Hvad er den bedste temperatur til søvn?

Vi har alle stødt på denne situation før. Du gør dig klar til sengetid, og du føler, at det er lidt koldt, så du fortsætter med at skrue klimaanlægget op. Midt om natten begynder du dog at føle dig lidt varm. Du prøver at undgå at komme ud af sengen, så du sparker sengelinnedene væk, kaster og drejer, måske fjerner noget tøj, men intet fungerer. Med meget få valg tilbage, ender du med at rejse dig op fra sengen og manuelt sænke temperaturen.

Øjeblikke som dette kan få dig til at undre dig over, hvad der præcist er den ideelle temperatur til søvn? Her ser vi nærmere på, hvad den ideelle temperatur er, og hvordan du kan opnå det ideelle søvnmiljø.

Lad os dykke In!

Før vi besvarer spørgsmålet, hvorfor føler vi os rastløse eller har svært ved at blive eller falde i søvn, når vi føler os for kolde eller for varme ?

Det er almindeligt kendt, at søvn påvirker vores generelle fysiske, følelsesmæssige og mentale sundhed. Ekstreme temperaturer kan forstyrre vores søvn og få os til at blive groggy og trætte om morgenen. Hvorfor sker dette? Nå, vores døgnrytme hjælper med at regulere flere funktioner i kroppen inklusive vores blodtryk, puls, kropstemperatur og mere. Under alt for varme eller kolde søvnmiljøer kæmper vores kroppe for at nå den optimale kropstemperatur, og det fører til sidst til søvnbesvær.

Hvad er det nøjagtigt? den bedste temperatur til søvn?

Generelt for at få optimal søvn, skal din ideelle stuetemperatur være mellem 15 og 22 grader Celsius eller 60 til 72 grader Fahrenheit . Når sengetid nærmer sig, begynder din kropstemperatur generelt at sove for at bane vejen for en god nats søvn , så det er bedre at sove i et køligere rum end et varmere. Temperaturer varierer dog afhængigt af individuelle præferencer, så slå ikke dig selv, hvis du foretrækker at sove et par grader varmere eller koldere end den anbefalede optimale temperatur.

Der er en vis variation i temperaturer for ældre såvel som babyer / småbørn. Listen nedenfor giver dig en god reference til ideelle temperaturer:

 • Voksne: Cirka 60-72 grader Fahrenheit eller 15-22 grader Celsius
 • Ældre: Ca. 66-70 grader Fahrenheit eller 19-21 grader Celsius
 • Babyer / småbørn: Cirka 65-70 grader Fahrenheit eller 18-21 grader Celsius
SE OGSÅ:  Magnesium: Det magiske mineral til forbedring af søvn

Hvad er den bedste måde at opnå et ideelt søvnmiljø på

Mens en optimal søvntemperatur er vigtig for at få en god nats søvn, er det også et ideelt søvnmiljø. Her er nogle tip til at komme i gang:

 • Eksperimenter med forskellige muligheder for sengetøj og nattøj. Nogle individer foretrækker at sove uden skjorte, mens andre foretrækker at have et kæmpe fluffy tæppe. Der er ikke et rigtigt eller forkert svar, så længe det virker for dig.

 • Luk alle persienner og gardiner. Du vil gerne blokere for al varme eller sollys, der potentielt kan kigge igennem revnerne og vække dig om morgenen.

 • Reducer din kropstemperatur inden sengetid. Undgå at udføre kraftige øvelser. I stedet skal du tage et bad eller et brusebad eller gøre noget meditation eller let yoga før sengetid.
 • Ditch elektroniske enheder. De fleste af disse enheder udsender blåt lys det er ikke godt at sove. Der er også en chance for at du mister tid på at forbruge indhold.

 • Hold dit værelse mørkt. Kunstigt lys er lige så skadeligt som naturligt lys, da det forhindrer dig i at få søvn af god kvalitet. Den bedste ting at gøre er at fjerne alt lys og vende din mobiltelefon på skærmen nedad i løbet af natten.
 • Invester i en ordentlig madras. Hvis du vågner og er træt og ond, har du muligvis ikke den rigtige madras. Du bruger en anstændig mængde tid på at sove i sengen, så du bliver nødt til at vælge en ordentlig madras, der passer til dine behov.

Er det bedre at sove i kolde omgivelser?

Selvom der ikke er et rigtigt eller forkert svar, har sove i et køligere rum sine egne sundhedsmæssige fordele. Ikke kun kan det hjælpe dig med at falde i søvn hurtigere, et koldere rum kan også hjælpe med at forbrænde overskydende fedt samt regulere dit hormonsystem og stofskifte. Et køligere rum kan også påvirke søvnens REM-fase – det stadium, hvor du drømmer, og hvor din krop er i færd med at blive restaureret.

Sovende i et varmt miljø kan påvirke den tid, du vil være i dyb søvn, hvilket kan få dig til at føle dig træt og groggy om morgenen.

Hvad er den bedste måde at holde dit soveværelse køligt om sommeren?

Hvis du ikke har en klimaanlæg på dit værelse , her er nogle tip til, hvordan du kan holde dig kølig om sommeren:

 • Luk alle persienner eller vinduer. Lukning af persienner forhindrer sollys i at komme ind om morgenen. Du bør kun lukke dine vinduer, hvis temperaturen udenfor er varmere end dit værelse.
SE OGSÅ:  CBD olie vs THC: vigtige forskelle mellem disse potente ingredienser

 • Køb en fan. Forsøg ikke at rette blæseren mod dig selv, når du sover. I stedet skal du bruge blæseren til at cirkulere luft i dit værelse.
 • Køb køleplader. Ja, sådan findes der. Der er lagner og puder, der kan hjælpe dig med at sove køligere om natten.

Hvad er den bedste måde at holde dit soveværelse varmt om vinteren?

Under vinter kan nogle dele af verden blive rigtig kold. For at imødekomme temperaturfald om natten er det bedst at holde rummet lidt varmere. Nogle tip inkluderer:

 • Læg dig op. Brug pyjamas med lange ærmer og sørg for, at du har en tyk og behagelig dyne, der holder dig varm i løbet af natten.

 • Køb et elektrisk tæppe. Når du har købt et elektrisk tæppe, kan du aldrig gå tilbage. Elektriske tæpper er gode til at holde en varm om natten eller endda i løbet af dagen.

 • Brug sokker. Når dine fødder er varme, bliver det også meget lettere for resten af din krop at varme op.

 • Tag en varm drink inden sengetid. Varm kamille te eller varm chokolade er den bedste ting at indtage før sengetid. Undgå at drikke kaffe eller te med koffein i.

Konklusion

At have en god nats søvn er vigtig, og denne vitale komponent i alles helbred og helbred trivsel forsømmes ofte. At have god søvn betyder ikke kun, at du har nok energi til at erobre den kommende dag, men det minimerer også din risiko for visse sundhedsmæssige forhold som hjertesygdomme og kræft.

Med det i tankerne skal du sørge for at du sover ved en optimal temperatur, der fungerer bedst for dig. Invester lidt tid i dit søvnmiljø for at sikre dig, at det er hyggeligt og behageligt. Endelig skal du have en ordentlig madras, der holder din krop udhvilet hele natten.

Venligst kommenter nedenfor, hvis der er spørgsmål eller anbefalinger!