Hvad du bør vide om at sove med dine kæledyr

Kæledyr er gode ledsagere at have, hvis du er en dyreven, eller hvis du bor alene. De kan holde dig selskab, de er kærlige og sjove at lege med, og du giver et hjem til et dyr, der havde brug for ledsagelse; alle vinder!

Nogle mennesker er tæt nok på deres kæledyr, at de sover hos dem. Dette er naturligt og faktisk en populær idé i de fleste kæledyrsejeres sind. Mange hundeejere vil lade deres hund sove på sengen med dem for selskab og komfort. Selvom dette er fint, er der forholdsregler, der skal overvejes, før du beslutter at lade dine kæledyr sove med dig.

Generelle bekymringer, når du sover med dine kæledyr

At sove med dine kæledyr kan virke som en harmløs handling i starten, men du bliver nødt til at tænke igen. Der er nogle grunde til bekymring bag at lade din lodne ven klatre op i sengen med dig.

1. Mulige allergier og astma

Nogle mennesker har kæledyrsallergi fra pels, hvilket betyder, at kæledyr i første omgang ikke er en god idé. Selv med denne kendsgerning får nogle mennesker stadig kæledyr og formår at afbalancere deres allergier med deres interaktion med kæledyr. At sove med dit kæledyr er dog ikke en god ide.

Du kan endda udvikle en slags eller allergisk reaktion på deres pels, hvis du udsættes for dem for længe. Nogle mennesker lider endda af astma, hvilket ikke vil blive hjulpet, hvis du har et kæledyr, der sover hos dig. Pelsen og trykket fra dem i nærheden af dig kan lukke dine luftveje, hvilket kan udløse et astmaanfald. I dette tilfælde er det bedre at lade dem sove i et andet rum end dit.

2. Dine kæledyr bringer hjem ude

Alt, hvad dit kæledyr laver udenfor, bringes tilbage i huset med dem. Der er nogle alvorlige sygdomme, som kæledyr kan medbringe udefra. Du kan selvfølgelig bade dem og give dem vacciner for at sikre, at de ikke medbringer noget, når de kommer hjem. Men bare nogle gange sniger noget sig ind med dem, og det kan sprede sig, så snart det når dit hjem. Du er mest sårbar, når du sover, så det er bedre ikke at lade dem være i nærheden af dig om natten.

Dette er meget vigtigt for børn, der har et svagere immunsystem. Hvis dit kæledyr bliver for hyggeligt med dem, kan de udvikle sygdomme og allergier mod dem.

3. Afbrudt søvn

Så meget som de elsker dig, er dit kæledyr ligeglad med, hvis de afbryder din søvn. De kommer og hopper på sengen, vælter og tager plads ud fra deres egen præference. Især katte er svære at finde en fast tidsplan med. De kan godt lide at sove hele dagen og derefter løbe rundt om natten.

Husk, at skrabe, klynke, sparke og bevægelse ikke er dit kæledyrs skyld. Det kan ske med alle. Hvis du vil have dem i nærheden om natten, så giv dem en separat seng på dit værelse, så de er tæt, men ikke tæt nok til at afbryde din søvn.

4. Aggression og dominans

Nogle kæledyr vil udvikle et ‘ego’ og holdning til dig, når de først er klar over, at de kan have sengen for sig selv. Katte og især er meget territoriale og dominerende dyr, der markerer, hvad de mener er deres. Du vil ikke have dem til at knurre eller hvæse dig ud af sengen.

Du kan give dem en del af sengen eller deres egen seng, men ikke lad dem vænne sig til at sove på sengen alene.

5. Der er intet forhold uden dine kæledyr

At bringe dine kæledyr i seng er ikke noget, du bare kan stoppe. Når det er blevet rutine for dem at slutte sig til dig, har de ingen intentioner om at bryde dette mønster. Dette betyder, at de ikke vil nyde, når din partner kommer i seng. Du får muligvis ikke personlig tid uden dit kæledyr der, og i nogle tilfælde kan dit kæledyr ende med at knurre og afværge nye i sengen.

Generelle fordele, når du sover med dine kæledyr

Mod alle de dårlige er der noget godt, du kan have, hvis du overvåger din søvninteraktion med dine lodne venner.

1. Stressreduktion

Det er rigtigt! Mens du sover med dit kæledyr, kan du forbedre dit generelle humør og stress! Når du sover med nogen i nærheden, føler du dig afslappet og fredelig, så søvn kommer lettere. Dette inkluderer at sove med dine kæledyr. At have deres kærlige tilstedeværelse i nærheden af dig om natten kan hjælpe dig med at berolige dig og lindre spændte følelser, du tager i seng.

Folk, der lider af depression, søvnløshed, angst og generel stress, kan have gavn, når de har en kammerat at hygge sig med, mens de går i seng. Det kan endda berolige dit kæledyr, der har dig i nærheden, når de går i seng, selvom det ikke er så let at bemærke dette hos dem, end det er dig.

2. Sikkerhed hele natten

Så fjollet som det kan virke, kan kæledyr hjælpe med at give dig en følelse af sikkerhed. Den følelsesmæssige og fysiske indflydelse, der er, når du har nogen i nærheden af dig om natten, er enorm. Der er ingen vej tilbage, når du sover med dit kæledyr i nærheden af dig. Du vil automatisk føle dig mere sikker og beskyttet, når der er en anden person (eller kæledyr), der sover med dig.

SE OGSÅ:  22 FANTASTISKE yoga-stillinger til effektiv søvn

Nogle mennesker søger endda en lodne ledsager af netop denne grund, de hader at være alene om natten.

3. Komfort og varme for jer begge

Lystet, når nogen er nær dig om natten, er hypnotisk. Det hjælper alle med at sove bedre og varmere. Du vil ikke være på kanten, som du ville være, når du sover alene. Kæledyr er varmere end folk er, så at have dem i nærheden kan holde dig varm om natten og ikke alene.

Hold dit værelse køligt og dine kæledyr i nærheden for at få den bedste søvn om natten.

4. Stærkere forhold mellem dig og dine kæledyr

At have dit kæledyr i sengen med dig skaber et stærkere, mere følelsesladet bånd mellem dig og din ledsager. Dit kæledyr nyder at være tæt på dig og lade dem sove med dig vil slappe af og skabe en større følelse af tillid til dig.

De fleste mennesker har normale dagplaner, hvilket betyder, at de altid er ude, når solen er op og kom kun hjem, når natten gryder. For at kompensere for tabt tid med din ven kan en god nats søvn med dem komme langt og sikre, at I begge ved, at I er der for hinanden.

Tips om at sove med dine kæledyr

Der er altid en bestemt måde, du kan få tingene gjort for at sikre, at de bliver bedre. Når det kommer til, hvor dit kæledyr sover, er det en god ide at planlægge det på forhånd. Uanset om du vil have dit kæledyr til at sove på sengen eller ej, skal der finde en rutine sted.

– Tip 1: Udpeg dem som et sted at sove

Fra den første dag, dit kæledyr kommer hjem, skal du give dem et bestemt sted, hvor de får lov til og forventes at sove. Dette kan være på sengen, hvis du sover med dine kæledyr, eller det kan være på en seng, der købes separat til dem. Selvom de ikke skal sove på sengen, kan denne kæledyrseng være på dit værelse eller et eller andet sted i nærheden.

Det er bedst at give dem deres eget udpegede rum, før de forsøger at spore et for sig selv. Hvis du ikke gør det, kan det være dit tæppe eller sofa, de hævder for sig selv. Det er bedst at træne dem i en ung alder, eller når de først kommer til dit hjem.

– Tip 2: Få den rigtige madras

Inden dit kæledyr kommer hjem, skal du få en madras, der passer perfekt til dig og dit kæledyr. Der skal være stærk kantstøtte, hvis en af dine ruller rundt og en slags bevægelsesisolering. En hukommelseskum eller latexmadras ville være det rigtige valg i dette tilfælde.

Hvis du ikke planlægger at have dit kæledyr sove med dig, så er dit mål at kigge efter en kæledyrseng, der er behagelig og stor nok til, at de kan elske. Hold ikke denne seng for langt væk fra din, hvis de er små, da de måske er lidt bange de første par nætter. Når de er ældre, kan du investere i en stærkere og mere holdbar seng, der holder dem hele livet.

– Tip 3: Ingen spil om natten

Hvis dit kæledyr vågner om natten, og de vil lege, skal du sige nej. Nat er det tidspunkt, hvor de skal sove, og det er du også. For at få dem i den rette rutine med at sove skal du gøre nætter så kedelige, som de overhovedet kan være, så de forstår, at der ikke er noget leg eller sjov, når solen ikke er oppe.

Inden de går i seng, skal du sørge for at de går ud for at undgå sene nattes “badeværelsespauser.” Der er også en chance for, at dit kæledyr fugter sengen, så som en forholdsregel , hold et vandtæt dæksel over din seng.

– Tip 4: Opret en sæt tidsplan

Dette gør det ikke gælder bare om natten; dette gælder for hele dagen. Hvis dit kæledyr har en mere tilfredsstillende dag, vil de selv gerne hvile hele natten. Sørg for, at de får tid til at spise, lege og gå ud for at gøre deres forretning.

Hvis de ikke har en god dag, har de ikke en god nat, og deres tidsplan med haywire. Hvis de ikke sover, er det mest sandsynlige scenario, at du ikke kommer til at sove når som helst snart. Opret en jævn tidsplan med dine kæledyr, så de forbliver glade og sunde med dig.

Forskellige typer kæledyr

Der er alle slags af kæledyr, du kan have, hvoraf nogle kan du sove med, andre ikke så meget. Her er blot nogle få af de mere almindelige, der nogle gange vil forsøge at klatre op på sengen.

– Hunde

Menneskets bedste ven, dette er et kæledyr, som næsten alle vil sove med om natten. Nogle hunde vil gerne kæle med dig om natten, andre vil bare have et hyggeligt sted på sengen. Men der er nogle ting, du skal passe på, før du inviterer din hund på madrassen med dig.

For at undgå en ildelugtende seng om morgenen skal du lade din hund gå ud, før han kommer i seng. Hunde kan også blive territoriale over sengen og med dette aggressive. Det er bedst at modvirke denne form for holdning hos din hund på et tidligt tidspunkt. Her er nogle måder, du kan gøre dette på:

SE OGSÅ:  Alt hvad du bør vide om endocannabinoid-systemet og søvn
 • Opmuntre dem med en godbid eller belønning, hvis de går til det rette sted på sengen. Hvis du overhovedet ikke vil have dem til at sove på sengen, skal du placere deres belønning med deres seng og kun give dem det, når de kommer til at sove der.
  • Hvis godbidder ikke er det, der overbeviser din hvalp, så bloker dem med puder, tæpper eller dine lemmer, så de ikke kan komme til din side af sengen. Bloker heller ikke dem legende, ellers antager de, at det er et spil, og de vil forfølge denne adfærd.

  • Vær selvsikker med din hund og direkte dem hvor de er og ikke får lov til at sove. Giv dem også en følelse af tid til, hvornår de får lov til at være i sengen, og hvornår det bliver uden for grænserne.
  • Gentag alle disse trin igen og igen, indtil din hund automatisk forstår, hvad den kan og ikke kan.

   Hunde kan sove i op til 12-14 timer hver dag. Dette giver dig masser af tid til at sove med dem uden at de vågner op, før du gør det og forstyrrer dine timers hvile.

  Du kan være interesseret i: Sådan stopper du din hund fra at sove i sengen

  – Katte

  En kat kan enten sove på sengen eller ikke. Når du har givet dem muligheden, er der ingen vej tilbage. Hvis du beslutter, at de kan sove på sengen, er det tid til at være opmærksom på, hvornår de kan sove på sengen. Hvis du vil have dem ud af soveværelset, skal du låse værelset hver gang du forlader, eller når du har brug for ro og ro.

  Forsøg på at tvinge dem væk fra sengen kan ødelægge deres rutine. De græder, hyler, skraber og pote din dør for at komme ind igen. De vil ikke lade dig være i fred, for når de først sover på sengen, bliver det også deres.

  Hvis du ikke vil have din kat til at sove på sengen, så giv dem deres egen behagelige seng, der har nogle behagelige distraktioner, der holder deres sind væk fra din seng. Placer deres seng ved et vindue eller få nogle hængende legetøj, som de kan trætte sig med.

  Katte sover 15 timer om dagen. Dette giver mere end nok tid til at hvile med dem og vågne op frisk. Hvis din kat er ældre, kan de endda sove i 20 timer.

  – Fugle

  Du elsker måske din yndige fugl, men svaret er nej. Du kan ikke sove med dine fugle. Du bør ikke engang have dem i det samme rum, som du sover i. Fugle sover i intervaller på få minutter. De vågner op midt om natten, laver lidt støj og går derefter i seng igen. Dette kan forstyrre din søvn fuldstændigt, hvis din fugl sover i nærheden af dig.

  Fugleark kan også aerosoliseres i luften, hvilket kan ødelægge det indre foring af dine lunger permanent. Nogle mennesker er mere følsomme over for dette og risikerer derfor at udvikle overfølsomhed pneumonitis (fugleholderens lunger).

  Dit soveværelse skal være et sted uden din fugl. Rengør buret rutinemæssigt, og placer et luftfilter i nærheden, hvor det kan holde luften pæn og fri for fugle afføring, der flyder rundt.

  – Andre kæledyr

  Nogle andre sjove kæledyr at have omkring er fritter, frøer, slanger, gerbils og hamstere og kaniner. Disse kæledyr er alle søde og vil elske dig lige så meget som du elsker dem, men det betyder ikke, at de skal være hvor som helst i nærheden af din seng.

  Slanger og frøer skal være i deres bure, da det er reguleret ved en temperatur, der passer dem bedst. Andre små pattedyr ville være mere sikre på at sove på en seng eller i et slags bur, hvor de ikke kan komme til dig. Uanset om du er opmærksom på, at de ligger på sengen eller ej, er der altid mulighed for, at du kan rulle over dem om natten. Da de er så små, vil vægten dræbe dem næsten øjeblikkeligt ved hjælp af kvælning.

  Kaniner, fritter og gerbils har alle et andet sovemønster, som muligvis ikke stemmer overens med dit, så det er bedst at give dem deres eget rum, så de ikke vækker dig op.

  Afsluttende tanker

  Alle elsker deres kæledyr. Når du har taget dem med hjem, bliver de en del af familien. Ligesom du ville sove med din partner, dine børn og din familie, er nogle mennesker helt fine med at sove med deres kæledyr. Selvom der kan være nogle grunde til denne form for opførsel, er der bare nogle hvalpeøjne, du ikke kan sige nej til.

  Pas på, når du sover med dine kæledyr for at sikre, at ingen af jer bliver skadet i alligevel. Pas på yngre børn, der sover med kæledyr, da der altid er mere skræmmende resultater med børn, der bliver skadet af allergi og kvælning. Dine kæledyr vil ikke nogensinde skade dig, men de kan ikke udtrykke ting som folk kan. Det er bedre end undskyld, når det kommer til kæledyr, der kommer ind i dit personlige soveværelse.