Forholdet mellem teenagere og søvn: Sådan får du det til at fungere

Unge bør få 9 til 9 ½ times søvn pr. Nat, men undersøgelser har vist, at de har brug for cirka 9 ¼ timer. Det meste af tiden får de ikke næsten nok hvile til at fungere korrekt hele dagen. De fleste af dem får kun mellem 7 og 7 ¼ timers søvn pr. Nat. Som et resultat af denne manglende snoozing er deres humør, adfærd, kognitive evner, akademiske præstationer og endda deres kørsel dybt påvirket.

Der er mange grunde til, at din teenager måske ikke får nok søvn. Forskere har knyttet det til deres biologiske ure, der skifter fremad i ungdomsårene. Så i stedet for at føle sig søvnige om natten, bliver de faktisk mere opmærksomme og kan have svært ved at slå sig ned og lukke øjnene. Som et resultat vil de om morgenen føle sig mere groggy på grund af deres forhøjede melatoninniveau.

Det er svært at forhandle med en teenager, hvorfor det er godt at vide, hvorfor de ikke sover, og hvad der kan gøres for at hjælpe. Husk, det er ikke altid deres skyld, meget af det har at gøre med biologi.

Hvad får teenagere til at mangle søvn?

Der er faktisk en hel del ting, der kan holde din teenager i at sove om natten. Som nævnt ovenfor har biologi meget at gøre med det. Hormoner, såsom melatonin, skifter og får dem til at holde sig vågen længere og ikke vil stå op næste dag. Imidlertid er de skiftende hormoner ikke helt skylden.

– Teknologi

YouTube, Facebook, Twitter, Instagram og alle de andre apps, som teenagere ser ud til at bruge i dag, har været en af synderne ved sen aften telefon- og computerbrug. Dette er ikke de eneste ting, der bidrager til søvntab. Det er de faktiske lys, der kommer ud af skærmene. Der er en glød, der udsendes fra skærmene kaldet “blåt lys”. Dette har en vis frekvens, der rammer receptorer i deres øjne og signaliserer hjernen til at holde på melatoninproduktionen. Det er bedst, at de holder op med at se på deres skærme en time til en og en halv time før sengetid.

– Tidsplaner

Fodbold, karate, spejdere og den klub, som dit barn er i, kan virkelig tage deres søvnvaner. Teenagere, der er involveret i mange fritidsaktiviteter, har et meget lille vindue til søvn. Vi har en tankegang om, at børn skal være velafrundede, men der er andre måder at gøre det i stedet for at placere dem i alle disse klubber og sportsgrene. Placer dem ud og gør kun en eller to ting ad gangen. Overplan ikke dem.

– Stress

Undersøgelser har vist, at 35 procent af teenagere har rapporteret stress som en årsag til deres søvnløse nætter. Dem, der får mindre end den anbefalede mængde søvn, har mere et problem med stress end dem, der sover i den rigtige tid. De, der sov mindre end 8 timer om natten, rapporterede, at de var irritable, nervøse eller ængstelige, deprimerede eller triste og overvældede. Der er masser af ting, der kan stresse en teenager ud, såsom test, lektier, forhold og generel skolegang. Det er bedst at tale med dem om, hvorfor de føler sig stressede for at prøve at afhjælpe problemet, før det forårsager problemer med deres helbred.

Teenagere og søvnløshed

Søvnløshed tager virkelig en ødelæggende vejafgift på en teenagers hjerne og krop. I løbet af de unge år er søvn skadelig. Over 90 procent af amerikanske gymnasieelever mangler den rette mængde søvn, der er nødvendig for at fungere så godt som muligt. Undersøgelser har vist, at kun 9 procent af de studerende møder det 9 til 9 ½ times vindue til søvn. Endnu mere alarmerende er det faktum, at 20 procent af dem får mindre end fem timers søvn pr. Nat.

Over en bestemt periode begynder fysiske og mentale sundhedsrisici forbundet med søvnmangel at sparke ind Dette er nogle af de faktorer, som du skal være på udkig efter.

– Afhængighed af medicin

En af de første ting, som mange forældre ønsker at gøre, er at få deres teenager på medicin for at hjælpe dem med at sove mere om natten. Hvad de ikke ved er, at det faktisk gør mere skade end godt. En undersøgelse viste, at teenagere, der tager receptpligtig søvnhjælpemiddel, var mere tilbøjelige til at misbruge disse lægemidler end dem, der ikke tager dem.

SE OGSÅ:  Hvor mange puder skal du sove med?

Hellere end at smide piller på en teenager, der bare har brug for at finde ud af deres krop, så prøv nogle naturlige midler. En meget almindelig måde at få dem til at slå sig ned tidligere ville være at øge deres melatoninindtag. Dette er beregnet til at nulstille det interne ur i din krop. Det er et naturligt hormon i kroppen, så det er ikke skadeligt. Alt hvad de skal gøre er at tage den foretrukne dosis inden sengetid og slappe af. Det er ikke beregnet til at holde dem i søvn hele natten, men det hjælper dem med at falde i søvn hurtigere. Det er bestemt det sundere og sikrere alternativ til sovepiller.

– Mental sundhedsproblemer

Søvnløshed og depression er en meget almindelig begivenhed, når det kommer til teenagere. I en undersøgelse udført i 2010 viste det, at teenagere, der kun sov i gennemsnit seks timer om natten, var tre gange mere tilbøjelige til at lide af depression. Hver times søvn, som dit barn savner, er det knyttet til en stigning på 38 procent af følelsen af håbløs eller trist. Endnu mere alarmerende er det faktum, at der var en stigning på 58 procent i selvmordsforsøg.

I dette tilfælde ville det være bedst for forældrene at gribe ind i deres barns sengetidsrutine. Du bør indstille tidlige sengetid, fordi denne enkle løsning kan gøre en enorm forskel i deres humør. De får den tilstrækkelige søvn, de har brug for, og de vil være væsentligt mindre tilbøjelige til at lide af depression eller have selvmordstanker.

– Stofmisbrug og fedme

Nyere forskning har vist at der er øget depression, fedme, bilulykker og dårlig akademisk præstation på grund af forstyrrelsen af en teenagers naturlige søvncyklus. I gymnasieelever var de, der får mindre end 8 timers søvn i modsætning til dem, der får 8 timers eller mere søvn signifikant mere tilbøjelige til at lide af en eller anden form for stofmisbrug. Aktuel statistik går som følger:

 • Tobaksbrug – 22% mod 15%
  • Alkoholbrug – 46% mod 34%
  • Brug af marihuana – 23% mod 17%

  • Ulovlig stofbrug – 16% mod 11%
  • Det ser ud til, at sammenhængen mellem søvntab og stofmisbrug kan gå på to måder, da stofmisbrug kan føre til søvntab, og søvntab kan øge risikoen for sådant misbrug betydeligt, fordi det forstyrrer hjernens funktion.

   Søvnløshed kan også have en negativ indvirkning på de unges fysiske helbred, fordi det kan være forbundet med diabetes og fedme. De, der ikke får tilstrækkelig søvn, kan have en højere risiko for diabetes, og de, der allerede er overvægtige, kan også øge denne risiko. For teenagere, der allerede lider af sådanne sygdomme, kan det forværre problemet. Forskning har vist, at unge med type 1-diabetes kan have flere problemer med at falde i søvn, hvilket resulterer i større problemer med at regulere blodsukkeret og kontrollere deres adfærd.

   – Problemer med adfærd og læring

   En ud af fire teenagere går i seng efter kl. 23.30 på skoleaftener. De, der gør dette, har en tendens til at klare sig dårligt i skolen og opleve mere følelsesmæssig nød. Dem, der ikke får nok søvn, er normalt uopmærksomme, hyper, oppositionelle og impulsive. Jo mindre søvn de får, jo mindre vil de udføre akademisk og adfærdsmæssigt.

   Tilstrækkelig hvile er afgørende for hukommelse, følelsesregulering og læring. Hvorfor er det? Det er simpelthen fordi søvn understøtter hjerneprocesser. Om natten er hjernen ansvarlig for at konsolidere information, der er gemt i løbet af dagen og gennemgå dem, hvilket gør det lettere at hente det senere.

   Søvnlammelse

   Søvn lammelse kan lyde som en stor ting, du ved, du er så søvnig, at din krop lammer sig selv, hvilket fører til endnu mere søvn. Desværre er dette ikke tilfældet. Søvnlammelse er faktisk et problem med reguleringen af REM-søvn. Under REM er vores krop lammet, så vi ikke kan handle ud af de drømme, vi har. Denne type muskelafslapning kaldes atonia, og det kan ske, mens du er vågen. Så selvom du er ved bevidsthed, er du ude af stand til at bevæge dig.

   En af de vigtigste udløsere af et sådant fænomen er søvnløshed og stress. Det er klart, at teenagere ikke får nok søvn og kan være stressede fra skolen eller deres generelle liv og følelsesmæssige velbefindende. Mange mennesker vil begynde at opleve denne lammelse, når deres søvnplan forstyrres.

   – Psykiatriske problemer

   For dem, der lider af visse psykiatriske lidelser, såsom angst og depression, er der en stærk tilknytning til søvnlammelse. Som vi har nævnt, er søvnberøvede teenagere mere tilbøjelige til at være deprimerede eller have angst, hvilket gør dem højere risiko for lammelse. Brug af alkohol kan også være forbundet med disse problemer.

   Hjælp dem med at få bedre søvn

   Det kan virke som en umulig bedrift, men det kan gøres. Undersøgelser har vist, at indføring af gode søvnvaner hos unge voksne kan hjælpe med at forbedre deres helbred og akademiske præstationer. Det kan også hjælpe med at forhindre dem i at vende sig til stofmisbrug. Der er et par enkle tip og tricks, som du kan starte i dag for at få dem i en god rutine.

   1. Sæt en søvnplan

   Din teenager skal gå i seng og vågne op på samme tid hver dag. Deres søvnplan skal også sikre, at de får den foreslåede mængde søvn. Ved at gøre dette bliver deres krop konditioneret til at følge et regelmæssigt søvnmønster. Dette gør det muligt for deres krops naturlige ur at hjælpe med at opretholde deres søvn.

   2. Giv dem et godt søvnmiljø

   Dit barns værelse skal være mørkt, køligt, stille og behageligt. Undersøgelser har vist, at sove i et køligt rum er den bedste måde at sove på. Også ved at fjerne lys og støj kan forstyrrelserne være en gener. Soveværelset skal også være et sted for afslapning og ikke stress. Hvis de er ubehagelige, så prøv at lægge dem på en ny madras, der er bedre for deres krop. Du vil blive overrasket over, hvor meget en krummelig madras kan påvirke nogens søvn.

   3. Soveværelser er til søvn

   Dit teenagers soveværelse skal strengt være til søvn. Du bør ikke have nogen spillesystemer, computere, telefoner eller andre gadgets i deres rum, der kan forstyrre deres sovevaner. Der skulle ikke være noget i rummet, der kunne stimulere hjernen negativt og holde dem vågen. Næsten alle teenagere har en telefon eller bærbar computer, som de bruger, så den bedste måde at sikre, at den ikke er i soveværelset, er at placere den et eller andet sted i et andet rum hver nat eller sørge for, at de lukker dem inden sengetid.

   4. Intet koffein

   Du skal sørge for, at dit barn fjerner koffeinbruget tidligt om eftermiddagen. Det bliver svært at overvåge, hvad de drikker, mens de går i skole, men når de først er hjemme, skal du ikke give dem koffein. Dette er et stimulerende middel, og det vil ende med at holde dit barn vågen længere end hvad de burde være.

   Du vil måske læse: Hvor mange timers søvn Har teenagere brug for?

   Konklusion

   Forbindelsen mellem teenagere og sove er ret alarmerende, hvis du tænker over det. Der er mange ting, der forhindrer dem i at sove om natten, som alle sandsynligvis kan elimineres ved en sund søvnplan og nogle justeringer af reglerne. Det er svært at få en teenager i søvn, stol på mig, jeg plejede at være en. Jeg ville aldrig sove, og jeg fortryder det den dag i dag. Sørg for, at de er i et komfortabelt rum, hold dem så stressfri som muligt, og tal med deres læge, hvis du mener, at der er noget virkelig galt. De har brug for deres søvn for at udføre efter bedste evne, og de kan kun få det, hvis du håndhæver regler og sunde vaner.