Spørgsmål: Skal jeg “power nappe” på arbejde?

Når du føler dig utrolig træt, kan du umuligt forestille dig, hvordan du kunne få energi efter bare en times søvn . Dette kaldes en “power lur”, og det er yderst gavnligt for at få et boost af energi for at holde dig i gang hele dagen. Men hvornår skal du nappe nøjagtigt, og hvad er nogle af de tricks, der kan hjælpe dig med at få det bedste ud af dette lille livshack?

Fordele ved Power Naps

Det virker kontraintuitivt, at en 20-minutters lur kan hjælpe dig med at rydde din hjerne og forberede din krop til anden halvdel af dagen, ikke sandt? Og når du sover mindst 7 timer om natten, hvem har endda brug for de 20 minutter om eftermiddagen? Sandheden i sagen er, at ikke mange mennesker faktisk får den mindste mængde søvn, de skal hver nat.

Alt fra angst til vores yndlings-tv-show kan holde os oppe om natten og konsekvenserne søvnmangel er forfærdeligt. Når du ikke giver din krop det antal timer, det har brug for for at genoprette energiniveauerne, opbygge immunforsvaret, bekæmpe vira, er det mere sandsynligt, at du oplever et fald i både din fysiske og mentale sundhed.

Vi kunne fortsætte med at tale om de videnskabeligt dokumenterede fordele ved power naps, men vi generer dig ikke med detaljerne. Det vigtige at huske på er, at power naps kan hjælpe med at bekæmpe noget af den søvnmangel, og de kan give energiniveau boost og forbedret ydeevne på kort sigt. Men noget, som mange mennesker ikke ved, er at strømnaps er langt mere effektive for folk, der faktisk får nok søvn om natten.

Skal du nuppe en power nap på arbejde?

Svaret er ja, så længe du har en pause på 30 minutter / 1 time, og du har råd til at tage en kort lur. Folk, der tager lur på arbejdspladsen, gør det i deres frokostpauser, men de skal også have et passende rum til at gøre det. Her er nogle tip, der kan være nyttige:

  • Den første ting at huske på er, at du faktisk har brug for en ordentlig placering for at tage en lur. Det skal være et sted stille og privat, ikke nødvendigvis på den mest behagelige sofa i verden. Nogle mennesker tager også lur i deres biler, så prioriter private steder i stedet for behagelige og støjende.
  • Bevis viser, at det er mere sandsynligt, at folk falder i søvn, hvis de har en personlig støtte, som de forbinder med søvntid. Det kan være alt fra din yndlingsmusik til dine foretrukne æteriske olier.
  • Sørg altid for at indstille en alarm, så du ikke sover længere end de anbefalede 20 minutter. Hvis du sover længere end det, vil du sandsynligvis komme ind i den dybe søvnfase, hvilket får dig til at vågne op med at være groggy og ude af stand til at koncentrere dig (det er noget, du helt sikkert vil undgå, mens du er på arbejde). Så du bliver enten nødt til at lur i 20 minutter eller i hele 90 minutter (for at sikre at du passerer hele søvncyklussen).
  • Timing er også vigtigt, når det kommer til power napping, og det er her, tingene kan blive lidt vanskelige, hvis du ikke kan holde fast ved det, vi skal til fortælle dig. Det bedste tidspunkt at tage en lur er cirka en eller to timer efter at have spist frokost. Det er når dit blodsukkerniveau falder og tager din energi med dem. Da dette er det tidspunkt, hvor de fleste mennesker allerede overvejer den anden kop kaffe, ville det være bedst at erstatte den med en 20-minutters lur, forudsat at dit job giver dig mulighed for at tage den pause.
  • Når dine 20 minutter er gået, er det virkelig vigtigt, at du genoptager dine aktiviteter i stedet for at dvæle i det “ Jeg vågner stadig op ”. Hvis det er muligt, skal du prøve at suge sollys i et par minutter eller genoptage det, du gjorde, inden du tog lur. Det vigtige er at få din krop i arbejdstemning igen, selvom det betyder at gå på toilettet og vaske dit ansigt.
SE OGSÅ:  Hvordan påvirker graviditet dine drømme?

Andre vigtige overvejelser

Vi fortsætter med at tale om strømnaps på arbejdspladsen og de fordele, de kan give, men vi har endnu ikke taget fat på en meget specifik type arbejdstager: den, der udfører skift. Mennesker som brandmænd, sygeplejersker, læger eller andre fagfolk, der arbejder flere timer i forhold til det almindelige gennemsnit, vil ofte opleve søvnforstyrrelser på grund af deres rodede sovemønstre.

Det menes, at skiftearbejdere bør gøre en rutine med at tage lur, når det er muligt. Eksperter antyder, at sove under nedetid er en måde at gøre sove mere regelmæssig og at sikre, at din krop ikke vænner sig til søvnmangel.

Tro det også eller ej, hvis du drikker kaffe, før du tager en lur, kan det faktisk hjælpe dig med at vågne op igen. Nogle eksperter antyder, at et boost af koffein, der tager cirka 30 minutter at sparke ind, kan være gavnligt, hvis det indtages før luren, fordi du vågner og føler dig mere opmærksom. Det er noget, der er værd at prøve, hvis du er en koffein elsker, men ellers er der ikke nok bevis til at understøtte fordelene ved ideen.

Konklusion

Det er helt ok til at tappe lur på arbejde forudsat at du har 30 minutters pause til at gøre det og et stille rum. Hele ideen bag en power lur er at lade din krop og din hjerne nyde søvnstadierne før den dybe søvn (REM) fase.

Det er virkelig vigtigt, at du holder dig maksimalt 30 minutter eller sove eller alternativt prøve at sove 90 minutter. Det skyldes, at hvis du formår at komme ind i den dybe søvnfase og pludselig skal vågne op, vil du ikke føle dig meget energisk, du vil sandsynligvis føle dig groggy og ude af stand til at fokusere. Så så længe du holder dig til tipene, skal du kunne nyde en god power lur.