22 FANTASTISKE yoga-stillinger til effektiv søvn

Yoga er den smukke kunst af hinduistisk åndelig og asketisk disciplin. Denne disciplin inkluderer meditation, åndedrætskontrol og vedtagelse af specifikke kropsstillinger. Folk bruger denne teknik til sundheds- og afslapningsformål i hverdagen.

Jeg kan fra personlige oplevelser fortælle dig, at yoga er meget beroligende og afslappende, og noget jeg for nylig har lært, er at yoga også er fantastisk til at hjælpe mig at falde i søvn. Kombiner det med en god madras, så slukkes lyset på ingen tid. Jeg har for nylig prøvet nogle yogastillinger, der er gode til søvn. Her er 22 af dem.

# 1 Pascimottanasana

Ingen grund til at velsigne mig, det gjorde jeg ikke nys, det er det egentlige navn på denne yogastilling. Det ved jeg.

Dette har været kendt for at være en af de bedste yogastillinger til søvn. Hvad du vil gøre for dette er at sidde med benene ude og bøje lige med dine hænder ovenover foran dig.

Pascimottanasana bringer dig tættere på dig selv, tættere på din lytning og tættere på din helbredelse.

# 2 Rock-A- Bye Roll-Over And Sleep

Rock-a-bye roll er en meget let yogastilling, der hjælper dig med at falde i søvn hurtigere og forblive i søvn længere.

Til denne stilling er alt, hvad du skal gøre, at lægge sig på ryggen i sengen, lægge knæene i brystet, krydse dine ankler og vikle begge aroer omkring dine skinneben. Du skal derefter inhalere og vippe din krop, som om du skulle sidde. Når du ruller baglæns, trækker du vejret ud, det er så simpelt!

Fortsæt dette i et minut, krøller ud og glider ned i en fredelig søvn.

# 3 30-minutters yoga-sekvensklasse for sengetid

Hvis du leder efter noget mere end bare en stilling, er denne klasse på 30 minutter det, du vil se.

Instruktøren gennemgår flere poserer inden for en halv time og lærer dig, hvordan du kan slappe af for at hjælpe med at falde i søvn hurtigere.

# 4 Den sovende pigeon

Så mærkeligt som det måske lyder, er dette en position, der virkelig hjælper mig med at slappe af.

Til denne stilling vil du gerne starte i plankepositionen. Stram dine mavemuskler, og tag derefter dit højre knæ mod din højre hånd, og placer din højre fod så tæt på din venstre hånd, som du kan. Hold dit bagben forlænget, hofterne jævnt og slap af med din vægt gennem midten af dine hofter.

Du vil derefter langsomt sænke brystet over din forben og slappe af panden på måtten med dine arme strakte sig over hovedet. Så der har du det, den sovende due.

# 5 Sovedue Fungerede ikke? Prøv Upavishta Konasana

Denne yogastilling er ideel til afslapning før sengetid.

Denne stilling er ret teknisk, så jeg vil ikke gå i forklaring, men det indebærer at strække rygsøjlen og gå med fingrene. Dette er en stilling, som jeg ikke med succes kan udføre.

Hvis du tror, at dette vil hjælpe dig og gerne vil prøve det, skal du tjekke instruktionerne til Upavishta Konasana eller med andre ord bred bred fremadfoldning .

# 6 Hvis Upavishta Konasana var for vanskelig, prøv Spinal Twist

Dette er en anden stilling, der involverer rygsøjlen og kan være lidt lettere end Upavishta Konasana.

Denne stilling virker ved at strække rygmusklerne og glutes, masserer ryggen og hofterne, fugter rygsøjlediske, forlænger, slapper af og justerer rygsøjlen, masserer abdominale organer og så meget mere.

Rygsøjlen drejer vidundere til afslapning og hjælper med at berolige dig før sengetid for en bedre nattesøvn.

# 7 Half Happy Baby

Den halvt glade baby er en pose, der er beregnet til at ligne en baby, der leger med en af deres fødder. Det er her navnet kommer fra.

Det opfattes som en glad baby ruller rundt, mens de holder fødderne i luften. Nå, denne stilling efterligner halvdelen af det.

Hvis du vælger, kan du også gøre denne stilling fuldt ud. Uanset hvad vil du finde dig selv i at sove fredeligt efter den afslappende virkning af den halvt glade baby.

# 8 Uttanasana For Insomnia

Posen er ikke så vanskelig som den er at udtale.

Alt hvad du skal gøre er at stå på gulvet lige med din hånd ved siden af dig. Udånd og bøj nedad fra hofterne, mens du holder knæene lige. Derefter skal du lægge dine hænder ved siden af dine fødder og trykke håndfladerne mod gulvet fast. Derefter placerer du albuerne uden for kalvemusklerne og slapper af.

SE OGSÅ:  Forholdet mellem søvn og depression

Dette er en meget enkel pose for dem, der kan lide af søvnløshed. Hvis du finder dig selv i søvnbehov, skal du gøre Uttanasana.

# 9 Plough Pose

Ploven udgør eller Halasana i sanskrit, er en anden rygsøjle stretching yogastilling, der gør underværker til søvnproblemer.

Denne stilling indebærer at bringe dine ben over hovedet, mens du lægger dig fladt. Dette er en anden stilling, som jeg ikke kan mestre, for det meste fordi jeg bare ikke kan strække mig sådan længere.

Halasana hjælper med at berolige og genoplive din krop og hjælper med at forny sindet og ånden. Alle disse sammensatte hjælper din krop med at forberede sig til søvn.

# 10 Op-ned-afslapning

Du husker muligvis, at du har gjort det som barn. Jeg ved, at jeg som barn gjorde det hele tiden. Dengang var jeg uvidende om, at det var en egentlig afslapningspose.

Den op og ned afslapning involverer forlængelse af dine ben op mod en væg, det er virkelig så simpelt, og det fungerer virkelig til afslapning at forberede sig på sove.

Sid mod en væg med din røv 6 ”væk fra den, læg dig tilbage og stræk dine ben op ad væggen, lad derefter armene hvile ved dine sider med håndfladerne opad og træk vejret forsigtigt. Hvis du kan mærke strækningen på bagsiden af dine ben, gør du det rigtigt.

# 11 Næste, prøv den tilbagelænede bundet vinkel

Dette er endnu en god pose, du kan gøre fra din sengs komfort for at hjælpe dig med at forberede dig på en afslappet søvn.

Den tilbagelæggende vinkel eller Supta Baddha Konasana, er en anden pose, som du måske har fundet dig selv i uden at vide det.

Læg på ryggen, bøj din knæ, bring dine hæle ind nær bunden, og slip derefter dine knæ til siderne, mens du holder ryggen fladt på sengen. Hvil dine hænder på din mave og dit hjerte, og træk derefter vejret ind og synk dybt. Dernæst finder du dig selv som en baby.

# 12 5-minutters yoga til bedre søvn

I denne 5-minutters yogavideo kan du følge med instruktøren, mens du guider dig gennem stillinger, der har været kendt for at hjælpe folk med at sove bedre.

# 13 Udvidet hvalpepose

Den udvidede hvalpepose eller Utta Shishosana , er en hybrid mellem den nedadvendte hund og barnets stilling.

Alt hvad du skal gøre o strækker dine arme ud på jorden med håndfladerne nede, og din pande hviler også på jorden. Dine knæ og skinneben vil også hvile på jorden med dine hofter lige over dine knæ.

Pointen med den udvidede hvalpepose er at berolige sindet som forberedelse til sengetid. Den er ideel til dem, der kan lide af søvnløshed.

# 14 Begynder Nighttime Yoga

I en anden nyttig video af Brett Larkin, hun giver os mulighed for at følge hende gennem hendes yoga-pose-sekvens for sengetid for bedre søvn.

Du kan nyde 10-minutters yogastillinger, der har vist sig at hjælpe folk med at falde i søvn hurtigere og blive sovende længere. De er enkle, afslappende og beroligende.

Se videoen og nyd en afslappende nattesøvn.

# 15 Lizard Pose

Dette er en stilling, der ofte findes i rækkefølge, som en rutine for sengetid .

Hvis du foretrækker kun at udføre en stilling før sengetid, bare for den lille smule ekstra afslapning, så er dette en af de stillinger, du absolut bør prøve, selv jeg kan gøre denne.

Lizard Pose åbner hofter, hamstrings, lysken og hoftefleksorer, styrker de indre lårmuskler, åbner og frigiver bryst, skuldre og nakke og forbereder kroppen til dybere hofteåbnere.

# 16 Marichi Pose

Marichi Pose, ofte kaldet Sage’s Pose, er beregnet til at strække hofter, hamstrings og skuldre.

Jeg kan godt lide at bruge denne stilling, før jeg løber, og inden jeg går i seng. Det hjælper med at slappe af i mit sind, krop og får mig til at sove som en baby.

Marichi Pose hjælper også til gavn for dit fordøjelsessystem.

# 17 The Sphinx Pose

Sphinx Pose er en anden let stilling, der hjælper med at inducere søvn. Jeg bruger det hele tiden, og det hjælper bestemt mig med at slappe af.

SE OGSÅ:  Sundhedsmæssige fordele ved at sove nøgen

Det er fantastisk til at åbne brystet og styrker din kerne. Det hjælper med at justere rygsøjlen og hjælper med at styrke nyrerne og nervesystemet. Lade være med gør dette, hvis du for nylig har haft skade på din ryg, arme, skuldre, er gravid eller har haft en ny maveoperation.

Hvis du ønsker at fremkalde søvn simpelthen, er Sphinx Pose vejen at gå.

# 18 Det bliver ikke nemmere end den nemme stilling

Easy Pose er godt, let. Det er perfekt til meditation før sengetid for at hjælpe dig med at komme ind i søvnzonen. Jeg befinder mig ofte i at gøre dette før sengetid.

Det hjælper med at fremme en indre ro og giver dig mulighed for at finde ro.

Nøglen til denne stilling er fokus og vejrtrækningsteknikker for at begynde afslapning. før dine andre rutinemæssige yogastillinger ved sengetid.

# 19 Bridge Pose

Bridge Pose er venlig af en inversion pose, hvilket betyder, at du kan få alle fordelene ved inversion, såsom stressreduktion og forbedret cirkulation.

Denne stilling åbner dit hjerte og strækker brystmusklerne.

Dette er den ene stilling, som du vil starte din sengetidsrutine med. Du kan bare bruge denne stilling til at hjælpe med at falde i søvn, eller du kan gå fra broposition til en anden for endnu bedre resultater.

# 20 Corpse Pose

The Corpse Pose er en anden pose, der er vidunderligt før sengetid, dette er en, som jeg har mestret, hovedsagelig fordi det indebærer at lægge sig uden at gøre min krop til en kringle.

Hold en pude under ryggen og stræk benene ud foran dig. Læg din venstre hånd på dit hjerte og højre på din mave. Derefter skal du lave tre runder dyb vejrtrækning i et regelmæssigt mønster. Inhaler til optællingen af fire, og hold i syv, og udånd derefter i otte.

Når du har gjort Corpse Pose-sekvensen fire gange, kan du fjerne puden under rygsøjlen. Du er så klar til lyksalige drømme.

# 21 Fra lig til kat / ko

Cat / Cow Pose er perfekt til at strække og styrke rygsøjlen og nakken. Ser du et mønster her? Mange af disse stillinger involverer strækning af nakke og rygsøjle. Måske er det derfor, det føles så godt, når vi strækker os om morgenen?

Så for at gøre dette vil du ønske at komme på alle fire og sprede fingrene bredt og sørge for, at dine hænder er under dine skuldre og knæ under dine hofter. Inhalér og stop halebenet, rund din ryg og se på din mave.

Udånd, slip, bøj din nedre ryg og kig op. Dette er hvad der kræves for at udføre den meget enkle katte- / ko-stilling for at hjælpe dig med at falde i søvn lettere.

# 22 Trekant-pose med vægstøtte

Hvis du endnu ikke har mestret balancegangen kendt som Yoga , så er denne understøttede stilling et godt sted at starte.

Trekantposen med en vægstøtte skaber bedre blodgennemstrømning og plads i rygsøjlen. Det er let at gøre, og din krop vil takke dig for ikke at arbejde for hårdt før sengetid.

Denne stilling frigør også hamstrings og muliggør forlængelse af rygsøjlen. Brug af væggen hjælper dig med at holde stillingen længere.

Er du en mester endnu?

Nød du denne artikel så meget, at du prøvede hver pose på listen? Hvis ikke, er det okay, jeg håber bare du nød læsningen. Yoga er ikke altid let at mestre, men når du først har lært alle mulighederne for bedre søvn, kan du køre væk til drømmeland og blive der længere. For mig er Yoga en vigtig del af mit liv, fordi det hjælper med at sænke mit stress og bringer mig lykksalig afslapning før sengetid. Det er bestemt noget, jeg har brug for efter en lang, udmattende dag. Hvis du kender nogen, der er interesseret i at bruge Yoga til bedre søvn, så del dette med dem. Hvis du har kommentarer, er du velkommen til at komme med dem også.