynligt at understøtte din rygsøjle bedst, da mange madrasser, uden en ekstrem blød en, giver rygsøjlen mulighed for at falde i sin naturlige kurve uden at lægge stressfaktorer på det bløde væv. Hovedet skal holdes niveau med skuldrene, og halsen skal forsigtigt understøttes af en pude, der fylder hullet mellem hoved og skuldre.

SE OGSÅ:  Hvordan søvn og vægttab er forbundet

Normalt understøtter tyndere og mere konturpuder bedst rygsveller. For tynd eller blød af en pude kan lade hovedet lægge sig for langt tilbage, og tykkere puder løfter hovedet for langt frem og lægger en belastning på nakken og nedre ryg.

Side Sleepers

Selvom det også betragtes som en sund position at sove på din side, betragtes det kun, så hvis du har både en madras og en pude, der understøtter din krop på en sådan måde, at din rygsøjle kan holdes naturligt lige. I modsætning til den bageste soveposition, der understøtter den naturlige kurve i rygsøjlen, skal sidesvellerne vælge en søvnoverflade, der svarer til deres krops naturlige form og kurver og give efter for pres for at holde ryggen langstrakt.

Tykkere , kilehårede og mere understøttende puder er oftest det mest behagelige valg til denne stilling – det er fordi det bedre holder hovedet mellem skuldrene og fylder det store rum forårsaget af hævning af hoved og skuldre for at give en ordentlig hvile nakken og omgivende blødt væv.

Hvilken søvnposition understøttes bedst uden en pude?

Hvis du nogensinde har haft tanken om at smide din pude kan være en god idé, kan du være på rette spor – HVIS du er mavesove eller rygsove. Disse stillinger belaster ofte lænden på grund af uoverensstemmelser med cervikal tilpasning på grund af madrasvalg, skade eller sundhedsmæssige årsager. Understøtter rygsøjlen på en måde, så den hjælper med at forlænge den og strækker den ud, påvirker en mere naturlig position.

Mavesvømmere

Mange mavesveller har problemer med personlige komfortpræferencer uden en pude og foretrækker polstring af et ekstra lag mellem hoved og madras. Problemet med en pude som mavesove er, at uanset hvad du laver, vil du altid kompromittere rygsøjlen på en eller anden måde på grund af at skulle dreje hovedet i en eller anden retning. Dette er faktisk den mindst sunde stilling at sove i, men man kan næppe kontrollere, hvilken position de naturligt falder i, når de sover. Derfor skal du overveje, hvad der bedst understøtter din krop.

SE OGSÅ:  Den frygtede 4 måneders søvnregression, der får dig til at græde

Mavesveller, der har brug for en pude til personlig komfort, understøttes bedst af en meget tynd og / eller en meget blød pude, der placerer hovedet så tæt på madras som muligt. Og hvis du kan klare dig uden en pude, så skal du. At placere dit hoved på samme niveau som din madras kan faktisk hjælpe med at rette din rygsøjle, og det tager belastningen fra din nakke og skuldre såvel som din lænd.

Tilbage Sleepers

Nogle rygsviller har også fordel uden brug af en pude. Dette afhænger ikke kun af personlige komfortpræferencer, men også hvordan din krop er bygget. Bredskuldrede eller store kropsindivider kan synes, at dette er meget ubehageligt og kræver den korrekte tynde støtte til hoved og nakke som beskrevet ovenfor. Men at sove uden en pude til rygsviller har vist sig at være meget behageligt for dem, der lider af rygsmerter, da det hjælper med at strække rygsøjlen og frigøre spændinger. Dette gælder især hvis du har en fast madras.

Konklusion

Hvis du har været overvejer at slippe af med din pude af komfortmæssige årsager, skal du først tage højde for den position, du sover i, for at afgøre, om dette er sandt i din bedste interesse. Sidesveller skal altid have en form for hoved- og nakkestøtte, men rygsveller kan have et variabelt svar på at sove uden en pude, og du vil måske prøve det for at se, hvordan du har det. , er mavesveller bedst at sove uden en pude. Dette er for bedre at understøtte rygsøjlens længde og hjælpe med at holde den i justering. Men det kan også være en god idé at overveje brugen af en pude andetsteds, f.eks. Under dine hofter eller nedre ryg for også at give blødt vævsaflastning.

Sleep Judge Sleep Bot: Individualiseret hjælp, når du har brug for det