Sov på gulvet: godt eller skidt?

Det ville være fjollet at sige, at madrasser er ret almindelige. De fleste har en, hvad enten det er fancy eller simpelt, nyt eller gammelt. Madrasser er en del af vores daglige liv. Det er det, der hjælper os med at sove komfortabelt om natten. Men er det den bedste måde for os at sove? Er det muligt, at der er andre muligheder end madrassen?

I årtusinder sov mennesker på jorden. Uanset om det er på bunker af bløde materialer eller direkte på selve snavs, var jorden vores første sovende overflade. Når man overvejer det, må man undre sig: “Er det sådan, vi skulle sove?”

At sove på gulvet kommer med både positive og negative aspekter, men i sidste ende er det alt op til dig at beslutte, hvad der opvejer de andre. Lad os prøve at besvare det brændende spørgsmål: Er det godt for dig at sove på gulvet?

Din ryg

Næsten enhver fordel, der kommer ved at sove på gulvet, mærkes i din ryg. Fra smerte til kropsholdning er effekten af at sove på gulvet på din ryg temmelig dyb. Mest enhver, der skifter, vil gøre dette krav, og der er noget videnskab bag det.

Smerter

En af de første ting, som folk ser ud til at påpege, når de går over til at sove på gulvet, er at rygsmerter, de tidligere oplevede, nu er forsvundet. Dette er et stort krav, især når man retter sig mod lignende påstande fra madrasfirmaer i generationer.

At sove på gulvet hjælper din tilpasning på mange måder. En madras kan tilpasse sig din krop med lignende effekt, men du ender sommetider med at synke ned, og din krop kan ende lidt ude. Ved at sove på gulvet tvinger den hårde overflade din krop til at holde sig i kø. Du kan miste den behagelige synkende fornemmelse, men det faktum, at din krop vil være bedre opstillet, betyder at du har en bedre mulighed for at undgå smerter.

Holdning

Takket være den ekstra justeringshjælp ser det også ud til at sove på gulvet for at hjælpe med kropsholdning. Dette kan tilskrives to ting, glatning af din ryg gennem ordentlig støtte og på grund af faldet i smerte. Folk slapper ofte af, fordi de rejser sig ret får dem smerte takket være at sove på en dårlig madras eller have udviklet dårlige vaner.

Din hvile og energi

Sov på gulvet kan også føre til at føle sig mere udhvilet. Folk, der sover på gulvet, føler sig ikke kun mere udhvilede, men mere klar til at stå op om morgenen. Nogle gange kan det være for behageligt at sove i en seng, hvorfor vi trykker på udskydningsknappen en eller to gange hver morgen.

Når du sover på gulvet, får du den rigtige søvnkvalitet, og du er ikke så behagelig, at du vil blive liggende der i nogen tid. Mens den indledende handling at sove på gulvet kan være lidt ubehagelig, betyder det ikke noget, når du falder i søvn. Hvorfor have en utrolig behagelig madras, du kun føler, før du falder i søvn, og efter du vågner op?

Ulemperne

Der er i sandhed ikke mange ulemper ved at sove på gulvet. I det mindste ikke for raske mennesker. Folk, der har brug for specielle madrasser, såsom en hospitalsseng, bør ikke prøve at sove på gulvet. Disse er ordineret og designet til vigtige formål.

Der er også et potentielt temperaturproblem. Hvis du har gået rundt i dit hus på bare overflader med bare fødder, ved du, hvor koldt gulvet kan blive. Hvis du ikke nogensinde har gjort dette, kan jeg forsikre dig om, at gulvet kan blive ret koldt. Forskellige gulvtyper varmes også forskelligt. Så at sove på fliser eller beton kan føles koldere end at sove på træ f.eks.

Endelig kan sex blive en noget akavet situation, når man sover på gulvet. For et par kan det være et ubehageligt aspekt, men ikke umuligt. For en enkelt person, der bringer nogen speciel hjem, kan det være underligt at finde ud af, at nogen sover på gulvet. Disse problemer kan dog bekæmpes ret simpelt med dæmpning og diskussion.

Du vil måske læse: Er det godt for dig at sove på en hård overflade?

Sådan sover du på gulvet

Skifter til at sove på gulvet efter år med at sove på en madras bliver ikke let for alle. Nogle mennesker kan synes, at det er behageligt med det samme, men for dem af os, der er vant til den fantastiske komfort af en madras, lyder det ikke meget attraktivt at bytte det ud for et hårdt gulv.

1. Forbereder

Den første del af at blive klar til at sove på gulvet er mental. Du skal forstå, at du sandsynligvis vil være lidt ubehagelig de første par nætter. Du kan få lidt ondt, når din krop tilpasser sig til ikke at sove på en så blød og behagelig overflade som den, som en madras giver.

Denne justeringsperiode kan for nogle være længere. De, der er overvægtige eller allerede lider af nogle smerter, har muligvis brug for mere tid end andre, men til sidst vil det ordne sig.

2. Den rigtige overflade

Du sover muligvis på etage, men det betyder ikke, at du har brug for at sove direkte på jorden. Der er flere ting derude, der kan tjene til at blødgøre oplevelsen lidt uden at fjerne fordelene. Vi vil gå nærmere ind på dem senere, men at have den rigtige slags overflade kan sikre, at din oplevelse og din overgang er i top.

3. At pude eller ikke pude

Nogle mennesker, der skifter til at sove på gulvet tror ingen pude skal bruges. Dette siger de er mere naturligt. Der er nogle undersøgelser, der viser, at det måske ikke er så nødvendigt, som man tror. Den naturlige måde at sove på kan være at bruge en arm til at løfte dit hoved, hvis det er nødvendigt. Imidlertid sover de fleste med en tynd pude, en der løfter lige nok til at yde støtte til dit hoved og nakke.

At sove med en hel flok puder er ikke vejen at gå. Ideen er at opnå korrekt tilpasning, og hvis du bruger mange puder til at støtte hovedet op, fordi det føles rart, vil du enten ikke høste fordelene ved at sove på gulvet, eller du vil finde dig selv med nogle nakkesmerter kommer om morgenen.

SE OGSÅ:  9 bedste tips til at sove på et fly

Sovepositioner

Ligesom med at sove på sengen kan du sove i et vilkårligt antal stillinger, mens du sover på gulvet. Du tror måske, at den eneste gode mulighed er at sove på ryggen, da det ville give den bedste støtte, men nogle undersøgelser viser, at det måske ikke er tilfældet.

En fysioterapeut ved navn Michael Tetley foretog en undersøgelse med mange af de forskellige sovemetoder, der bruges af mennesker rundt om i verden og af dyr i naturen. I sit studie påpegede han hver af dem og de fordele, de tilbød. Ikke alene fandt han ud af, at folk, der sover på gulvet, udvikler færre muskuloskeletale læsioner, han fandt ud af, at sovende i bestemte stillinger faktisk hjalp til med at korrigere forskellige led.

Sov på din side

Fra naturen observerede han, at forskellige primater ville sove på deres side. I denne position kan armen bruges som en pude. Hvad forskeren opdagede var, at en pude ikke er nødvendig, når man ligger på ens side, så længe skulderen er helt bøjet, hvilket giver mulighed for ordentlig nakkestøtte.

I naturen siger han, at dette ville give mulighed for munden, der skal trykkes lukket for at forhindre insekter i at komme ind i munden. Det opretholder også korrekt kropsholdning ved at hjælpe ryghvirvlerne med at tilpasse sig, når du trækker vejret. Han fandt også ud af, at når du sover på din side, kan du placere akillessenen på den ene fod mellem stortåen og den næste for at hjælpe med at korrigere en kneb, hvilket er en tilstand, der involverer en uklar led i storetåen.

Sover på din mave

Når du sover på din mave, eller som forskningen kalder det, er firbenet stilling eller udkigsposition, kan du høste mange helbredende fordele. Ved at skubbe dine albuer ud og sove på underarmene som en pude, kan din rygsøjle være korrekt. Han udviklede dette ved at se den måde, hvorpå firbenede dyr, som hunde, sov.

Du vil måske læse: Fordelene ved at sove med din hund

Sov på ryggen

I modstand mod denne forskers resultater, flere kilder tyder på at sove på ryggen kan være den bedste mulighed for at undgå smerter. Ifølge en kilde er at sove på ryggen den eneste måde at lindre rygsmerter på, da det er den eneste position, der kan holde rygsøjlen understøttet. Det antyder at sove på din side tvinger dine hamstrings og hoftebøjere såvel som dine brystmuskler til at stramme sig over tid, hvilket kan føre til yderligere smerte.

Natur og forskning synes at modsige denne udsagn, men du Jeg bliver bestemt nødt til at eksperimentere alligevel for at se, hvilke positioner der føles bedst for dig. Kun du kan bestemme, hvad du vil.

Valg af den rigtige overflade

Der er utallige muligheder derude til at sove på gulvet. Nogle er som faste madrasser, andre tjener simpelthen som en barriere mellem din krop og gulvet. Hvis du vil være helt naturlig, behøver du faktisk ikke bruge en sovende overflade, selvom mange ser ud til at nyde den ekstra lille smule komfort.

Nøglen, når du vælger, hvad du skal sove på sørger for, at du ikke bruger noget så blødt, at du vil synke ned i det og derved ødelægge det, du prøver at udrette. Hvis der er for meget at give, får du ikke de fulde fordele ved at sove på gulvet, da sovefladen vil gøre alt arbejdet.

Tatami

Tag det fra kulturen, der regelmæssigt sover på gulvet for at skabe en sådan ideel soveflade. Tatami er ikke en ny opfindelse. Japanerne har blandt andet brugt disse måtter i mere end 1200 år som sovende overflader. De varierer meget i størrelse, fra et par centimeter tykke til næsten størrelsen på en madras.

Traditionelle japanske boliger bruger tatami som gulve, hvilket gør det meget behageligt at gå rundt barfodet. Tatami er traditionelt lavet ved hjælp af en risstråkerne med en overdækning af blødt sugestrå, hvilket giver det mulighed for at give lidt, når der lægges pres på det. Mere moderne tatami har været kendt for at inkludere træfliseplader eller polystyrenskum som en kerne.

På grund af deres design udgør de ideelle soveflader. I stedet for et hårdt gulv har disse lige nok til at du føler dig godt tilpas. I moderne dage har tatami også fået en betydning, der mere ligner madrassen, hvorfor du undertiden vil se tatami så tyk som en futon lavet udelukkende til at sove.

Futon

Når vi taler om futons, kan de være et godt alternativ til en madras til at sove på gulvet. En futon vil være tyk og give den en vis højde, men de er typisk ikke tykke nok til at imødegå støtte fra hårde overflader. Uanset om det er en futon, der bare er fyldt klud, der sidder på en metalramme eller en futon med en hård base og et blødt toplag, er en futon fremragende til at hjælpe med at gøre overgangen fra madras til gulv.

Yoga måtte

En yogamåtte kan tjene en funktion, der minder meget om en tatami. De er bløde og modvirker noget af chokket ved at sove på en helt fast overflade, men går ikke så langt som at ødelægge dine fordele. Den anden fordel ved yogamåtten er prisen. De kan typisk findes for omkring $ 10, selvom den pris kan gå meget højere, hvis du leder efter noget lidt mere fancy. Alt i alt kan denne enkle ting dog være en god gulvmåtte.

Massagemåtte

Endnu et andet alternativ er en massagemåtte. De findes i mange former og størrelser, men alle er tynde nok til, at du virkelig kan drage stor fordel af at sove på gulvet. Nogle af deres funktioner kan også modvirke nogle af de mere enkle ulemper ved at sove på gulvet. Nogle har f.eks. En opvarmningsevne. Dette er praktisk, da det ofte kan være koldt at sove direkte på gulvet.

Du kan også gå lidt mere traditionelt og få noget som en thailandsk massagemåtte, som indeholder sektioner af bomuld eller andre materialer for at give en lidt blødhed i overfladen. Disse er designet til folk at lægge på, mens de får en massage, men de kan fungere meget godt som en sovende overflade.

SE OGSÅ:  CBD olie vs THC: vigtige forskelle mellem disse potente ingredienser

Du er måske interesseret i: Kan du lægge en madras på gulvet? Vurdering af risici og alternativer

Flere grunde

Vi har set på de sundhedsmæssige fordele ved at sove på gulvet, men der er også nogle andre ting, du måske ikke har overvejet. At skifte til en gulvesovende livsstil kan føre til en bedre hjemmesituation på et par forskellige niveauer og kan også give dig fordele uden for huset ..

Mere plads

Forestil dig det rum, hvor du sover. Hvad optager mest plads? Medmindre du har et massivt værelse med en swimmingpool i, vil jeg vædde på, at det første du tænkte på, var din seng. Eller måske tænkte du ikke engang på sengen, fordi det er givet, at det ville være derinde. Hvis du begynder at sove på gulvet, har du ikke brug for den seng længere. Hvad betyder det? Mere plads. Meget mere plads.

Hvad kan du gøre med dette rum? Alt hvad du vil have. Sæt noget træningsudstyr. Læg rummet op med planter. Sæt nogle gode stole i, og lav et specielt opholdsrum. Bogstaveligt talt alt hvad du kan tænke på, kan du gøre, fordi soveværelset bliver bare et andet rum, hvis du ønsker, at det skal være tilfældet.

Når du bruger noget som en tatami eller yogamåtte, kan oprydning om morgenen være endnu lettere end at lave sengen. Du kan rulle din soveflade op og lægge den væk, hvilket betyder at du kan sove stort set hvor som helst du vil i dit hjem, da din seng er blevet langt mere bærbar. Dette fører til vores næste fordel.

Sov hvor som helst

At vænne sig til at sove på gulvet betyder, at du stort set kan sove hvor som helst, du vil. Hvis du har en lang mellemrum under en flyvning, kan du let springe ned på gulvet og fange nogle Z’er, mens andre ville have problemer uden madras. Tænk på de lur, du kan få på arbejde, eller hvor let du måske falder i søvn på campingture, eller når du overnatter sammen med familien. Der er ikke behov for ekstra senge, når gulvet er dit foretrukne soveværelse.

Lad os begynde

Tidligere talte vi om hvad du har brug for for at begynde at gøre overgangen til at sove på gulvet, men der er også nogle teknikker, du kan bruge til at gøre det lettere.

Går gradvist

Som enhver ny søvnplan, gør ændringen lidt kl. en tid er sandsynligvis den ideelle måde at begynde at sove på gulvet. Tricket er at gøre din krop så træt, at det bliver let at falde i søvn på gulvet. Du øger dette, indtil du tilbringer det meste af natten på gulvet, og gå derefter hele vejen. Sådan fungerer det.

Indstil først din alarm i et par timer, før du typisk vågner op. I stedet for at stå op klokken 8, skal du indstille din alarm til kl. 6 Når din alarm går ud, skal du komme ud af sengen. Dette kan være sværere, end det lyder, fordi din seng vil føles fantastisk, men gør det alligevel.

Chancerne er, at du stadig bliver træt, så giv dig fri til at sove igen, men gør det på gulvet i stedet. Hvis du er træt nok, falder du tilbage i søvn. Hvis du ikke er, skal du stå op og nyde et par ekstra timer med tidlig reklame om morgenen.

Gentag dette i et par dage, og gør det endnu værre for dig selv ved at sætte din alarm endnu længere. I dette eksempel skal du indstille den til kl. 4 i stedet for kl. 6 og gøre det samme. På dette tidspunkt, forudsat at du normalt får otte timers søvn, vil du finde ud af, at du tilbringer halvdelen af natten på gulvet og sandsynligvis allerede føler dig bedre.

Efter et par dage af dette , vil du sandsynligvis være klar til at grøfte sengen og prøve at starte på gulvet for at se, hvordan tingene går. Hvis det ikke virker for dig, skal du fortsætte med tiden til at justere tricks, indtil du er der, hvor du skal være.

Lag, lag, lag

Hvis du ikke vil gennemgå processen med at håndtere en alarm og ødelægge din søvncyklus, prøv denne metode. Saml hvert tæppe, du har i huset, og stab dem sammen. Hvis det kun er dig, kan du endda folde dem i halvdelen for at tilføje ekstra komfort.

I starten vil dette sandsynligvis allerede føles mere fast end din madras, men det vil også være betydeligt blødere end sover direkte på gulvet. Når du er klar til en god nats søvn, kan du prøve at fjerne et lag. Fjern et andet lag, når du er klar. Fortsæt med at gøre dette, indtil du finder dig selv i stand til at sove fint på gulvet eller en anden sovende overflade.

En af disse metoder har stort potentiale til at arbejde. De involverer begge den samme grundlæggende idé: at træne din krop i at acceptere at sove på en hård overflade. I sidste ende er det meget sandsynligt, at du føler dig meget bedre, end du nogensinde har gjort før.

Bundet til gulvet

Når man ser på at sove på gulvet set fra en fugleperspektiv er fordelene nemme at se. Et fald i ledsmerter og rygsmerter, mere afslappet søvn og masser af plads er absolut værd en lille smule indledende ubehag. Det eneste, der kræves, er tålmodighed for at komme dit sted, hvor du skal være.

Det kan være svært at få kontakten, men med en smule udholdenhed vil du sandsynligvis finde ud af, hvad der kan føles som en helt ny livsstil. Du frigør plads i dit hjem og tid i dit liv, hvilket giver dig mere energi til at udføre ting uden for hjemmet.

Det kan ikke være tydeligt ved starten, men skift til at sove på gulvet holder stor fordel for alle, der er villige til at prøve det. Sæt et mål, prøv det, og se om det er noget, der kan fungere for dig at sove på gulvet.

Du er måske interesseret i: At sove på ryggen og hvordan man effektivt gør det