Hvordan hjælper søvn med vægttab?

Det kan lyde kontraintuitivt. Vægttab handler om at være aktiv og spise rigtigt, er det ikke? Det viser sig, at din nattesøvn kan hjælpe dig med at kaste pund og holde vægten væk. Livet handler dog kun om balance. Du kan ikke sove hele dagen og forvente at trimme din figur. Hvis det var så let, ville vi alle se ud som supermodeller! Så hvordan hjælper søvn med vægttab? Lad os nedbryde det og forstå de mange komponenter på arbejdspladsen!

Hvad sker der, når vi mangler søvn?

Vi har alle haft den uge fyldt med møder og andre forpligtelser, der skubber os til vores grænser. I vores travle verden kommer det ikke som nogen stor overraskelse, at 70% af amerikanerne rapporterer om søvnmangel mindst en dag om måneden. Selvom vi kan kritisere dette som en investering i vores tid, kommer den virkelige investering i form af en jævn fordeling på mindst 7-8 timer til uafbrudt søvn hver nat.

Inden vi går ind i de metaboliske faktorer, vi spiller, når vi sover, lad os undersøge nogle af de ting, der virker imod os, når vi er søvnberøvede:

 • Ligesom når du er beruset, er frontlappen på hjerne bliver desensibiliseret, hvilket forringer din evne til at træffe gode beslutninger.
 • Metabolisme sænkes.
  • Belønningssystemet i hjernen bliver mere aktivt, hvilket fører til en øget chance for at indtage komfortføde.

  • Undersøgelser har direkte knyttet søvnmangel til forbrug af større portioner ved måltiderne.
  • Kroppen genkender et problem i mangel på slee p, hvilket udløser frigivelsen af stresshormonet, kortisol. Det reagerer ved at instruere kroppen om at bevare fedt for at overleve.
  • Med fire eller flere dages fortsat søvnløshed falder insulinniveauerne, hvilket svækker kroppen fra at omdanne sukker og stivelse til energi samt forhindre fedt i at blive behandlet fra blodbanen.
  • Når du sover, spiser du ikke. Jo flere timer du er vågen, jo flere muligheder finder du for at spise, når du ikke er sulten.

  Det er tydeligt, at der er meget mere, end man møder øjet, når det kommer til søvn og ernæring. Forskning har vist, at så lidt som to uger med søvnmangel reducerer fedt tab med over 50% uden en stigning i kalorieindtag.

  Hvil og reparation

  De fleste af os forstår vigtigheden af hvile, men gjorde ved du, under din søvn er din krop hårdt på at lave reparationer? Bare nogle af de ting, der foregår inde i din krop, mens du er i hvile, inkluderer:

  • Toksisk neurologisk affald fjernes.
  • Nerve celler omorganiseres for at fungere optimalt.
  • Essentielle proteiner og hormoner frigives for at sikre høje niveauer af energi, når du vågner op.
  • Nye proteiner syntetiseres.
  • Muskler repareres.

  Især hvis du rammer gymnastiksalen eller har et fysisk krævende job, er ordentlig søvn kritisk. Det er i løbet af denne tid, at din krop kommer sig fra dagens stressfaktorer for at opbygge dine muskler stærkere til fortsatte fysiske krav.

  Mind over Matter- Setting Selv op til succes

  Især i en verden, hvor bekvemmelighedsfødevarer, der glæder ganen, lurer rundt om hvert hjørne, kræver det utrolig meget selvkontrol og følelsesmæssig stabilitet for at træffe sunde ernæringsmæssige valg. Ifølge teorien om neuroplasticitet er tilstrækkelig søvn afgørende for vedligeholdelsen af neurale veje og organisationen. Kort sagt, når du ikke er udhvilet, kan din hjerne ikke:

  • Ryd sig af ophobning af giftigt affald
  • Drage fordel af korrekt kommunikation mellem neuroner

  Når du sover nok hver nat, er din hjerne bedre i stand til at koncentrere sig, lære, fokusere og træffe sunde ernæringsbeslutninger. Dette fremmer yderligere god hjernesundhed og viser kun en af de mange måder, korrekt ernæring og tilstrækkelig søvn arbejder sammen for at forbedre den generelle livskvalitet.

  Søvn hjælper med at håndtere følelsesmæssig spisning

  Vi Vi har alle set den ordsprog, der lige er gået i stykker, da hun spiser is lige fra kartonen. Alt for ofte vender vi os til mad for at styre vores følelser. Tro det eller ej, søvn kan hjælpe med at forhindre dette i at ske på to vigtige måder:

 1. Korrekt søvn reducerer frigivelsen af stresshormoner, der bidrager til følelsesmæssig nød.
  1. De følelsesregulerende områder i hjernen som amygdala og hippocampus bliver mere aktive under søvn.

  Som du kan se, er søvn et tveægget sværd, når det kommer til følelsesmæssig styring. Et af de mest almindelige symptomer på depression er manglende evne til at falde i søvn, og dette er direkte relateret til den meget følelsesmæssige nød, der forværrer depression. Hvis dette lyder som dig, er det en god ide at tale med din læge om løsninger, der hjælper dig med at få den søvn, du har brug for, så du kan leve et lykkeligt og sundt liv.

  Hvornår er det rigtige tidspunkt at træne for god søvn?

  Så vigtigt som det er at komme i gymnastiksalen, det er også vigtigt at komme derhen til det rigtige tidspunkt for dig. Dette er ikke en komponent, der passer til alle, så lad os se på de generelle retningslinjer, der skal følges, når det kommer til timingen af din træning i forhold til en god nats hvile:

 • Morningstræningen
  • Kunne være noget for dig, hvis:
   • Du drikker kaffe. Dit koffeinindtagelse om morgenen kan øge din udholdenhed og intensitet.
   • Du har en fyldt tidsplan hele dagen og har mindre sandsynlighed for at have energi til at træne senere.
   Sandsynligvis ikke til dig Hvis

   • Du er ikke en morgenmandsmand. Du er mere tilbøjelige til at springe træning over og aldrig gøre dem senere.
   • Du prøver at få muskler. Morgen træning er ikke den mest effektive til hypertrofi.
 • Eftermiddagstræningen
  • Kunne være noget for dig, hvis
   • Dig ‘ er tilbøjelige til et fald i energiniveauer om eftermiddagen. En træning ved frokosttid kan forbedre dette problem.
   • Du føler, at du mangler energi. På dette tidspunkt på dagen har du haft mere tid til at tanke med morgenmad og frokost.
   Sandsynligvis ikke til dig, hvis

   • Din tidsplan tillader ikke en eftermiddagstræning.
   • Dit gym har for travlt i løbet af denne tid.

 • Aftentræningen
   Kunne være noget for dig, hvis

   • Du er udsat for skade. På dette tidspunkt af dagen har dine muskler haft masser af tid til at varme op og dermed reduceret risikoen for at blive såret.
   • Du arbejder om dagen og er ikke en morgenmandsperson.
 • Sandsynligvis ikke til Du hvis
  • Du mangler den disciplin, der er nødvendig for at træne efter en travl dag.
  • Du kan godt lide at træne udendørs, da denne tid på dagen kan medføre farer, når det bliver mørkt.

Ideelt set vil du ikke træne inden for to timer efter at du går i seng, da dette er den tid, du har brug for din krop til at begynde at afvikle. Forskning viser imidlertid, at motion senere på dagen er bedre for søvn end slet ingen.

Tips til at få den søvn, du har brug for til vægttab.

Har du set hvad du spiser og fået masser af motion, men ikke set det vægttab, du synes, du skulle? Før du giver op, skal du overveje den indflydelse, som potentiel søvnmangel har på din indsats. Selvom du gør alt andet rigtigt, vil din krop simpelthen ikke reagere, som du vil have det, hvis du ikke får opskriften helt rigtigt.

Du kan blande en kage med alle de rigtige ingredienser, men hvis du ikke lader den være i ovnen længe nok, vil du mislykkes.

Mangel på søvn svarer til at tage den kage ud af ovnen for tidligt. Selvom du måske får resten af opskriften rigtigt, når din krop ikke er udhvilet, genkender den noget, der ikke er rigtigt og reagerer ved at opbevare fedt som en overlevelsesmekanisme. Hvis du ikke får mellem 7-8 timers søvn med jævne mellemrum, er det nu tid til at finde ud af hvorfor. Her er nogle tip, der hjælper dig med at få mest muligt ud af sengetid:

 • Kl. mindst en time før du går i seng, skal du lukke for dine elektroniske enheder.
 • Vågn op op og gå i seng på samme tid hver dag. Dette er relativt rutinemæssigt i løbet af ugen, men weekender kan smide tingene væk. Lad ikke dette ske.
  • Dit soveværelse er til at sove. Gør ikke en vane med at se fjernsyn eller arbejde i dette rum.
  • Sluk for lysene, radioen og tv, når du sover. Det er svært at komme ind i de dybeste faser af søvn med disse distraktioner i baggrunden. Desuden fremmer mørket produktionen af søvnfremkaldende melatonin.

  • Undgå indtagelse af alkohol, koffein og tunge måltider tæt på sengetid.
  • Sørg for, at du har den rigtige madras. Der er en række komponenter, der kan forstyrre ordentlig søvn som fasthed, varmeoverførsel, bevægelsesoverførsel, kantstøtte og holdbarhedskompromisser. Vores Ultimate Mattress Buyer’s Guide fører dig gennem alt hvad du behøver at vide, når du handler de rigtige søvnprodukter til dine unikke behov.

  Søvn er en investering – Få mest ud af hvert minut

  Jeg forstår det. Livet er travlt. Det kan ofte føles som om der simpelthen ikke er nok timer om dagen til at få alt gjort, og ved du hvad, måske er der ikke. Skønheden ligger i de 16 timer, du får i morgen til at fortsætte med at arbejde igennem din opgaveliste.

  Den tid, der er afsat til søvn, er ikke kun en investering . Det er en investering, der betaler tilbage med hensyn til forbedret vitalitet, energi og livskvalitet. Så næste gang du overvejer en all-nighter eller sen natstudie, skal du huske, at det kan komme på bekostning af dit helbred.

  Fandt du denne artikel nyttig? Har du stadig spørgsmål? Vi vil meget gerne høre fra dig! Hold samtalen i gang nedenfor, eller del denne artikel for at sprede budskabet om, hvordan søvn hjælper med vægttab!

SE OGSÅ:  Aldring og søvn: Er der en korrelation?