Hvor mange timers søvn har teenagere brug for?

Vores teenagere i dag får mindre søvn end nogensinde, jeg ved, jeg lærer dem, og det er ret alarmerende, hvor udmattede de er hver dag i skolen. Manglende opmærksomhed, humør og dårlige svartider er kun få bekymringer, som mangel på hvile kan skabe hos vores unge voksne, og det er vigtigt for deres plejere at forstå den søvn, de har brug for for at hjælpe med at pleje.

At forstå, hvor mange timers søvn teenagere virkelig har brug for, hvad der kan ske med et kronisk søvnløshed, og hvordan man kan hjælpe med at støtte en bedre hvile, fremmer en sundere teenager. Nedenfor har jeg forklaret lidt om, hvor meget søvn en teenager har brug for, og årsagerne til, at dette er så vigtigt.

Hvor mange timer med Søvn har teenagere virkelig brug for?

Søvn er en kritisk kropsproces, der giver din krop mulighed for at bevæge sig gennem forskellige søvnfaser. Mens dette sker, falder din kropstemperatur, vejrtrækningen falder, og pulsen sænkes. Under denne proces går kroppen ind i en helings- og foryngelsesproces, og hjernen er i stand til at behandle og lagre hukommelse.

Dette er især vigtigt for udviklende kroppe. , og teenagere, på trods af deres insisteren på, at de er voksne – er ikke fuldt ud mentalt eller fysisk modne. Disse vækstprocesser kan være udmattende for kroppen og på grund af dette har teenagere brug for mellem 8 og 10 timers søvn hver nat. Selvom alle er forskellige, har de fleste teenagere brug for ca. 9,5 timer samlet, og atleter har måske brug for omkring en time mere.

Årsager til, at din teenager Kan ikke få nok søvn

Når børn bevæger sig ud i puberteten, skifter deres interne ur ca. 2 timer, og det er normalt at gå i seng senere. Dette er dog stadig inden for rækkevidde af at få den rette mængde søvn , hvis du holder dig til en søvnplan.

SE OGSÅ:  Hvid støj til at falde i søvn: Hvad er det?

Der er nogle ærlige problemer, der kan forstyrre denne tidsplan, såsom en senere tilbagevenden fra atletik, bekymring eller stress over kommende eksamener eller udfordrende lektier. Mange teenagere begynder også at arbejde deltid, og det er derfor vigtigt at lære omhyggelig tidsstyring for fysisk at være i stand til at håndtere nye livsstilsændringer.

At miste noget søvn ind imellem er normalt, men det kan tilføjes over tid, så det er vigtigt at få denne søvn tilbage. Desværre har mange teenagere mange andre forstyrrelser i deres tidsplan, som de har kontrol over, men kan ikke altid træffe gode beslutninger om. Dette inkluderer ubegrænset skærmtid, videospil og mobiltelefoner – som ikke kun holder dem vågen, men også forstyrrer normal søvnhormonfrigivelse. At være ude for sent med venner eller blive distraheret af tv og musik kan også være et problem. Selvom en teenager kan falde i søvn med tv eller musik tændt, vil hjernen fortsætte med at behandle lyden og ikke være i stand til at hvile som den skal.

De problemer, der opstår, når din teenager ikke får nok søvn

Der er en lang liste over problemer, der opstår, når din teenager ikke er ‘ får ikke nok søvn. Forestil dig dine egne problemer, når du er særlig træt, og multiplicer det.

Kognitiv funktion

Fattige akademiske præstationer, problemløsningsproblemer, manglende fokus og manglende evne til at tænke klart er alle indikatorer for dårlig søvn. Disse kan forårsage endnu større problemer, såsom problemer derhjemme og socialt så godt.

Adfærdsmæssig og følelsesmæssige problemer

Teenagere er allerede humørsyge, men teenagere bliver endnu mere irritable, kan have problemer med at kontrollere deres følelser og endda vise tegn på depression.

Fysisk præstation

Atleter vil kæmpe med deres egen energi, når de er søvnberøvede, men den største bekymring er de virkninger, det kan have på kørsel. Teenagere er allerede nye med færdighederne, og at være træt kan gøre deres egne fejl mere markante.

SE OGSÅ:  Alt hvad du bør vide om søvnregressionstrin

Fordele ved korrekt søvn

Langvarigt søvntab kan endda begynde at bære på indre organers funktion over tid, så det er vigtigt at hjælpe teenagere med at få den hvile, de fortjener. Med ordentlig søvn vil de have energi til at komme igennem dagen, løse problemer og være opmærksomme og bedre regulere og reagere passende på deres egen skiftende krop og følelsesmæssige tilstande.

Sådan hjælper du din teenager med at få nok søvn

Det er virkelig vigtigt for forældre og plejere af teenagere at hjælpe med at fremme et godt nattesøvn. Mange teenagere er i stand til selv at regulere dette på grund af deres egne udviklingsstadier, og det er vigtigt at lære dem dette under deres egen voksende uafhængighed. Nogle gode tip til at overveje at hjælpe en teenager med at få nok søvn inkluderer:

 • Overholdelse af en søvnplan
  • Undgå oversovende i weekenden

  • Tilskynd tidlige eftermiddagsnaps (når det er muligt)
   • Sluk for alle skærme mindst 1 time før sengetid
   • Undgå koffein senere på eftermiddagen samt tobak, stoffer og alkohol

   Konklusion

   Det er vigtigt for enhver at få den rette mængde søvn hver nat en, ikke kun teenagere. Men teenagere udvikler sig stadig, og det er derfor især vigtigt, at de får den hvile, de har brug for til både mental og fysisk vækst. Disse er også vigtige akademiske år, og det er derfor afgørende at give dem den bedste støtte, de kan få til opmærksomhed og problemløsning, så de kan opbygge færdigheder til deres fremtid.

   Arbejd for at holde en sund søvnplan for at hjælpe din teenager med at få mindst 8 til 10 timers søvn hver nat. Og hjælp med at påvirke gode vaner, mens de stadig er omkring, for at tilskynde til nyttige færdigheder til senere i livet.