Rygtesmerter og søvn: Alt hvad du behøver at vide

Rygsmerter plager millioner af mennesker over hele verden, og det kan ikke kun hindre din livsstil, men din evne til at arbejde og sove. Det største problem med rygsmerter er, at der ikke er en enkelt årsag, og du kan opleve smerter i forskellige områder af din ryg, så hvis du afhjælper et problem, kan et andet blive et problem. Når alt hvad du vil, er at leve uden smerte, kan en rygsmerter være mere end lidt frustrerende.

En af de værste ting ved problemet er, hvor tæt rygsmerter og søvn er forbundet. Mens rygsmerter kan forhindre dig i at sove, ser det ud til, at sovende undertiden spreder problemet. Så hvordan løser du den onde cirkel, der er indtastet, når du oplever problemer med rygsmerter og søvnafbrydelse? Hvordan kan du tackle de underliggende forhold, der forårsager rygsmerter og lindre dig selv, så du kan leve et fyldigere og lykkeligere liv med mere afslappet søvn?

Du kan være interesseret i: Søvntips og sengetøjsvejledninger til ryg og ledsmerter

Statistikken

Rygsmerter er en af de mest almindelige lidelser i verden. Det anslås faktisk, at omkring 80 procent af befolkningen på et eller andet tidspunkt vil lide af rygproblemer af en eller anden art. Det er mange mennesker! Og derudover har mere end halvdelen af alle arbejdende amerikanere symptomer på rygsmerter hvert år, et svimlende antal, især i betragtning af at flere og flere kontorer skifter til ergonomisk siddepladser og endda skriveborde, der er hævet til stående og bedre kropsholdning.

Har du set på årsagerne til, at folk har tilmeldt sig udbetaling af handicap? Hvis du gjorde det, ville du finde ud af, at rygsmerter er den førende årsag til handicap verden over, antallet af tilmeldte med rygproblemer langt større end enhver anden tilstand. Det betyder, at du ikke skal være overrasket over at høre, at bortset fra øvre luftvejsinfektioner er rygsmerter den vigtigste grund til, at folk besøger lægehuset. Det er også blandt de mest almindelige årsager til manglende arbejde, selv uden at se en læge.

Prøv at sætte et nummer på det med hensyn til omkostninger. Det er svært, i betragtning af at kun nogle af de dyre kan kvantificeres og defineres som relateret til rygsmerter. Men af de lettest identificerede omkostninger bruger amerikanerne over 50 milliarder dollars om året på lidelsen. For at gøre tingene værre skyldes rygsmerter ikke typisk en alvorlig tilstand, såsom infektion, gigt og beslægtet betændelse, kræft eller brud. Faktisk er den gennemsnitlige rygsmerter “mekanisk” eller “ikke-organisk”, hvilket gør det vanskeligere at behandle og afhjælpe.

Kilde til rygsmerter

At prøve at bestemme den nøjagtige kilde til rygsmerter, især i lænden, kan være ekstremt vanskelig, fordi ryggen er så kompleks. Det er et massivt netværk af muskler, knogler, led og ledbånd, der alle fungerer sammen, hvilket betyder, at det kan være en hvilken som helst lille del af ryggen, der er beskadiget. Du kan sprænge en disk, trække en muskel, irritere et led, rive et ledbånd eller opleve et vilkårligt antal små, enkeltstående skader, der fører til generel belastning på ryggen og forårsager ekstremt ubehag.

Interessant nok er kilden til disse små skader og irritationer ofte misforstået. Mens sport og ulykker ofte bebrejdes for størstedelen af rygproblemer, er sandheden, at lændesmerter oftere skyldes små, enkle bevægelser, såsom bøjning for at samle noget op. Selvom underliggende sygdomme i kroppen, såsom nyresten, osteoporose, blodpropper og lignende, kan forårsage rygsmerter, er disse derudover ikke så almindelige et problem som lændesmerter som følge af gigt, fedme, dårlig kropsholdning og oftest , psykologisk stress.

Da stress kan manifestere sig på fysiske måder, kan det faktisk føre til at have eller forværre eksisterende rygsmerter. Dertil kommer, at spændingerne i muskler på grund af stress gør dem mere modtagelige for skade, hvilket kan øge risikoen for at opleve mere fremtrædende rygsmerter i fremtiden. Men hvordan kan du lindre denne stress og behandle dine rygsmerter uden brug af opioider, der har skabt en epidemi af afhængighed og afhængighed?

Hvorfor søvn forårsager eller forværres lavere Rygsmerter

Lad os indse det – vi har tendens til at sidde i stillinger, der ikke er gode for vores kroppe. Hvorfor ville søvn være anderledes? Når du sover, slapper muskler, sener og ledbånd, hvilket fører til mindre støtte til dine knogler. Uanset om det drejer sig om at lægge på ryggen, på maven eller siden. Derudover kan din søvnposition få din rygsøjle til at justeres forkert, hvilket skaber yderligere problemer med kronisk smerte. Nogle af de ting, der kan få rygsmerter til at forværres ved søvn, inkluderer:

Spinalbevægelse og forskydning under søvn

Diskdegeneration (degeneration af vævet mellem dine ryghvirvler)

Irritation af skade, der forårsager hævelse

Visse tilstande, såsom fedme og graviditet

Sygdomme som spinal stenose (indsnævring af rygsøjlen), endometriose og kræft

Gigtopblussen

Selvom mange af disse problemer vedrører, er de alle ret almindelige og kan let behandles d med lindring i tankerne. Men hvordan ved du, om årsagen til din smerte er noget mere alvorligt, såsom en infektion i rygsøjlen eller endda AS, en tilstand, hvor rygsøjlen i det væsentlige begynder at fryse, og smelter sammen i en position, der ikke tillader bevægelse? Der er visse tegn, der tyder på, at din rygsmerter er mere end bare et symptom på den måde, du sover på, eller i forhold til en af disse mere almindelige underliggende tilstande.

Kontroller dine ben.

 • Hvis smerten udstråler sig ned på et eller begge ben, eller hvis du har følelsesløshed, prikken eller ekstrem svaghed i dine ben med dine rygsmerter, bør du se din læge.
Kontroller for feber.
 • Hvis du har en faktisk feber, eller det sted, hvor du oplever smerter, er for varmt at røre ved og feber, kan dette være grund til bekymring.
Hvordan er din mave?

 • Hvis du har smerter eller en bankende fornemmelse i maven, eller hvis du har haft problemer med blære eller tarm kontrollere, at du ikke havde, før rygsmerter startede, skulle du få en professionel mening.
 • Er du gået ned i vægt uden forklaring?

    Hvis du ser pund falde, men har ændret din diæt eller træningsregime, skal du søge råd hos en sundhedspersonale.

   Hvis du har en hej historie om kræft, traume eller et undertrykt immunsystem.

  • Du bør i det mindste få din rygsmerter tjekket af din primærlæge for at sikre, at de ikke er relateret til tidligere problemer .
  • Ingen af disse tilstande er almindelige, og hvis du har kronisk ryg smerte, bør du overveje de mere almindelige årsager inden du springer til konklusioner om dybere sundhedsspørgsmål. Men med et eller flere af ovenstående symptomer kan det være tid til at tjekke tingene ud med lidt mere bekymring.

   Daglig forebyggelse af rygsmerter

   Selvom rygsmerter kan være relateret til søvn og din position, indebærer stop af cyklussen også ændringer i dit daglige regime, især hvis du ikke deltager i gode vaner i øjeblikket. Husk, at din ryg er dit vigtigste støttesystem, og smerter i dette område kan påvirke hele din krops velbefindende. Faktisk er det svært at fungere og opretholde en god mental sundhed baseret på tilstedeværelsen af denne kroniske smerte. Overvej fordelene ved at anvende gode vaner, såsom:

   At spise en sund kost med de rigtige mineraler og vitaminer til støtte for knoglestyrke og muskelvækst

   Vedligeholdelse af en sund vægt, der ikke belaster din rygsøjle for meget

   Forbliver aktiv og undgår lange perioder af inaktivitet og sengeleje, som kan forårsage muskelstivhed og atrofi

   Strækker sig i hele dag for at forblive afslappet og strække sig inden træning for at undgå skader. Gå ned på gulvet, måtten eller endda din seng og stræk den ud.

   Hold god kropsholdning hele dagen og endda tale med din vejleder om ergonomiske siddepladser og arbejdsforhold. At sidde i en dårlig stol for længe, selv et par timer, kan skade noget.

   Undgå hæle og sikre, at du har ordentlig støtte i dine sko for at undgå at lægge for meget pres på din nedre del af ryggen

   Løft med dine knæ i stedet for med ryggen, da dine lår er langt stærkere, robuste og mindre tilbøjelige til at blive forstuvet eller trukket

   At holde op med at ryge for at forbedre sund cirkulation, især til spinalvæv

   At overholde disse ideer kan lindre meget af den smerte, du oplever, både om dagen og om natten. I stedet for at forværre et eksisterende problem eller skabe et nyt, fungerer disse vaner for at lindre enhver nuværende smerte og hjælpe med at forny og regenerere muskler og sener på en sund måde. Når du først begynder at leve sundere, vil du naturligvis bevare disse gode vaner døgnet rundt, hvilket betyder at tage vare på dine søvnvaner og det miljø, hvor du sover.

   Dit søvnmiljø

   Myte – Folk, der oplever lændesmerter eller som lider af kroniske rygsmerter, skal sove på en meget fast madras for at lindre deres symptomer.

   Fakta: En superfast madras kan faktisk forværre rygsmerter, især med visse foretrukne søvnpositioner.

   Hvis du oplever lændesmerter, vil du sandsynligvis have en mellemstor madras. Dette giver mere give og kontur, hvilket holder din rygsøjle og andre led i bedre justering. Husk, forkert justering er måske den førende årsag til rygsmerter, når du sover. Hvis du kan lindre denne bekymring ved at bruge en madras, der hjælper dig med at forblive ‘lige’ ved at tilpasse dig dine vinkler og kurver, uanset din søvnposition, har du allerede vundet halvdelen af kampen.

   Hvornår det kommer til puder, du finder forskellige råd – sov uden en pude, tag flere puder op, brug en kilepude – men du skal igen tænke på justering og tage pres fra lænden, hofterne og nakken, når du søvn. Du bør have en fast nok pude til at holde hovedet hævet omkring fire inches fra sengen, mens du stadig tilbyder den konturpude blødhed, der holder din hals lige og justeret med resten af din rygsøjle, når du ligger.

   Mest af alt vil du overveje din søvnposition, og hvordan det påvirker dig og din smerte, så du kan prøve at foretage de nødvendige ændringer for at lindre de rygsmerter, du oplever nat og dag.

   De værste søvnpositioner for rygsmerter

   Måske er en af de værste søvnpositioner for at forårsage rygsmerter at sove på din mave . Dette har en tendens til at skabe en udfladning af rygsøjlen, hvor den er naturligt buet, hvilket lægger unødig belastning på dine rygmuskler. Det er også hårdt på din hals og kan uden den rigtige madras lægge yderligere pres på dine hofter. Alt dette kan forårsage eller øge lændesmerter.

   At sove på din side kan også være skadeligt for dit smerteniveau. Benens position kan vippe dine hofter, hvilket får halvdelen af din krop til at være forkert justeret med din rygsøjle. Derudover, hvis du ikke har den rigtige madrasstøtte, vil din rygsøjle bøjes i en ulige vinkel, hvilket også fører til smerter i andre områder af din ryg. Du kan have problemer med nakken fra en forkert vinkel med puden, hvilket kan påvirke smerten i ryggen.

   Desværre er der ingen enkelt soveposition, der fungerer bedst for alle. Selvom det gjorde det, og det var den bedste måde at lindre rygsmerter på, skulle ingen forvente at sove uden at bevæge sig hele natten. Det kan faktisk føre til stivhed i led og muskelsmerter. Det forventes, at du skifter position, hvilket gør det endnu vigtigere at forberede dig, så du i det mindste kan erobre nogle af de smertefremkaldende positioner gennem natten.

   Tilbage Sleepers

   Hvis du er en person, der foretrækker at sove på ryggen, har du sandsynligvis færre problemer i generelt end dem, der foretrækker andre søvnstillinger. Det gør dig imidlertid ikke immun over for rygsmerter, og det er vigtigt at vide, hvordan du kan hjælpe med at lindre det overtryk, der kommer fra den måde, du sover på, der forårsager den smerte.

   For at hjælpe med at lindre det ekstra pres, du lægger på ryggen, når du sover på denne måde, bør du overveje at lægge en pude eller et sammenrullet håndklæde under dine knæ. Dette bør ikke få dig til at flytte dig tilbage eller ændre dens position. Det vil dog hjælpe med naturligt at opretholde krumningen i din rygsøjle, så du ikke lægger pres, der flader den.

   Mavesveller

   Mavesveller kan have den sværeste tid på at forsøge at tilpasse sig en ny soveposition, da det er en fuldstændig inversion fra det, de er vant til. Men fordi det kan være så svært at sove på maven, skal du prøve. Hvis du ikke kan justere, er der nogle muligheder for at hjælpe med at lindre rygsmerter forårsaget af at sove på din mave.

   Før først en pude under din underliv og bækken. Ligesom puden, der bruges til knæene på rygsvellerne, hjælper det med at bevare rygsøjlens naturlige kurve og aflaster trykket fra leddene omkring det. Det betyder også mindre muskelspænding. Når du har gjort dette, skal du evaluere behovet for en pude under hovedet. Det er muligvis ikke længere behageligt, da dette vinkler din krop, så dit hoved peges lige så lidt ned. Det kan være hårdt på din hals og forårsage belastning på din øvre ryg.

   Derudover Da dit hoved er vinklet – medmindre du sover med ansigtet i madrassen eller puden – vil du måske overveje noget for at give din nakke ekstra støtte. En nakkepude kan ikke vende hovedet tilbage til den rette position, men det kan forhindre, at dine muskler anstrenger sig for at holde det oppe, mens du er i en akavet, skæv sving.

   Brug af puder til at støtte ryggen, når du sover på din mave kan være til stor fordel for personer med degenerativ disksygdom. Det hjælper med at fjerne pres fra disse diske, så de ikke komprimeres, hvilket i høj grad kan irritere vævet og det omgivende led og forårsage alvorlig smerte.

   Side Sleepers

   Sandsynligvis det vigtigste ved at sove på din side er at vide, at du har den korrekte sænkning og støtte fra din madras. Du ligger tyngre på dine trykpunkter i denne position, så dine hofter og skuldre kan skabe et scenarie, hvor din ryg er helt ude af justering, hvis din madras ikke omslutter dig ordentligt. At finde den balance kan virkelig hjælpe med at sikre, at din rygsøjle forbliver lige, og at dine hofter og nakke forbliver på linje.

   Alligevel løser det ikke problemet med hofteposition. Når du ligger på din side, trækkes vægten af overbenet ned, vipper hofterne og skaber den perfekte yngleplads for lændesmerter. Hvis du har et hul mellem dine ben, forværres dette. I stedet for at lide under konsekvenserne, så prøv at lægge en pude mellem dine knæ for at hjælpe med at støtte overbenet i en god position, der holder hoften lige. Hvis dette hjælper, men du finder ud af, at du stadig ikke er flad i sengen, fordi der er et hul i din talje, skal du overveje at fylde en mindre pude eller et sammenrullet håndklæde derunder for at hjælpe med at skabe de rigtige konturer, som din madras ikke leverer.

   Sidesveller kan også drage fordel af nedsat rygsmerter ved at vælge at sove i fosterstilling med dine knæ trukket op mod brystet og brystet krøllet ind mod dine knæ. Dette hjælper med at reducere komprimering af ryghvirvler i rygsøjlen, hvilket giver bedre blodgennemstrømning og komfort.

   Sidesveller bør også huske at skifte position mindst en gang om natten for at reducere stivhed fra stille, såvel som for at forhindre eventuelle lemmer i at blive følelsesløse. Det hjælper også med at holde alt afbalanceret, så hvis du har en forkert justering på den ene side, kan du lindre belastningen på disse muskler ved at ligge på den anden side og negere den belastning.

   Det kan være en god idé at læse: Bedste ortopædiske puder

   Bundlinjen

   Når det kommer til rygsmerter og søvn, er det vigtigt at finde en løsning, der afhjælper dine problemer, så du også kan hvile sundt og reducere mængden af smerte i løbet af dagen. Fordi din søvn er vigtigst for dit generelle helbred, er det også vigtigt at undgå at miste så meget søvn som muligt, mens du løser dette problem. Prøv at bruge andre gode søvnvaner, herunder:

   • Holder sig til en søvnplan, der får dig til at gå i seng og vågne op på samme tid hver dag, uanset hverdag eller weekend
   • Oprettelse af en rutine for sengetid det er 30 til 60 minutter langt og forbereder dig til sengen, gentager rutinen hver aften – dette kan omfatte strækning, læsning, badning eller andre beroligende handlinger, der hjælper dig med at slappe af.
   • Træning tidligere på dagen, da det kan gøre det sværere at sove at gøre det for tæt på sengetid)
   • Skæring af koffein forbi midten af eftermiddagen for at undgå den stimulerende effekt, der hindrer din hvile
   • Avo iding mad inden for 3 timer efter sengetid, så du ikke har fordøjelsesproblemer, der plager dig og kan forstyrre din søvn
   • Brug ikke alkohol, da det får dig til at vågne oftere gennem natten

   Hvis du har evnen, kan du lindre smerter i løbet af dagen med massage, der er målrettet mod trykpunkter, der lindrer betændelse og irritation baseret på dårlig søvnposition og andre generelle smerteirriterende. Du kan også have gavn af at anvende varme direkte på det område, hvor smerten er værre, hvis du leder efter midlertidig lindring. Ingen af disse løsninger er dog hovedingrediensen til langsigtet komfort og sundhed.

   Du skal snarere tage fat på den underliggende årsag til problemet, hvilket sandsynligvis er en kombination af faktorer, der diskuteres her. Når du først har vænnet dig til en sundere søvnposition, en sundere og stærkere krop bygget gennem pleje som kost og motion og en rutine, der producerer det rigtige miljø til søvn, vil du opdage, at du har mere energi, mindre smerte, og et meget bedre perspektiv på livet og fordelene ved en sund livsstil generelt.

   Du kan være interesseret i: Er det bedre at Sov uden en pude? Når du skal og ikke bør

  SE OGSÅ:  Hvordan påvirker koffein søvn?