5 grunde til at søvn er vigtigt for studerende

Uanset om din søn eller datter er på vej i børnehaven, i gymnasiet eller er ved at gå på college eller universitet, er det ikke kun vigtigt at få nok søvn for, hvor godt de vil være i stand til at lære og fungere, men at deres generelle helbred også. Ser du, at have en god nats søvn ikke kun hjælper med at genoplade vores batterier og gøre os mere opmærksomme hele dagen, det hjælper med at reducere stress, forbedre hukommelsen og opretholde fysisk sundhed.

Hvor meget søvn er “ nok ”søvn til studerende?

Som en tommelfingerregel skal din 5-årige sove mellem 10 og 11 timers søvn hver nat. Selvom det kan virke som meget, bliver det let at se, hvorfor en så stor mængde hvile og restitution er nøglen til deres væsen, når du først og fremmest har taget en dag fyldt med aktiv spilletid, lærer nye ting og hvor hurtigt deres kroppe vokser. i stand til at udføre hele dagen. Nu, hvis dit barn er en af de mange, der modstår sengetid, er der et par tricks, du kan anvende for at sikre, at de får tilstrækkelig søvn. Begræns antallet af lur, de tager, sørg for, at lur ikke er mere end en time, og at de sker inden kl. 15 om eftermiddagen. Det er også vigtigt at hjælpe dem med at slappe af i slutningen af deres travle dag, og udover læsning ved sengetid hjælper et dejligt varmt bad med at gøre dem klar til søvn.

Når dit barn når deres teenageår, er deres behov for søvn falder til mellem 8 og 10 timer. Og fordi deres kroppe og følelser ændrer sig så hurtigt, er det både vigtigt og udfordrende at sikre, at de hviler ordentligt, da de begynder at definere deres egne personligheder, danner sociale forbindelser og skubbe tilbage. Sandheden er, at når teenagere forsøger at fungere uden tilstrækkelig søvn, kan det alvorligt påvirke deres forhold til jævnaldrende og familie såvel som deres evne til at lære. Og det er ikke et ualmindeligt problem. Forskning viser, at teenagere typisk får langt mindre søvn end nødvendigt. Så hvordan kan du sikre, at din teenager er i stand til at fungere bedst muligt? Engager dem i sport for at hjælpe med at nedbryde energi naturligt, holde dem væk fra elektroniske enheder (inklusive deres telefon, bærbare computer, iPad og endda fjernsyn) 30 til 45 minutter før sengetid og opretholde et regelmæssigt søvnmønster – så ikke sove indtil middagstid i weekenden .

For studerende, der går på universitetet, er deres behov for søvn typisk nede på 7 til 9 timer, da de når modenhed og ikke længere fysisk beskattes i det omfang, de var, da de var yngre. Men i denne alder står de over for et helt nyt sæt udfordringer – deltidsjob ud over studier, der trækker alle nightere, når de klamrer sig til eksamener, såvel som de naturlige stimulanser, der er forbundet med socialt samvær, såsom alkohol, sent på aftenen spise og nikotin. Når den berøves tilstrækkelig søvn, begynder den akademiske verden at lide, da en studerendes evne til at fokusere på noget ud over korte perioder er svækket. Hurtige løsninger til at opnå en god, genoprettende søvn kan være så enkle som at genkende og undgå disse kendte simulatorer. Mere vanskeligt er behovet for at begrænse brugen af elektroniske apparater til timer før sengetid og slukke for fjernsynet, inden du klatrer i seng for at tillade udskillelse af melatonin i din hjerne, så det kan vinde ned.

SE OGSÅ:  44 sove-tip, der får dig til at falde i søvn på 7 minutter eller mindre

Hvordan søvnløshed påvirker studerende

Så mens du nu ved, hvor meget søvn din studerende har brug for, når skolen starter, kan vi se på de effekter, som en mangel på søvn kan have på din søn eller datter.

1. Følelsesmæssigt velvære

For studerende, der er fysisk og mentalt sunde, kan mangel på søvn få dem til at blive humørsyge, let irriterede og utålmodige. Deres reaktioner på ægte eller endog opfattede negative stimuli kan blive overdrevne til det irrationelle og i sidste ende kan skade forholdet til venner, familie og jævnaldrende. For unge mennesker, der kæmper med psykiske problemer, herunder angst, depression eller endda eksisterende søvnforstyrrelser, kan det dramatisk forstærke deres manglende evne til at klare og øge selvmordstendenser. Undersøgelser viser, at ved at udvikle en bæredygtig, genoprettende søvnplan kan du genopbygge neuronforbindelserne, der understøtter sensoriske, motoriske og kognitive færdigheder – som alle hjælper med at regulere adfærd. Forældre skal altid være opmærksomme på deres barns søvnmønstre, herunder ærgrethed, manglende evne til at falde i søvn eller forblive sovende hele natten. Hvis der observeres negative mønstre over en længere periode, skal du overveje at ændre deres daglige aktiviteter for at minimere stress. Undgå overplanlægning og tilskynd nedetid væk fra elektroniske enheder.

2. Kognition og akademisk succes

At tage sig tid til at undgå overplanlægning og planlægge en ordentlig, genoprettende søvn er vist at forbedre vores hjernes evne til ikke kun at forblive skarp, men at lære nye oplysninger og at bevare data. Faktisk har undersøgelser vist, at studerende, der har modtaget en hel nat med uafbrudt søvn, var bedre i stand til at analysere og løse vanskelige problemer i forhold til dem, der ikke modtog samme niveau af hvile. Selvom det ikke er nogen overraskelse, at dårlig søvnkvalitet naturligvis resulterer i studerende, der føler sig døsige hele dagen og let distraheres under lektioner, kan det også hæve stressniveauerne. At respektere din interne døgnrytme er vigtig for mental hede, og for studerende, der tror, at de kan trække en all-nighter og derefter indhente søvn i weekenden, kan denne type forstyrrelser være meget vanskelige at komme tilbage på sporet. Derfor er universitetsstuderende og universitetsstuderende, der trænger igennem natten, typisk mere tilbøjelige til at have en lavere GPA. Deres evne til multi-task hæmmes, og enhver fordel, der opnås ved at studere hele natten, går hurtigt tabt.

3. Fysisk udvikling og generel sundhed

Mens du har ret i at antage, at nogle af de vigtigste fordele ved at få en god nats søvn, føles mere opmærksomme og klar til at påtage sig dagen, er det bare toppen af isbjerget. Restorativ søvn påvirker, hvordan stort set ethvert system i dit barns krop fungerer. Det hjælper med at regulere hormoner, øger deres immunsystem for at hjælpe med at afværge sygdom og hjælper med muskel- og vævsgendannelse. Som et resultat af de dramatiske fysiske og følelsesmæssige ændringer, som unge mennesker gennemgår i denne periode, kan en langvarig søvnmangel ikke kun påvirke deres fysiske vækst, men forskning har tegnet en sammenhæng mellem søvnmangel og en højere risiko for langvarig kardiovaskulær problemer og endda diabetes. Dertil kommer tilbøjeligheden for teenagestuderende til at ty til stærkt koffeinholdige drikkevarer og andre stimulanser for at holde sig vågen, og du kan se det usunde mønster tage form, og det vil påvirke deres generelle helbred i de kommende år.

SE OGSÅ:  Hvad er søvngæld, og hvordan man kan slippe af med den

4. Kapaciteter til beslutningstagning

Mangel på søvn eller dårlig søvnkvalitet er kendte bidragydere til træthed og søvnløshed blandt studerende i alle aldre. Men vidste du, at det også kan påvirke udviklingen af frontloben i din søns eller datters hjerne? Det er den del af hjernen, der styrer impulsiv adfærd, og det er det, der holder dem lige og smalt, når de står over for at skulle tage vanskelige beslutninger og udøve selvkontrol. Når du er barn, har du mor og far med til at forhindre dig i at tage dumme risici, der kan forårsage skade. Når du bliver teenager eller ung voksen, har du nu at gøre med gruppepres, adgang til forskellige stimulanser og flere stressfaktorer i dit liv, der igen forårsager fragmenteret søvn. Når du kombinerer løbende udmattelse, mangel på tilsyn og muligheder for at forkæle dig med risikabel adfærd, har du en perfekt storm. Du har en studerende, der er mere tilbøjelig til at drikke og køre, gå glip af lektioner, sende tekst under kørsel eller engagere sig i ubeskyttet sex.

5. Skade gennem ulykker

Ud over den indflydelse, som udmattelse kan have på din søns eller datters evne til at udvise sund dømmekraft, kan det også sætte dem direkte i ildlinjen, når det kommer til ulykke eller skade. For teenagere eller unge voksne, der regner med deltidsjob, kan distraktion og manglende opmærksomhed, når de bruger en kniv, frituregryde eller åben ild på en restaurant eller skærer hjørner, når det kommer til brug af sikkerhedsudstyr på en byggeplads, have alvorlige, hvis ikke dødbringende konsekvenser. Og uanset hvor flittigt dit barn er, når det kommer til ikke at drikke og køre, kan simpel træthed få dem til at få langsommere reaktioner eller endda falde i søvn ved rattet i et køretøj i bevægelse. For små børn kan fysisk udmattelse resultere i alvorlig personskade på legepladsudstyr, når man cykler eller bare løber og leger med venner. Tilføj dertil den manglende opmærksomhed forårsaget af træthed, og det kan resultere i, at de ikke spænder ordentligt i bagsædet.

Snap Tip Snapshot for Students

  • Eliminer brug af elektroniske enheder (iPhones, iPads, tv) 30 til 45 minutter før sengetid.
  • Tillad dem at tage korte lur på mindre end 30 minutter tidligere om eftermiddagen (før kl. 15.00).
  • Undgå overplanlægning, der kan resultere i unødig stress og mangel på genoprettende søvn.
  • Opbevar ethvert madforbrug til en lille snack (versus et fuldt måltid) inden sengetid.
  • Vedligehold din interne døgnrytme i løbet af weekenden – ingen ekstra sene søvn.
  • Opret et ideelt søvnmiljø – ingen elektronik, kølig temperatur, ingen distraktioner.