Tips og sengetøjsprodukter for at få en bedre nats søvn for mennesker med gigt

At vågne med smerter og smerter, der ikke forsvinder, har muligvis ikke altid at gøre med anstrengende aktiviteter eller en dårlig soveflade. Vedvarende ledsmerter kan være forbundet med gigt, en smertefuld lidelse, der ofte er forbundet med aldring, på trods af at over halvdelen af de mennesker, der lider af det, er under 65 år. Det anslås, at op til 350 millioner mennesker på verdensplan lider af forskellige former for gigtpine fra alle aldersgrupper, inklusive en fjerdedel million børn i USA alene.

Gigt defineres faktisk ikke som en enkelt sygdom, men snarere et udtryk, der bruges til at beskrive ledsmerter eller ledsygdom. Det kan kun henvise til en fælles lidelse i kroppen eller mange og har over 100 forskellige udtryk forbundet med det. Det er ikke specifikt for noget køn eller alder, selvom det er mere almindeligt blandt ældre og kvinder på grund af de ændringer, som vores knogler og led gennemgår på grund af hormonelle udsving og brug gennem årene.

Hvis du mistanke om, at du lider af gigt eller allerede er blevet diagnosticeret med det, er du sandsynligvis allerede klar over, at det kan krænke en god nats søvn. Der er mange ting, du kan gøre for at hjælpe med at lindre din smerte hver nat med lidt forskning og motivation fra din side.

Du kan være interesseret i: Sove tips og vejledning til sengetøj til graviditet

Hvad er symptomerne på gigt?

Selvom symptomerne på gigt varierer fra en person til den næste og kan variere fra mild til svær smerte, der kan komme og gå, eller endda udvikle sig i årevis og pludselig falde, de har alle nogle meget specifikke fælles.

Intern eller ekstern hævelse , smerte og stivhed i det ramte led er almindeligt, hvilket også kan resultere i et dødt bevægelsesområde, der kan blive permanent uden terapeutiske foranstaltninger. Alvorlige symptomer kan resultere i manglende evne til at gennemføre hverdagens aktiviteter og endda gøre det smertefuldt at gå eller klatre op ad trapper, når hofte- og kneleddene påvirkes.

Gigt kan også forårsage permanente ledforandringer, som kan blive synlige, såsom knuste fingerled, selvom de fleste skader kun kan bestemmes ved brug af en røntgen. Nogle typer af gigt kan også påvirke hjerte, lunger, nyrefunktion, syn og kan endda forårsage hudlidelser. Knæsmerter, hoftesmerter og rygsmerter er nogle af de mest klagede over fælles problemer, der er svære at behandle. Ofte er symptomerne værre om morgenen efter en periode med hvile og ikke-bevægelse, og i nogle tilfælde er patienter med anæmi (lavt antal røde blodlegemer) og feber.

Hvad er forskellen mellem slidgigt og reumatoid arthritis?

Slidgigt og reumatoid arthritis er de to hyppigst diagnosticerede arthritiske tilstande. Symptomerne på disse vil være fokus for denne artikel for at hjælpe med at definere forskellige måder til at hjælpe med at lindre dit ubehag i forhold til hvor godt du sover hver nat. Selvom der er mange andre typer af gigtdiagnoser, er smerten fra den ene til den anden af samme art, og de forslag, der præsenteres her, kan hjælpe med at lindre enhver form, du måske er blevet diagnosticeret med.

Slidgigt defineres ved degeneration af brusk, det dæmpende materiale, der findes i enderne af dine knogler mellem leddene. Dette får knogler til at bære hinanden, hvilket resulterer i ledsmerter, hævelse og stivhed. Dette kan medføre, at leddene bliver svage over tid. Der er mange risikofaktorer forbundet med denne type arthritis, og inkluderer fedme, familiens genetiske historie, alder og skade på det ramte led.

De fleste ramte patienter er ældre på grund af slid på år efter deres led, men flere og flere yngre patienter er for nylig blevet diagnosticeret på grund af gentagne bevægelser på specifikke led under sport og andre fysiske aktiviteter. Tidligere ledskader øger også sandsynligheden for til sidst at blive diagnosticeret med slidgigt.

Reumatoid arthritis er kategoriseret som en inflammatorisk sygdom og er mere tilbøjelige til at blive set på ethvert stadium af en persons liv. Defineret som en kronisk autoimmun sygdom, det sker, når din krops immunsystem fejlagtigt angriber sunde væv ved at forveksle dem med fremmede bakterier og vira. Som med slidgigt behandler reumatoid arthritis (RA) også brusk, der findes mellem leddene, men i stedet for slid på selve brusken forekommer betændelse i ledvæsken, der smører brusk på grund af sygdommen.

Det omgivende væv svulmer op i forsøg på at beskytte leddet, som derefter forårsager stivhed og smertefulde bevægelser og kan føre til led erosion over tid. Dette vil også føre til en svækkelse af ledbånd, sener og muskler, der omgiver de ramte led. Genetiske og miljømæssige faktorer kan begge bidrage til denne sygdom i alle aldre, skønt de fleste mennesker diagnosticeres mellem 40 og 60 år, når symptomerne forværres.

Hvordan diagnosticeres gigt?

Patienter foretager typisk aftaler med deres læger på grund af vedvarende eller kronisk, lokaliseret ledsmerter og stivhed, der ikke er forbundet med nylig skade eller er blevet lettet med almindelige smertestillende midler. Læger begynder med fysiske undersøgelser, der kontrollerer for hævelse af led, rødme eller varme og registrerer også bevægelsesområde. Afhængigt af deres fund vil de ofte foreslå yderligere tests, der inkluderer:

   • Blod- og kropsvæsketest, der hjælper med at bestemme den type gigt, du oplever.
    Røntgenstråler for at vise brusk, knogleskader og knoglesporer ( en ophobning af calcium på knoglen). Disse er muligvis ikke altid skadeskader, men kan bruges til at spore progressionen af problemet.
   • CT-scanninger, der giver et mere detaljeret kig på interne strukturer samt beskadigelse af blødt væv, som røntgenstråler ikke kan læse.
    MR (billeddannelse) giver detaljerede tværsnit af brusk, ledbånd og sener.
  1. Ultralyd muliggør et detaljeret kig på blødt væv såvel som væsker, der findes i ledstrukturer. Dette giver også en guide til nåleplacering til væsketest og smertelindrende injektioner, du kan ordineres.
 • Gigt og dens virkninger på din generelle sundhed

  Bortset fra de associerende ledsmerter og begrænset bevægelsesområde, som gigt har på din krop, er der mange andre symptomer, du kan opleve, især hvis de ikke behandles. Gigt kan blive en meget svækkende sygdom og kan ødelægge mere end bare dit fysiske helbred.

  Fysiske komplikationer

     Kronisk RA kan føre til osteoporose, en svækkelse af knogletæthed

    1. Betændelse i håndled forårsager ofte karpaltunnelsyndrom, som kan repareres kirurgisk, men kan gentage sig på grund af arthritis symptomer.
       Dit kredsløbssymptom kan blive kompromitteret på grund af vedvarende betændelse, som kan føre til et fald i produktionen af røde blodlegemer. Dette medfører anæmi som nævnt ovenfor, som også kan forstyrre blodgennemstrømningen, der påvirker hjerte-, nerve-, hud- og endda hjernefunktion.
        RA kan også forårsage betændelse i væsken omkring dine lunger, som kan føre til luftvejssygdomme og forhøjet blodtryk .
       • Når dit immunforsvar er kompromitteret, er din krop ikke i stand til at bekæmpe angreb af ægte sygdomme og vira, som det burde – hvilket kan føre til kroniske sygdomme.
        Ekstrem og mangel på energi er almindelig hos mennesker med regelmæssige arthritis symptomer , ikke kun på grund af ubehag under søvnen, men også fordi deres krop arbejder for at kompensere for smerter og betændelse i kroppen.

       Psykiske komplikationer

        1. At leve med kroniske smertetilstande kan påvirke ens mentale tilstand negativt, og en stor procentdel af mennesker med regelmæssige arthritis symptomer klager over depression, stress og følelsesmæssig nød.
         1. Daglige gøremål og karrierer afbrydes ofte af kroniske gigtpine, der kan føre til økonomiske problemer.
        • Økonomisk stress kan også opleves på grund af komplikationer med gigtbehandling, medicinsk fakturering og udgifter til lindring af symptomer.
       1. Hjælp Allevi spiste gigt

       Heldigvis er der meget information kendt af læger om gigt, dens årsager, og hvordan man bedst behandler symptomer . Nøglen til alt dette er først at blive diagnosticeret, hvis du har mistanke om, at du lider af gigt for at hjælpe med at forhindre, at det skrider frem og forårsager yderligere ubehag. Når du først har en god idé om, hvordan din krop specifikt påvirkes, kan du og din læge finde den bedste smertelindringsplan for dig.

       Medicin og kosttilskud

       Sørg altid for at diskutere med din læge ethvert kosttilskud eller medicin, du tager eller ønsker at tage, for at undgå komplikationer eller blanding af visse lægemidler. Bivirkninger af alt, hvad du tager, er altid en mulighed, og derfor er det klogt at afveje dem med det ubehag, du allerede oplever for at sikre, at du ikke bytter en smerte mod en anden.

       NSAID’er, såsom aspirin og ibuprofen, er antiinflammatoriske midler, der blokerer visse enzymer, der forårsager betændelse for at reducere stivhed og smerte. Disse bruges typisk sammen med andre lægemidler til langtidseffektivitet, da NSAID ikke behandler sygdommen, bare lindrer symptomerne.

       Glucosamin er et produkt, der findes naturligt i brusk i vores led, der har antiinflammatoriske processer, hvilket ikke er overraskende, da det hjælper med at dæmpe og beskytte vores knogler. At tage supplerende glucosamin hjælper med at understøtte den generelle knoglesundhed og kan lindre smerter forbundet med osteoporose og knogledegeneration.

       Chondroitin er en byggesten af sundt fælles væv og er en vigtig komponent i brusk. Det fungerer sammen med glucosamin for at hjælpe med at holde leddene i orden. Når det tages oralt, normalt med supplerende glucosamin, hjælper det med at genopbygge mistet væv og understøtte sund ledfunktion.

       SAM-e er et molekyle, der naturligt forekommer i vores krop, der understøtter flere funktioner og er en del af processen, der beskæftiger sig med, hvordan vores krop reagerer på smerte. Det kan tages oralt af mange forskellige årsager og har vist sig at hjælpe med at lindre smerter forbundet med slidgigt.

       Omega-3 fedtsyrer findes oftest i fiskeolietilskud og er blevet brugt til at hjælpe med at lindre betændelse såvel som til støtte for sund hjernefunktion. De antiinflammatoriske egenskaber er med succes brugt til at lindre smerter forbundet med betændelse og autoimmune sygdomme.

       MSM er et naturligt forekommende kemikalie, der findes i mange fødevarer, som menes at hjælpe med at danne bindevæv i kroppen. Når det tages alene, har undersøgelser vist, at det kan hjælpe med at reducere betændelse hos nogle patienter, men når det tages sammen med glucosamin og chondroitin, er der set mere positiv smertelindring.

       C-vitamin er en antioxidant og er gavnlig i vores generelle helbred. Findes naturligt i mange frugter og grøntsager, det er også vandopløseligt og kan tages i en supplerende form uden frygt for en ophobning i dit system. Det hjælper med betændelse såvel som blodgennemstrømning, og selvom det måske ikke behandler gigt smerter direkte, synes de, der tager det regelmæssigt, at have mindre alvorlige symptomer.

       Devil’s Claw er en indfødt sydafrikansk frugt, der er blevet brugt i vid udstrækning til at bekæmpe inflammation, der lindrer gigt -relaterede smerter. Der er ikke mange undersøgelser omkring bivirkninger eller lægemiddelinteraktioner, og det bør derfor kun bruges under lægens tilsyn.

       Mad til din kost

       Når du lider af smertefulde gigtopblussen, skal du også se på, hvad du regelmæssigt lægger i dit system, der kan hjælpe eller hindre, hvor godt du håndterer ubehaget. Der er nogle fødevarer, der kan hjælpe med at lindre smerte og betændelse samt forbedre den generelle sundhedsfunktion for bedre at give din krop mulighed for at klare og helbrede fra de virkninger, gigt kan forårsage.

       Grøn te indeholder en antioxidant, der hjælper med at hæmme visse inflammatoriske kemikalier i kroppen og kan også forhindre brusk i at bryde sammen.

       Gurkemeje er et krydderi, der oftest findes i karryretter og er kendt for sine stærke antiinflammatoriske egenskaber.

       Ingefær kan bruges på forskellige måder både i mad og drikke og har længe været kendt for sine mave beroligende egenskaber. Det indeholder dokumenterede antiinflammatoriske fordele, der har hjulpet med at lindre artritassocieret smerte.

       Anthocyaniner findes i frugter som kirsebær, bær, druer, aubergine og blommer og er en stærk antioxidant, der hæmmer visse inflammatoriske kemikalier. Plus det understøtter bindevæv, der findes i led og muskler.

       Carotenoider findes i mange orange, røde og gule frugter og grøntsager og er en stærk antioxidant, der kan hjælpe med at reducere risikoen for at udvikle inflammationsrelaterede lidelser.

       Olivenolie indeholder en naturlig forbindelse kaldet oleocanthal, som blokerer den samme inflammatoriske nerveveje som ibuprofen og og aspirin; begge bruges ofte til at hjælpe med at lindre gigtbetændelse.

       Mange forarbejdede korn kan faktisk øge chancerne for betændelse, men der er nogle der har egenskaber til at hjælpe med at lindre det. Hold dig til fuldkornshvede og havre samt brun ris, byg, rug og quinoa for at høste fordelene ved meget fordøjelig, fiberrig smag.

       Mange rå, usaltede nødder og frø er rige på proteiner, omega-3 og sunde fedtstoffer for at understøtte immunforsvaret og endda undertrykke betændelse. Hold dig til valnødder, jordnødder, mandler, pistacienødder, hørfrø og chiafrø i portioner af serveringsstørrelse som en del af din almindelige diæt.

       Mad, der kan forårsage opblussen

       Ligesom der er fødevarer, som du skal føje til din diæt for at understøtte dit generelle helbred og komfort, er der også mange, du bør undgå, der kan starte smertefuld betændelse. Højt forarbejdede eller syntetiske fødevarer tager mere energi til at nedbrydes i din krop og forhindrer den i at lægge energi, hvor det er nødvendigt – mod helbredelse og understøttelse af enhver smerte, du måtte opleve.

       Reducer eller skær mejeri ud. Mange mennesker har intolerance over for mejeriprodukter, nogle mere end andre. Selvom du føler, at du ikke har nogen problemer, kan du prøve at skære den ud af din diæt for at se, om din smerte mindskes.

       Skær ned på rødt kød. Mange kød er sværere at fordøje, hvilket får din krop til at arbejde overarbejde. De producerer også proinflammatoriske kemikalier, hvilket er fantastisk, hvis du bekæmper en infektion, men ikke så meget, når du lider af autoimmune problemer.

       Gå let på gluten, der findes i forarbejdede kornprodukter som brød og pasta . Nogle leddgikt har følsomhed over for gluten, som forårsager mild til svær betændelse i tarmene, som kan strække sig til leddene.

       Skær raffineret sukker og slik ud. De får din krop til at arbejde overarbejde og mangler alvorlig næringsværdi. Plus, de er en udløsende faktor for usunde niveauer af blodtryk og kolesterol, hvilket kan være et problem for alle med RA-symptomer.

       Overvej hvordan koffein kan påvirke dine symptomer og eksperimentere alene, hvis du føler at der er forværrede virkninger, når du drikker det regelmæssigt. Nogle undersøgelser har vist, at det kan forårsage en stigning i visse typer af gigtopblussen, selvom undersøgelser ikke er entydige.

       Stegte fødevarer steges ofte i olier, der er mindre sunde end andre valg, du kan træffe, hvilket tvinger din krop til behandle fede stoffer. Stegte fødevarer kan også bidrage til betændelse.

       Salte og andre konserveringsmidler bruges til at holde fødevarer friske og giver også smag. Desværre saver de også fugt fra din krop og forårsager også en stigning i betændelse i hele din krop.

       Alternative smerteterapier

       Der er mange alternative behandlinger, du måske vil overveje, der kan hjælpe med at lindre smerter og få dig til at slappe af uden afbrydelse. Som med alt andet, skal du sørge for at konsultere en læge, inden du anvender noget nyt i din normale rutine.

       Hvis du nogensinde har besøgt en kiropraktor, ved du, at mange fokuserer på rygsøjlejustering og helbredspraksis, der beskæftiger sig med dit centralnervesystem. Kiropraktorer med arthritisk erfaring kan hjælpe med at forbedre rækkevidden af leddbevægelse, forbedre fleksibilitet, øge muskelstyrken og hjælpe med rådgivning om kost og motion.

       Akupunktur er en alternativ medicinsk praksis, der fokuserer på nøglepunkter, der findes i din krop for at hjælpe med at lindre smerter og give generel sundhedsbevidsthed. Mange leddgæster siger, at deres symptomer er lindret med regelmæssige akupunktur-sessioner.

       Samlet set bruges massage til at hjælpe med at løsne musklerne, hjælpe med rygmarvsjustering og øge blodgennemstrømningen – for at nævne nogle fordele. Alt dette kan føre til en samlet stigning i helbredstilstanden og hjælpe med at lindre smerter ved at løsne leddene, afslapning, smertelindring og psykologisk velvære.

       Rene æteriske olier stammer fra planter og bruges ofte i fortyndede former til topisk, intern og diffusion for at bringe smertelindring, mental stimulering og hjælpe med at behandle specifikke symptomer på gigt.

       Der har været mange nylige undersøgelser vedrørende brugen af magneter og kobberarmbånd for at lette betændelse og smerte forbundet med en række forskellige problemer, der forårsager ubehag. RA-patienter, der bruger forskellige former for magnetterapi såvel som kobber, i kontrollerede studier har rapporteret en stigning i smertelindring. Det er vigtigt at bemærke, at mange mennesker måske oplever en placebo-effekt, hvilket betyder, at deres tro på dens hjælp kan forårsage disse resultater, og ikke selve materialet.

       Hydroterapi er processen med iblødsætning og bevægelse i varmt eller varmt og arbejder på flere måder for at hjælpe med at lindre smerter og spændinger forårsaget af gigt. Muskler slapper af og tillader et yderligere bevægelsesområde – plus vandet understøtter din vægt og fjerner stresset fra dine led. Vand giver også lav slagfasthed og hjælper med at opbygge og tone muskler og forbedre cirkulationen.

       Støttende øvelse

       Enhver form for regelmæssig træning understøtter en sundere dig, og det er aldrig mere så når du har brug for en sund krop for at hjælpe med at bekæmpe ethvert ubehag, du oplever. Et sundt hjerte, sund vægt og en sund kropsstruktur understøtter et stærkt immun- og kredsløbssystem, der hjælper dig med at klare fysisk og mentalt.

       Yoga kombinerer kropsbevægelser for at styrke din kerne med beroligende meditation og vejrtrækning for at forbedre fleksibilitet og mentale processer. Det er en sikker træning med lav indvirkning, der ikke stresser led eller muskler og kan tilpasses til ethvert niveau af oplevelse for maksimale fordele.

       Ligesom yoga, Tai -Chi er en traditionel kinesisk træning, der kombinerer bevægelser med lav indvirkning med stimulering af vejrtrækning og beroligende øvelser til behandling af helbred. Det understøtter kardiorespiratorisk funktion, balance, kernestyrke og fleksibilitet – som alle hjælper med at forbedre smertebehandling og øge mental stimulering og trivsel.

       Aerobe aktiviteter er dem, der er moderate til intense og får dit hjerte til at slå hurtigere i længere tid. Dette øger blodgennemstrømningen og stimulerer endorfiner, der også fungerer som en smertestyring i dit nervesystem. Afhængigt af typen af ledsmerter, du lider af, kan du undgå træning med stor belastning, såsom løb, der holder dine led. Vandaerobic, elliptiske maskiner og liggende cykler er alle gode valg for en lavere belastning, træning med høj intensitet.

       Vægt træning og modstand overses ofte som en effektiv træning, men vægttræningstoner med lav intensitet strammer, forbedrer cirkulationen, har en positiv indvirkning på stofskiftet og opretholdelsen af en sund livsstil, øger styrke og fleksibilitet og giver en bredere vifte af ledbevægelse. Intens vægttræning anbefales ikke på grund af den ekstra belastning, det kan medføre leddene.

       Udløsere, der skal undgås

       Enhver krop er forskellig og reagerer på smerte og stimulus på forskellige måder. Det er klart, at du skal arbejde sammen med din læge for at finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig, og hvilken kombination af livsstilsændringer du kan foretage for at leve et mere smertefrit liv. Der er nogle ting, du bør undgå, der typisk har vist sig at øge betændelsen og forekomsten af gigtopblussen.

       Hvis du mener, at du oplever gigtpine, eller ved, at du er, kan det være mulig at udsætte behandlingen en fejl, du ikke har råd til at lave. At fange visse typer gigt tidligt kan sikre et mere sundt liv med at leve med det, mens udsættelse af behandlingen, indtil visse skader er uoprettelige, kan gøre visse aspekter af dit liv stadig vanskeligere.

       Rygning og brugt rygning bør være undgås på grund af de problemer, det skaber med dit åndedrætssystem og negative påvirkninger, der skaber med dit kredsløb. Dette afbryder de mange behandlinger, du muligvis anvender for at hjælpe med at lindre smertesystemer, herunder negerende virkninger af mange lægemidler, som du måske får ordineret, hvilket gør dem mindre effektive. Rygning kan også øge din risiko for at udvikle RA.

       Stillesiddende livsstil er skadeligt for dit generelle helbred, men endnu mere for arthritis-syge. Selv når du ikke har lyst til at bevæge dig, vil du komme i en regelmæssig rutine med at udføre daglige gøremål og let træning øge ledbevægelsen og få dit blod til at strømme. Alt dette understøtter naturlig smertebehandling og hjælper med at øge effektiviteten af behandlinger, du muligvis bruger.

       Fysisk og mental stress kan udløse opblussen, da din kropsrespons ikke altid kan se forskellen mellem dem – det ved bare at reagere på stress gennem ufrivillige hormonelle udløsere. Hvis du har et højt stressjob, forstærket af stresset fra medicinske problemer omkring gigt, skal du arbejde på mental velvære gennem terapi og åndedrætsøvelser.

       Tab den overvægt, der lægger ekstra stress på dine led og forhindrede dit kredsløb. Bed din læge om hjælp til at opretholde en støttende diæt og motion for at komme i gang med at afskære de ekstra pund for at hjælpe dig med at bevæge dig og føle dig bedre.

       Søvnhjælpemidler

       Manglende søvn kan faktisk forværre dine gigt symptomer og have en negativ indvirkning på dit generelle helbred. Alt det ovennævnte kan arbejde for at lindre dine symptomer for at få en bedre nats søvn, men hvis du stadig kæmper for at falde i søvn hver nat – er der et par specifikke hjælpemidler, der er mere specifikke for din hvile.

      • NSAIDER
       • Antid epressanter

       • Beroligende midler
      • NSAIDS lige før sengetid eller NSAIDS, der indeholder milde beroligende midler, der understøtter søvn, kan hjælpe med at lindre smerter og falde i søvn. De forhindrer dig ikke i at vågne om natten på grund af ubehag, da virkningerne slides, men kombinationen kan være nok til at lindre det værste af dit ubehag til en god nats hvile.

       Tip til søvn til smertelindring

       Alt hvad du nævner ovenfor, der hjælper med at lindre smerter, vil selvfølgelig hjælpe med din generelle søvnkvalitet, men der er nogle tip, der kan hjælpe med generelt skal du overveje din samlede søvn.

       Støt din naturlige døgnrytme, dit interne vækkeur, der hjælper med at bestemme, hvornår du naturligt skal rejse dig hver morgen, og sove. At holde et skema giver ro i sindet, såvel som naturlige mentale og fysiske stimulationer for din krop til at gøre sig klar til din dag.

       Hold en søvndagbog for at spore, hvordan du sov, og hvilke smerter du måske har oplevet. . Overvej at spore, hvad du har spist, og hvilke skridt du har taget for at hjælpe med at lindre smerter for at bestemme, hvad der kan hjælpe, eller hindre din komfort hver nat.

       Sluk for alle fjernsyn, tablets og telefoner mindst en time eller mere inden sengetid for naturligt at stimulere melatonin, det søvnhormon, der hjælper dig med at hvile.

       Sov køligt for at hjælpe med betændelse og understøt også din søvncyklus bedre. Din krop køler naturligt hver nat, da energi er fokuseret mod både mental og fysisk helbredelse.

       Overvej et søvnstudie, hvis du ikke er i stand til at kræve dine nætter tilbage for at se, om du har andre underliggende problemer såsom søvnapnø eller rastløs bensyndrom, der kan vække dig og få din smerte til at blive mere mærkbar.

       Placer en pude under ømme led for at hjælpe med at dæmpe og yde støtte. Kropspuder kan være effektive til at hjælpe med ømme knæ- og hofteledd, hvis du er en side- eller mavesveller.

       Bedste sengetøj til ledsmerter

       Det, du sover på, kan gøre en stor forskel i din generelle komfort og smertelindring. Selvfølgelig varierer dette fra person til person afhængig af deres lokale smerte, type smerte og sværhedsgrad af smerte, men der er mange forslag til rådighed til at hjælpe med din generelle komfort.

       Det største problem at adressere er påført pres på leddene. Gigtbetændelse skaber allerede fælles ømhed og tryk, så alt, hvad der tilføjer det, er helt sikkert ubehageligt. Det følgende er en liste over foreslåede bekvemmeligheder, der er blevet brugt i sengetøjsindustrien til at hjælpe med at imødekomme behovene for forskellige handicap.

       Justerbare senge er ergonomiske og kan løfte eller sænke hovedet eller foden (eller begge dele) for at give en mere behagelig soveposition. Disse senge kan også hjælpe dig med at komme ind og ud af sengen ved at hæve visse dele af din krop.

       Madrasser med hukommelsesskum er kendt for deres konturering, som hjælper med at lindre trykpunkter og fordele kropsvægt. Disse kan tage form af din krop for at give komfort, selvom de lejlighedsvis kan være vanskelige at komme ud af, hvis den konturerende vask er for dyb.

       Faste madrasser bruges ofte af alle, der oplever rygsmerter, for at understøtte tungere punkter på din krop, såsom skuldre og hofter, og sørg for naturlig krumning af rygsøjlen uden at lægge unødig stress på den.

       Nakkestøttepuder kan også understøtte spinal sundhed. Disse kan købes i specielle former, der passer til din søvnposition, eller også lavet af hukommelseskum.

       Som nævnt kan kropspuder hjælpe med at give lindring ved dæmpning af ømme led. Disse kan købes i mange forskellige former, der hjælper med at vugge din krop og give vægtfordeling, hvor det er nødvendigt.

       Positioneringshjælpere, såsom sengekiler til din ryg, ben eller nakke- og knæseparerende puder kan alle blive inkorporeret i dit sengetøj for at give støtte til hvile på eller imod og for at hjælpe med at lindre ledtrykket.

       Andet typer hjælpere, såsom håndblokke og støttestænger, kan også bruges sammen med senge til at hjælpe med at sidde og stå g når leddene er stive og mangler bevægelse.

       Du kan være interesseret i: Bedste ortopædiske puder: Sov smertefri med korrekt justering

       Konklusion

       Det at kæmpe for at hvile om natten er en almindelig forekomst blandt gigtpatienter, men du behøver ikke acceptere dette ubehag natten efter nat som en livsstil. At forstå dine symptomer ved hjælp af din læge og have en plan for behandling bør være dit første skridt i at lindre smerter. Der er mange trin, du kan indarbejde i din daglige tidsplan for at understøtte dit generelle helbred, mindske symptomerne og få dig til at hvile lettere for din krop til bedre at klare og helbrede fra den stressgigt, der forårsager den.

       Overvej kost, motion, og du sover komfort for bedre at løse problemerne omkring en dårlig nats søvn, og foretag justeringer, indtil du finder det, der fungerer bedst for dig.

      • SE OGSÅ:  Forbindelsen mellem smerte og din søvn