Forbindelsen mellem smerte og din søvn

Millioner af individer i USA lider af smerterelateret søvntab. Fra en afstemning fra 2015 i Sleep in America har 21 procent af amerikanerne en form for kronisk smerte, og 36 procent har akut smerte. Dette efterlader 43 procent, der er fri for smerter. Folk, der lider af kronisk smerte, lider også af søvnløshed og andre søvnforstyrrelser. Forbindelsen mellem smerte og søvn er et reelt problem, og forståelse af, hvordan de interagerer med hinanden, og hvordan de arbejder, kan hjælpe dig.

Hvad er smerte?

Smerter er ubehagelige og kan tage mange former, uanset om det er en forbrænding, den daglige smerte af gigt eller hovedpine, der bare ikke holder op med at dunkne. Men hvad du måske ikke ved er, at der er en videnskab bag, hvorfor du har smerter.

Smerter indebærer en kompliceret interaktion mellem nerver, rygmarv og hjerne. Det er som et trafiksystem med forskellige hastigheder, lys, vejr og vejforhold. Det teoretiske køretøj, du befinder dig i på grund af smerten, varierer fra person til person. Smerter er også både følelsesmæssige og fysiske. Hvordan du føler og reagerer på det afhænger af, hvad årsagen er. Der er også to forskellige typer smerter:

Akut

Dette er pludselig eller svær smerte, der forsvinder efter kort tid, f.eks. med en skade.

Kronisk

Dette er den smerte, der varer i flere måneder og er vedvarende . Dette betragtes som en helbredstilstand i sig selv.

Hvad forårsager smerte?

Smerter starter ved visse nerveender, der stimuleres. Dette kan skyldes beskadigelse af kropsvæv, f.eks. Når du stubber tåen eller skærer dig selv. Ikke kun det, men det kan også skyldes skade eller afbrydelse af nerverne selv. Nogle gange kan ubehag overhovedet ikke opstå eller endda længe efter at en skade er helet.

Nogle af de mest almindelige former af smerte er:

Ubehag i ryggen

Nakkebesvær

Hovedpine

Nerveskader

Skade

Fibromyalgi

Smerter fra vævsskade

Din krops måde at fortælle dig, at du er i fare, og at der sker noget i din krop, der skaber smerten. Sensoriske nerveceller er det, smerte opfattes igennem. De samme typer celler sender information fra dine sanser. Det perifere nervesystem er alle nerverne i din krop bortset fra dem i din rygmarv og hjerne. Dette er kommunikationssystemet mellem din hjerne og resten af din krop .

Smerter fra nerveskader

Smerter kan undertiden skyldes skade på en eller flere perifere nerver eller rygmarvsnerver. Dette kan ske fra en infektion, operation, sygdom eller ulykke. Nerverne, der er beskadigede, kan misfejre og sende signaler uden nogen advarsel. Dette kaldes neuropatisk smerte og kan beskrives som brændende, bedøvende, prikkende eller frysende.

Søvnproblemer

Smerter er en af de de vigtigste faktorer i kløften mellem den mængde søvn, som amerikanerne har brug for, og det beløb, de faktisk får. Der er et gennemsnit på 42 minutters søvngæld for dem med kroniske smerter og 14 minutter for dem med akutte smerter. Der er dog ingen samlet søvngæld for dem, der ikke har ubehag, men selv dem i denne gruppe har søvnproblemer.

Smerter kommer med to hovedproblemer, nemlig stress og dårligt helbred. Disse fører til dårlig søvnkvalitet og kortere søvntid samt andre forstyrrelser. De, der lider af smerte, føler også mindre kontrol over deres søvn, og de bekymrer sig om den manglende søvn, der også påvirker deres helbred. De udviser også højere søvnfølsomhed.

SE OGSÅ:  Hvad er søvngæld, og hvordan man kan slippe af med den

En forebyggelig cyklus

Når folk først oplever smerte, mister de fleste ikke søvn over det. Men når det bliver et kronisk problem, bliver det et problem og en ubelejlig cyklus. Hvis nogen får dårlig søvn på grund af ubehag en nat, er de mere tilbøjelige til at lide af den samme ting den næste nat og så videre. Det bliver værre for hver aften. Det er også sikkert at sige, at smerte udløser dårlig søvn. En person med lændesmerter kan opleve en ændring i dyb tilstand til et lettere søvnstadium for hver time, de sover, hvilket vil føre til at vågne op.

Smerter påvirker søvnposition

At få det behageligt om natten kan virke som en umulig opgave , især hvis du har gigt eller ortopædiske smerter. Fælles- og muskelproblemer kan også resultere i vedligeholdelses søvnløshed snarere end begyndende søvnløshed.

Medicin

Visse smertestillende medicin kan afbryde søvn. Nogle af de medikamenter, der er ordineret til de problemer, du oplever, såsom morfin eller kodein, kan faktisk forårsage søvnløshed. Disse medikamenter kan også forårsage apnø, hvilket er en kort pause i vejrtrækningen under søvn. Personer, der tager denne type medicin, har en højere risiko for søvnproblemer.

Søvnløshed

Søvnløshed er et monster, som for mange mennesker beskæftiger sig med. Udtrykket inkluderer alle forskellige typer af søvnproblemer såsom vanskeligheder med at falde i søvn, forblive i søvn og vågne op tidligere, end du vil. Selvom der er flere grunde til at have søvnløshed, end nogen person kan tælle, er hovedårsagen til dette svækkende søvnproblem kronisk smerte. Der er også patienter, der lider af kronisk ubehag i ryggen, som heller ikke føler sig opdaterede om morgenen, når de får søvn.

Dårlig søvn kan øge smerte

Have smerte og søvnløshed er en “dobbelt whammy.” Søvnmangel er forbundet med øget smerte. Når vi ikke får nok hvile, bliver vores kroppe mere følsomme over for smerte, hvilket kan reducere dine toleranceniveauer, som derefter kan få ubehaget til at føle sig værre.

Fibromyalgi er en af de forhold, der er meget forbundet tæt med søvn og smerte. Forbedring af søvn kan mindske rapporter om smerter hos de syge. Undersøgelser har vist, at raske mennesker, der har deres REM-søvnforstyrrede, giver ømhed svarende til dem, der lider af fibromyalgi.

En anden undersøgelse foretaget af University of Washington viste, at søvnforstyrrelser nedsatte smertetærskler, øget ubehag, træthed og hudfølsomhed hos middelaldrende kvinder, der tilsyneladende er sunde.

Følelse af smerten gør det vanskeligere at sove

Når du er ubehagelig, kan du gøre dit sind mere opmærksomt, og det kan få dig til at fokusere mere på emnet, hvilket igen vil gøre det sværere at slappe af og sove. Psykologer har opdaget, at jo mere du fikserer søvn, jo sværere bliver det at få søvn, hvilket kan bidrage til søvnløshed endnu mere. Når du sover, kan både kronisk og akut smerte forstyrre din hvile hele natten. Hvis du har gigt eller fælles ubehag og bevæger dig på en måde, der forårsager ubehag, kan det forstyrre din søvn og reducere den generelle kvalitet af det, så du føler dig træt og urolig næste dag.

SE OGSÅ:  Søvnryk: Alt hvad du behøver at vide

Administration af din Smerter

Det første trin i håndteringen af smerten, så du kan stoppe med at lide af søvnløshed, er at mindske ubehaget. Jeg ved, du har sandsynligvis allerede prøvet det. Men at kontrollere smerten kan hjælpe med at reducere angst, depression, forbedre søvn og give dig en samlet bedre livskvalitet. De, der lider af søvnproblemer, der kommer fra ubehag, skal gennemgå en søvnundersøgelse

Hvad medicin angår, skal du fortælle din læge om de søvnproblemer, du lider af som følge af dit ubehag. De ordinerer muligvis sovepiller og / eller smertestillende midler.

Du kan også prøve at berolige dig selv med meditation. Hvis det gøres rigtigt, så lidt som 10 minutter dagligt, kan du træne dit sind til at ignorere det ondt. Andre teknikker inkluderer yoga og tai chi. Du kan også lave nogle dybe vejrtrækningsøvelser, fokusere på et objekt eller prøve progressiv muskelafslapning.

Træning er også gavnlig for at forbedre både komfort og søvnproblemer. Du skal dog sikre dig, at du gør det inden for tre timer efter sengetid. For smerter, prøv noget, der er moderat og ringe, såsom yoga, svømning eller gåture.

En anden ting, som du bør overveje, er din søvnposition. At lægge sig fladt på ryggen er ikke altid den bedste måde at sove på. Dem med syre refluks skal sove i en forhøjet position. Dem med lændesmerter skal løfte knæene. Brug kilepuder, en justerbar seng eller andre metoder til at opnå en position, der fungerer bedst for den smerte, du er i.

Tips til god søvn

Der er en hel del måder, du kan få god søvn på:

Plan for en fulde otte timer. Giv dig selv tid til at slappe af og forberede dig på søvn og nok tid til at falde i søvn, så du ikke bekymrer dig om, hvor hænderne på uret er. Prøv meditation eller dyb vejrtrækning.
Sørg for, at din madras er meget understøttende. Hvis du vågner med smertefulde trykpunkter eller lidt rygsmerter, kan din madras være problemet. Få en, der både understøtter din ryg og dæmper dine trykpunkter.
Undgå alkohol og koffein efter de tidlige eftermiddagstimer.
Spis en afbalanceret diæt.

Yderligere tip til søvn

Begræns dig til en 10-20 minutters lur om eftermiddagen.
Prøv et varmt bad eller brusebad inden sengetid.Lyt til afslapnings-CD’er, der spiller beroligende lyde.
Fjern produkter med lys, der kan afbryde din søvn, såsom fjernsynet.
Kør en blæser eller anden hvid støj for at drukne gade lyde.

Afsluttende tanker

Der er mange ting, der kan få dig til at kaste og drejer om natten, men diskotek mfort er en af de største syndere. Det virker næsten umuligt at være i stand til at ignorere ubehaget eller træne dig selv i at fokusere på noget andet. Din søvnhygiejne er dog vigtig for din generelle daglige funktion. Du skal sove for at føle dig bedst hver eneste dag. Overvej venligst at prøve nogle af metoderne ovenfor for at lette smerten, så du kan få en afslappende nats søvn.

Du kan muligvis også sammenhænge mellem træning og søvnløshed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *