Forbindelsen mellem søvn og din hjertesundhed

Vidste du, at søvn kan være direkte forbundet med dit hjertesundhed? En undersøgelse viste, at ud af 3.000 voksne over 45 år havde dem, der sov færre end seks timer pr. Nat, en dobbelt så sandsynlig chance for at få slagtilfælde eller hjerteanfald end dem, der sov seks til otte timer pr. Nat. Det er svært at virkelig forstå, hvordan sove mindre i høj grad kan påvirke dit hjerte, men forskere har sagt, at det kan forårsage forstyrrelser i underliggende sundhedsmæssige forhold og biologiske processer.

Det er også blevet sagt, at manglende søvn i de tidligere stadier af livet også kan have indflydelse på dit senere hjertesundhed. Det er vigtigt at forstå, at uanset hvilken alder du er, kan søvnmangel føre til nogle ret skræmmende hjerteproblemer.

Det kan være en god idé at læse: Forbindelse mellem vægttab og søvn

1 . Hjertefunktionen

Dit hjerte er et vitalt organ, der pumper blod gennem din krop gennem kredsløbssystemet. Det leverer ilt og næringsstoffer til dit væv og fjerner kuldioxid og andet affald. Da dit hjerte er en muskel, har det brug for en frisk forsyning af ilt og næringsstoffer.

The Pathways

Hjertet cirkulerer blod gennem to stier – systemkredsløbet og lungekredsløbet. Når blod cirkuleres gennem systemkredsløbet, forlader det iltede blod kroppen gennem venstre ventrikel til aorta. Derfra går det til arterierne og kapillærerne og forsyner dit væv med ilt. Det deoxygenerede blod vender derefter tilbage gennem venerne til canea cavae og genindtræder i højre atrium.

Den anden vej – lungekredsløbet – består af deoxygeneret blod, der forlader højre ventrikel gennem lungerne arterie, som derefter bevæger sig til lungerne. Det vil derefter vende tilbage som iltet blod til venstre atrium gennem lungevenerne.

Vigtig rolle arterierne

Der er to sæt arterier, der føder iltet blod til dit hjerte – den højre kranspulsår & den venstre forreste, nedadgående arterie og den venstre cirkulære arterie. Hvis nogen af disse arterier blokeres, kan det resultere i et hjerteanfald eller beskadigelse af hjertets muskel. Det er ting som søvnmangel, der kan resultere i andre underliggende problemer, der kan forårsage et større problem med hjertet eller arterierne i hjertet.

2. Hvordan søvn påvirker dit hjerte

Søvn er en ekstremt vigtig del af livet. Når du sover, har hele din krop en chance for at bremse og nulstille sig selv. Søvn genopretter energi, frigiver de rette hormoner, nedsætter vejrtrækningen, slapper af muskler, øger blodtilførslen, fremmer vævsvækst og reparation og falder blodtrykket. Hvis du ikke får nok søvn, vil din krop ikke gennemgå disse naturlige processer – der påvirker dit hjerte – og sådan gør du det.

Søvnløshed

Søvnløshed, undertiden forvekslet med forsinket søvnfaseforstyrrelse (DPSD), består af meget lange søvnløse nætter, der kan forårsage en lang række problemer i løbet af dagen. Du kan opleve koncentrationsbesvær, irritabilitet, forhøjet blodtryk, øgede stresshormoner, mangel på energi og en hurtigere puls. Alle disse ting er risikofaktorer for hjertesvigt.

I en undersøgelse udført i 2013 studerer forskere ved det norske universitet for videnskab og teknologi den direkte sammenhæng mellem symptomer på søvnløshed og kardiovaskulære risikofaktorer. Der var 54.279 mænd og kvinder i alderen 20 til 89 studeret i løbet af 11 år. I løbet af denne tid blev 1.412 personer diagnosticeret med hjertesvigt.

Deltagere, der viste tre eller flere symptomer på søvnløshed, var knyttet til en tredobbelt øget risiko for hjertesvigt. Der er intet bevis for, at søvnløshed forårsager hjertesvigt direkte, men der er betydelige fund, der viser, at det kan have en slags effekt på hjertet.

SE OGSÅ:  Hvad er fordelene ved melatonintilskud?

Hvordan Long You Sleep Matters

Den ideelle søvnvarighed er mellem syv og otte timer pr. Nat. Korte sveller, også kaldet de 20 til 30 procent af mennesker, der kun får seks timers søvn eller derunder, har større risiko for dårlige helbredsresultater, herunder risikoen for fedme, hjertesygdomme og diabetes. De, der sover længere end 9 timer pr. Nat, har også risiko, men det er ikke så stort.

Forskere fra Storbritannien og Italien offentliggjorde en undersøgelse i tidsskriftet kaldet “Sleep”, der viste begge to lange og korte søvnvarigheder og forudsagt død blandt deltagere fra 16 undersøgelser. Det blev sagt, at korte sveller havde en 12% større risiko for død end dem, der sov i det anbefalede tidspunkt hver nat. Lange sveller havde en 30% højere risiko for at dø. Når det drejede sig om korte sveller, var dødsårsagen koronararterieforkalkning.

Sikker på, der kommer nogle dage til at sove i de anbefalede timer, men det sker ikke Det betyder ikke, at du vil falde død efter et hjerteanfald eller slagtilfælde. Du skal bare se, hvor længe du sover eller ikke sover, fordi korte sveller også har risikoen for dårlig stofskifte, hvilket fører til overspisning. Dette kan føre til forhøjet blodtryk og højt kolesteroltal, hvilket kan påvirke hjertets funktion.

Søvnapnø

Søvnapnø er en lidelse, der får personen til at trække vejrtrækninger eller stoppe vejrtrækningen i op til 30 gange i timen under søvn. Dette er en kendt risikofaktor for hjertesygdomme ifølge UCLA Sleep Disorders Center. Disse pauser er særlig farlige, fordi hjertet kan mærke en reduktion i ilt i blodtrykket. Kroppen vil derefter tage de ekstra skridt, der er nødvendige for at øge hjertefrekvensen, iltniveauet og blodtrykket. Hvis hjertet skal gentage dette igen og igen, øger det risikoen for hjerte-kar-sygdomme og forhøjet blodtryk. Dette viser, at søvn og din hjerterytme er direkte relateret, og hvis den er lidt ude, kan det medføre store problemer.

3. Kan søvnmangel forårsage hjertebanken?

Hjertebanken springes over slag, ekstra slag eller pauser i slag. Det kan også være flagrende i brystet og en flip-floppende fornemmelse. Det skyldes afbrydelse af den normale elektriske aktivitet eller funktion i dit hjerte. De er en almindelig forekomst hos dem, der lider af angst, høje niveauer af stress, dem, der mangler søvn, har for meget koffein eller for meget motion. Det kan også være et tegn på hjertesygdomme eller en anden sygdom, som kan påvirke hjertet eller andre dele af kroppen.

Da mange hjerteproblemer kan være forårsaget af stress og angst, er det bestemt muligt, at søvnløshed kan forårsage hjertebanken eller hjertesport. Jo mindre du sover, jo mere ængstelig og nervøs bliver du, hvilket fører til disse hjertebanken. Også, hvis du lider af atrieflimren, forårsager det hjertebanken. Manglende søvn kan også påvirke denne tilstand og gøre det værre.

Hvad er en normal hjerterytme, når du sover?

Dette er et meget almindeligt spørgsmål, som mange mennesker har, når de tror, der er noget galt med deres ticker. En normal puls, når du sover, er mellem 60 og 100 slag i minuttet. Hvis du er en uddannet atlet, kan den ligge mellem 40 og 60 slag i minuttet.

SE OGSÅ:  Naturlige søvnhjælpemidler til en bedre nats søvn

Hvis du ikke er sikker på, hvordan du bestemmer din puls, er det ret simpelt at lære. Tjek denne video for et trin for trin om, hvordan du kontrollerer din puls. Din hvilepuls kan forudsige din levetid og hjerte-kar-sundhed.

Hvilepuls: 60-100 slag i minuttet
Takykardisk puls (for hurtig): Over 100 slag pr. Minut
Bradykardisk puls (for langsom): Mindre end 60 slag pr. Minut

Det kan være en god idé at læse: Sovende puls

4. Få mere søvn

Bortset fra at få dig en ny madras, er den åbenlyse måde at gøre dig mere behagelig at sove på, der er et par andre tip og tricks, du kan bruge til at få mere shuteye.

Strøm alt ned:

Luk al elektronik, der kan skade dit søvnmønster mindst en time før sengetid. Hvis din krop ser lys, synes det, det er tid til at vågne op, hvilket fører til mangel på melatoninproduktion.

Ikke lur !:

Lur for længe eller for meget i løbet af dagen kan forstyrre din naturlige søvn- og vågecyklus. Hvis du absolut har lyst til, at du har brug for en lur, skal du gøre det korrekt.

Hold dig til en søvnplan:

Gå i seng og stå op på samme tid hver dag det bedste du overhovedet kan. Hvis du ikke falder i søvn inden for 20 minutter, skal du gå ud af sengen og gøre noget afslappende, så prøv igen.

Være aktiv:

Regelmæssig fysisk aktivitet kan fremme bedre søvn. Vær dog ikke for aktiv lige inden sengetid. Prøv at gøre det et par timer på forhånd.

Slap af:

Du kan ikke sove, hvis dit sind vandrer og tænker på dumme ting. Prøv at løse dine problemer og bekymringer inden sengetid. Skriv dem ned og sæt dem til side til en anden dag.

Skab Et afslappet miljø:

Hvis det er for varmt eller for koldt på dit værelse, er du ikke går godt i seng, som du burde. Dit værelse skal være mørkt, køligt og stille. Hvis du har brug for lyd, kan du prøve at bruge en støjmaskine. Du kan også bruge mørkere nuancer for at holde lyset ude, og du kan også prøve at tage et dejligt varmt bad og bruge afslapningsteknikker til at hjælpe dig med at slappe af.

Kontakt din sundhedsudbyder:

Hvis du tror, at du måske har et problem med søvn, er det bedst, at du kontakter din læge, så de yderligere kan hjælpe dig og finde ud af, hvorfor du ikke kan sove.

Du vil måske læse: Nogle løsninger, der hjælper dig med at sove

Konklusion

Som du kan se fra alle de understøttede beviser ovenfor kan søvn være direkte relateret til hjertesundheden. Hvis du ikke får nok af det, og selv hvis du får for meget, har det en effekt. Det er bedst, at du prøver at bruge nogle af de teknikker, jeg talte om, for at få dig i sovende humør. At få mere søvn og slappe af mere kan endda hjælpe dig med at øge produktiviteten ud over kardiovaskulær trivsel. Hvis intet af det hjælper, skal du kontakte din læge. Du kan have et alvorligt underliggende sundhedsproblem, der får dig til ikke at sove godt.