Find de bedste soveværelsesfarver til søvn

Mange mennesker gør mange forskellige ting, når det kommer til indersiden af deres soveværelser. De kan se fjernsyn, træne, arbejde og meget mere. Ifølge CDC er der 50 til 70 millioner mennesker, der ikke sover natten igennem, og det er en voksende bekymring, fordi søvnmangel kan føre til sundhedsmæssige problemer. Mangel på søvn kan forårsage fedme, hypertension og kan endda forårsage kørselsulykker og arbejdsskader og endda dødsfald. En ting, du kan gøre, der måske ikke synes så indlysende, er at ændre farven på dit soveværelse. Visse farver kan være rolige, afslappende og generelt gode for dit helbred. Tjek nogle af disse bedste soveværelsesfarver til søvn.

Hvorfor er søvn så vigtig?

Dig undrer sig måske over, hvorfor du har brug for mere søvn til at begynde med. Hvorfor er søvn så vigtig? Ser du, søvn spiller en vigtig rolle i dit helbred, både fysisk og mentalt. Mens du er vågen, er dine følelser direkte knyttet til dine søvnvaner. Under søvn arbejder din krop på at understøtte hjernens funktion, der er sund. Det opretholder også dit fysiske helbred. Hos børn og teenagere er det vigtigt for voksen og udviklingsstøtte. Den skade, som søvnmangel skader på din krop, kan skade dig over tid og endda føre til døden på grund af en bil- eller arbejdsulykke. Løbende søvnløshed kan også føre til andre kroniske helbredsproblemer, og det kan spille en rolle i, hvordan du reagerer, tænker, arbejder, lærer og omgås andre mennesker.

Følelsesmæssigt velvære

Søvn er en af de ting, du har brug for for at din hjerne kan fungere ordentligt. Det forbereder din hjerne til den kommende dag og danner nye måder at hjælpe dig med at lære og huske vigtig information. Undersøgelser har vist, at søvnmangel kan ændre dele af hjernen. Du har muligvis beslutningsproblemer, problemer med at løse problemer og problemer med at kontrollere dine følelser. Børn og teenagere, der ikke får nok søvn, kan have problemer med at omgås andre.

Fysisk sundhed

Søvn hjælper med at helbrede og reparere dit hjerte og blodkar. Søvnmangel kan føre til hjertesygdomme, forhøjet blodtryk, nyresygdom, diabetes eller slagtilfælde. Det kan også øge risikoen for fedme, som nævnt ovenfor. Søvn hjælper også med at opretholde balancen mellem hormoner, der gør dig sulten eller mæt. Når du ikke får nok søvn, stiger din sult, og din mæthed vil falde. Ikke kun det, men dit immunsystem afhænger af søvn for at forblive sund.

Ydeevne og sikkerhed

De, der er søvnmangel, er mindre produktive i løbet af dagen. Det kan også føre til noget, der kaldes microsleep. Dette er øjeblikke med kort søvn, der opstår, når du normalt er vågen. Dette er noget, du ikke kan kontrollere og måske ikke engang bemærker. Har du nogensinde kørt til et sted og derefter ikke kunne huske, hvordan du kom derhen eller visse dele af turen? Dette er fra mikrosove, og det er farligt. Selvom du ikke kører, kan det påvirke dig og hvordan du fungerer. Døsige chauffører tror måske, at de er i stand til at køre, når de virkelig ikke er det. Undersøgelser har vist, at det at være søvnmangel er lig med at være fuld, mens man er bag rattet. Det bidrager til 100.000 bilulykker om året, hvilket fører til 1.500 dødsfald.

SE OGSÅ:  Alt hvad du bør vide om endocannabinoid-systemet og søvn

Feng Shui

Inden jeg springer lige ind i farverne, vil jeg tale lidt med dig om Feng Shui. Hvorfor? Nå, det har meget at gøre med din energi og søvn. Dette er et kinesisk filosofisk system, der har eksisteret i flere år, som vi kan tælle. Betydningen af det er “vindvand”. Der er dog også andre elementer såsom vand, jord, metal og ild. Farver spiller en vigtig rolle i Feng Shui. Forskellige farver kan påvirke forskellige elementer i dit liv.

Du kan være interesseret i: Mest afslappende farve til at male et soveværelse.

Bedste farver til søvn

Blå

Farven blå er den mest almindelige farve til et soveværelse. Det siges at bidrage til længere hvile og er rolig og beroligende. Årsagen har meget at gøre med dine øjne. Der er specielle receptorer i dine øjne kaldet “ganglionceller”. Disse er de mest følsomme over for farven blå. Disse er ansvarlige for at videreformidle information til den del af hjernen, der styrer din døgnrytme. Dette kan påvirke alt fra din daglige præstation til, hvordan du fysisk har det i løbet af dagen. Farven blå er også tæt forbundet med en følelse af ro. Når de samles op af dine ganglionceller, videresendes oplysningerne til din hjerne og kan hjælpe med at reducere blodtryk og puls, hvilket bidrager til en god nats søvn. Dem med blå soveværelser har en tendens til at sove i 7 timer og 52 minutter ifølge en britisk undersøgelse.

Tjek nogle blå soveværelse-ideer her.

Grøn

Grøn, min yndlingsfarve! Hvorfor er mit værelse ikke grønt endnu? Ser du, grøn er en meget naturlig farve. Ikke limegrøn eller neongrøn, men en pastel eller lysegrøn. Med hensyn til Feng Shui repræsenterer de naturlige grønne farver de østlige, sydøstlige og sydvestlige områder i dit hjem. Den grønne naturlige farve er knyttet til kærlighed, ægteskab, positiv energi, omdømme og berømmelse. Disse er alle meget positive elementer. De hjælper dig med at blive afslappet og rolig, hvilket er bedst for at føle dig godt udhvilet om morgenen.

Her er nogle seje grønne soveværelse-ideer.

Gul

Bløde variationer i farven gul kan være meget beroligende. Dette er den næstbedste farve til søvn. Den solrige nuance i denne farve kan stimulere nervesystemet, hvilket tilskynder til afslapning. For ikke at nævne kan den muntre skygge skabe øjeblikkelig hygge og komfort.

Sølv

Det virker som en mærkelig farve, men folk, der har sølvsoveværelser, føler, at de er beroliget af de metalliske toner. De kan dog have en uventet bivirkning. En femtedel af dem med sølvindretning sagde, at de er mere motiverede til at træne i soveværelset. Hvis dette er tilfældet, skal du sørge for at gøre det mindst tre timer før sengetid, men ikke lige før.

Orange

Visse orange nuancer kan skabe en varm og afslappende atmosfære. Det kan også hjælpe med fordøjelsen, især hvis du lige har spist en stor middag. Denne farve kan også hjælpe med at varme og slappe af dine muskler, hvilket er afgørende for at få en god nats hvile.

De værste farver til søvn

Ja, der er farver, du absolut bør undgå, og jeg vil udfylde du er på dem!

SE OGSÅ:  Søvncyklus hos baby - hvad du behøver at vide

Lilla

De, der har lilla soveværelser, er mindst udhvilet af alle . Det ville forklare mig meget, da mit soveværelse er lavendel! Jeg får næppe nogen søvn. De, der i gennemsnit har dette farveværelse, får kun fem til seks timer pr. Søvn pr. Nat. Yup, det lyder godt. Farven er meget rig, og det kan gøre det vanskeligt at slå sig ned efter en lang dag. Det kan også forårsage mareridt og levende drømme.

Grå

Det er muligvis ikke så fed som lilla, men den har evnen til at få folk til at føle sig deprimerede og kan afinspirere. De, der har et gråt soveværelse, siger, at de kun sover 6 timer om natten. Undersøgelser har også vist, at de med dette farvesoveværelse bruger det meste af deres tid på at shoppe online i sengen i stedet for at sove.

Brun

Brun er dyster og trist, og det er alt andet end hyggeligt. Det har også en tendens til at skabe en følelse af rastløshed. Det kan også få folk til at føle sig isolerede og ubehagelige. For ikke at nævne, det er grimt.

Rød

Dette er en lidenskabelig og energisk farve, der kan øge dit blodtryk. Det kan også få dig til at ønske at bevæge dig hurtigere. Ingen af disse er ting, du vil føle, mens du prøver at sove. Denne farve er også den værste for romantik.

Hvid eller creme

Hvis du er en workaholic, vil du ikke gerne male dit værelse hvidt. Dem med et hvidt eller creme-værelse har en tendens til at tage deres arbejde med til soveværelset, normalt tre gange om ugen, hvis du har et job, der giver dig mulighed for at gøre det.

Andre overvejelser

Ligegyldigt hvilken farve du vælger, der hjælper dig med at få lidt søvn, Sørg for, at det er lyse, pastel eller dæmpede nuancer. HVIS de er neutrale jord- eller hudbaserede toner, er de beroligende og kan fremme positiv energistrøm. En farve, der er for fed, kan stimulere dit sind og skabe en følsomhed af opmærksomhed snarere end afslapning.

Du skal også huske at bruge flad maling. Brug ikke noget, der kommer til at reflektere, såsom en æggeskal eller blank finish. Brug fladere maling, der absorberer mere farve og har en blødere fornemmelse.

Det kan være en god idé at læse: Hvad er de bedste farver til soveværelse i soveværelse?

Konklusion

Så der har du det, nogle af de bedste og værste farver til at male dit soveværelse. Husk, det handler heller ikke altid om farven. Du skal sikre dig, at din madras også er behagelig. Hvis du sover på noget, der er klumpet og ubehageligt, kan det bidrage til mindre søvn og komfort. Hvis du følger retningslinjerne ovenfor og tjekker Feng Shui-artiklen, kan du lære så meget om, hvordan du sover, og hvordan du bør sove og hvordan dit værelse skal indrettes for at sikre, at du får den mest afslappende søvn muligt.

Du vil muligvis også lide De allerbedste farver til lagener