Bivirkninger ved at sove på en dårlig madras

Vågner op med ømme muskler? Føler du, at du mangler noget af din sædvanlige pep? Måske tænker du, at du måske endda falder i depression. Selv om det er fuldt ud muligt, kan hver af disse komme fra en anden kilde, men der er en, du bør overveje, inden du foretager nogen form for drastiske ændringer: Din madras.

I modsætning til hvad mange mennesker tror, madrasser er ikke lavet til at blive brugt for evigt. Du er muligvis virkelig blevet vild med den måde, du passer ind i den rille, du har lavet i den 20-årige madras, men det giver dig sandsynligvis ikke nogen tjenester. Fra fysisk smerte til mental sundhed kan din madras have en dramatisk effekt på, hvordan du har det.

Årsager til dårlig søvn

Der er mange grunde til, at du måske ikke får en god nats søvn. Hvad du spiser, hvor meget du drikker, og hvad du gør inden sengetid, kan alle have en skadelig virkning på, hvor godt du hviler. Koffein er en indlysende faktor, men selv vand kan forårsage problemer og skabe en potentiel situation, hvor du skal stå op midt om natten for at tømme blæren.

Selv den måde dit værelse er indrettet på. kan medføre søvnproblemer. Der er nogle ting, du bare ikke burde have derinde, hvis søvn er dit mål. Fjernsyn og mobile enheder kan stimulere dit sind til at være mere vågen og dermed gøre det vanskeligere at falde i søvn.

Så er der din seng, sengetøj og puder.

Hvordan Ved jeg, om jeg har en dårlig seng, og hvad er de dårlige madrasymptomer?

Først er der alder. En madras, der er taget hånd om, kan vare omkring 10 år. Dette varierer afhængigt af hvilken kilde du bruger, men den generelle konsensus synes at være mellem otte og ti år. Det forudsætter dog, at du behandler din madras godt. Det er for eksempel ikke en trampolin, så lad ikke nogen hoppe på den, så sjovt som det måtte være. Nogle madrasser skal roteres, og større madrasser kan drage fordel af støtte i midten for at forhindre dem i at dyppe.

Ældre madrasser giver også mulighed for hygiejneproblemer. For eksempel sveder vi meget, mens vi sover, og mister cirka en fjerdedel liter væske hver nat, som går direkte til vores madras. Væske fører til skimmel, der fører til sporer. Der er madrasovertræk og sådan, som kan forhindre dette i at ske, men ikke alle har en.

Støvmider kan også udvikle sig, når vores døde hud opbygges på madrassen. Støvmider bringer deres egne problemer med, ikke mindst allergener, der kan forårsage reelle problemer for dem, der lider af astmasymptomer og endda kan forværre hudlidelser som eksem.

Deformation er en anden ting at overveje, når du prøver at afgøre, om du har brug for en ny seng. En god seng vil være i stand til at bevare sin form, uanset hvor meget vægt der lægges på, inden for grund. Hvis du begynder at se midten af sengen eller de steder, hvor du og din partner sover og begynder at dyppe ned, bør du helt sikkert overveje at udskifte din madras. Hvis det stadig er under garanti, dækker de fleste garantier denne slags problemer, så længe du har sørget for at opbevare madrassen på et ordentligt supportsystem.

r

En ny madras kan hjælpe med andre almindelige problemer, som par står over for, når de deler den samme seng. Tjek denne artikel for mere information: Bedste madras til par.

Ikke til dig

Bortset fra de problemer, der er forbundet med madrasalder og funktionsfejl, er der også en vigtig faktor at tage i betragtning: Dig. Hvad der kan være en god madras til en person, kan være en dårlig madras for dig. Ved blot at se på alle de muligheder, der findes derude, skal det være tydeligt, at der ikke er nogen størrelse, der passer til alle løsningerne på din sovende overflade.

Nogle mennesker foretrækker en blødere madras, mens andre ønsker noget mere fast, eller noget der foregår mellem de to. Du er også nødt til at overveje madrasstørrelser, madrasmaterialer og de forskellige former for teknologi, der bruges til at skabe dem. At vælge en madras behøver ikke at være vanskelig, men det er en beslutning, der skal tages med omhu og tages behørigt i betragtning.

Sleep Gone Wrong

Mellem rygsmerter, specifikt lændesmerter , forårsaget af en misdannet madras og de potentielle allergiproblemer, bør det være åbenlyst at sove på en dårlig madras er absolut afskyet af at få en god nats søvn. At ikke få ordentlig hvile er en hurtig måde at finde dig selv over for nogle potentielle sundhedsmæssige problemer.

Søvn består af fire forskellige faser. Tre af dem findes i et segment kaldet ikke-hurtig øjenbevægelsessøvn. Den fjerde er Rapid Eye Movement-scenen. Hver af disse har forskellige virkninger på din krop, når de finder sted, og at springe over eller reducere dem på en måde, som ikke er beregnet til at ske, kan være skadeligt.

n-REM Stage One:

første søvnfase kan næppe klassificeres som sådan. Du er stadig vågen, men du begynder at falme. Det er svært at holde øjnene åbne, og du begynder måske faktisk at nikke, men tag dig selv. På dette tidspunkt begynder dine muskler at slappe lidt af, og din hjerne forbereder sig på hvile. Trin to sæt ind relativt hurtigt efter cirka 10 minutter.

n-REM fase to:

Du sover når fase to rammer, men det er lille. Hvis nogen prøver at vække dig, ville de ikke have nogen problemer med at gøre det. Din hjerne har slappet lidt mere af, ligesom dine muskler, men du sover stadig ikke helt, så du ikke kunne hoppe hurtigt op. Hvis du tager lur på 20 til 30 minutter, rammer du fase to. Dette er hvad der giver dig mulighed for så hurtigt at være opmærksom og energisk efter den korte lur.

n-REM Stage Three:

Det er her de gode ting sker. Nå, de første dele af de gode ting. Trin tre er dyb, dyb søvn. Det blev engang opdelt i to faser, selvom de siden er blevet klumpet sammen af de fleste ekspertkonti. Dine muskler er helt afslappede, din hjerne gør sine ting, og din krop begynder at arbejde på sine natlige gøremål. Muskler og væv repareres. Muskel vokser og udvikler Dit immunsystem begynder at få et løft for det, der kommer. Dette er den fase af søvn, du ikke vil vågne op under. Du vil føle dig groggy og måske ikke alt, hvad der hvilede.

SE OGSÅ:  Find de bedste soveværelsesfarver til søvn

REM Stage:

Du har sikkert hørt om REM-fasen af søvn, klassificeret efter sin hurtige øjenbevægelse og ikke fra rockgruppen fra 1990’erne. Dette er en vigtig del af søvncyklussen. Mens den første gang det sker hver nat kun varer cirka 10 minutter, bliver det gradvis længere jo længere du sover, derfor behovet for uafbrudt hvile. På dette tidspunkt begynder din hjerne at få travlt. Mens du kan drømme på ethvert tidspunkt under søvn, ser de mest levende drømme ud til at ske under REM-søvn. Din hjerne bliver meget aktiv og arbejder på at konsolidere de oplysninger, den har indsamlet i løbet af dagen, og gemme dem, så du kan få adgang til dem senere. Da din hjerne er aktiv, ville det være fint at vågne op på dette tidspunkt under en lur, og du har allerede høstet alle fordelene ved trin tre.

Sundhedsproblemer og søvn

Ved hjælp af disse oplysninger bør det begynde at blive noget tydeligt, hvor skadelig en dårlig seng kan være for dit helbred. For at være mere specifik, lad os se på et par forskellige situationer.

# 1 hukommelse

Vi kender søvn, specifikt REM-scenen, det hjælper med at størkne ting i vores hukommelse. Hvis du ikke er i stand til at få nok søvn, mindskes din evne til at opbevare oplysninger. Dette blev vist i en undersøgelse, hvor to grupper af mennesker fik samme opgave. Alle udførte opgaven en gang, så halvdelen af dem fik lov til at sove, før de udførte opgaven igen. Gruppen, der havde sovet, var i stand til at præstere bedre, da de blev bedt om at udføre gerningen en anden gang og viste, at de havde bevaret oplysningerne bedre fra den foregående dag.

# 2 Bevidsthed

At føle sig mindre opmærksom på dine omgivelser på en dag- i dag? Du kan sandsynligvis bebrejde dette for en dårlig madras. Hvis du ikke får ordentlig søvn, kan dit sind føles overskyet. Du kan ikke multitaske så godt som du ellers kunne. Du bliver let distraheret. Undersøgelser viser, hvor meget dine kognitive evner er afhængige af at få en god nats søvn, hvilket kræver at have en seng, hvor du har det godt.

# 3 Kreativitet

At tænke uden for boksen bliver svært, når du ikke får nok søvn . Dine problemer med at løse problemer kan begynde at nedbrydes, og alt, hvad der kræver lidt improvisation, vil have dig i en ulempe. En smule forskning viste, at selv om mangel på søvn måske ikke har stor indflydelse på noget som en multiple choice-eksamen eller noget med faste svar, gør det det vanskeligere for enhver form for situation, hvor en original tanke eller kreativ løsning skal præsenteres.

# 4 Blodtryk

Hvert af REM-stadierne i søvn har den virkning, at dit blodtryk reduceres og bringer dig tilbage til normale niveauer. Hvis du afbryder disse søvncyklusser, kan dit blodtryk ikke reduceres ordentligt, hvilket kan føre til potentielle hjerteproblemer. Under søvn frigiver kroppen også hormoner, der hjælper med at regulere stress, og uden dem kan stresset opbygges og begynde at forårsage yderligere stigninger i blodtrykket.

# 5 Vægt

Tro på det eller ej, at få en dårlig nats søvn kan få dig til at gå op i vægt. Mens du sover, forbrænder du et par kalorier, men det får ikke pundene af. Hvad der dog sker, er at du vil føle en stigning i dit stofskifte. Ved ikke at sove godt kan dit stofskifte begynde at bremse, hvilket gør det sværere og sværere for din krop at forbrænde fedt og andre ting, den har indtaget i løbet af dagen.

Derudover er dine sultniveauer meget påvirket af hvordan du sover. Der er to hormoner, der regulerer din appetit, kaldet leptin og ghrelin. Leptin arbejder for at få dig til at føle dig mæt, og sovende holder disse niveauer op. På den anden side er ghrelin det hormon, der er ansvarligt for at få dig til at føle dig sulten, og sovende holder det lavt. Så hvis du tager dem i betragtning med søvn, får du ikke din søvn til at føle, at den sulter, selv når den sandsynligvis ikke er, hvis du ikke får nok søvn. Med disse hormoner, der kæmper for at få dig til at sluge dig selv, skal du hellere have en stærk viljestyrke.

# 6 Depression

Måske er en af de største ting, dårlig søvn kan gøre er at have en effekt på din mentale tilstand. Søvnløshed på grund af at sove på en dårlig madras kan forårsage meget af det, vi diskuterede ovenfor, som alle kan føre til følelser af depression. Selve depressionen kan derefter vende om og føre til en yderligere mangel på søvn og forårsage flere problemer. Det er en situation, der ikke er let at definere eller diagnosticere, men der er bestemt en sammenhæng mellem depression og søvn.

Madrasproblemer

Så du er gået gennem alt dette, har set alt for mange ting, du genkender i dig selv, og har besluttet, at du har en dårlig madras. Frygt ikke, da der er mange muligheder derude for dig at få en god madras til en god pris, der er godt for dig og dit helbred. Det handler ikke kun om at være behagelig, det handler om at være behagelig gennem natten og støtte din krop. En del af at finde ud af, hvad der fungerer for dig, tager lidt hjemmearbejde, men her er nogle af dine utallige muligheder, baseret på hvad der kan være galt med din seng.

Varme

Et af de største problemer med hukommelseskum, da det først blev introduceret, var varme. Tingene fungerer ved at absorbere din kropsvarme for at gøre den smidig, og hvis den ikke har nogen måde at få den varme ud, forbliver den bare der og holder dig varm hele natten. Dette kan ende med at blive meget ubehageligt, men er blevet afhjulpet i de fleste moderne skummadrasser. Hvis din madras er en af disse tidlige typer, kan det føles dejligt at lægge sig på, men jeg er villig til at vædde på, at du varmer op om natten, hvilket ikke hjælper dig med at sove.

Hvis varme er et problem, sørg for at tage et godt og hårdt kig på skummet i de madrasser, du køber, forudsat at du går med skum over en mere traditionel inderspringmadras. Du kan nu finde hukommelseskum med forskellige teknologier, der er smidt ind, såsom materiale designet til at absorbere og frigive varme væk fra kroppen, hvilket holder dig kølig. I det mindste kan du få det, der ofte omtales som hukommelseskum med åben celle, som har mere luftet design, så luften bedre strømmer igennem og trækker sig væk fra varmen.

SE OGSÅ:  Den frygtede 4 måneders søvnregression, der får dig til at græde

Ømhed

Hvis du finder dig selv at vågne op og føle dig øm, er din madras dårlig for dig. Hvis en madras udfører sit job, skal den formes til din krop og give dig en god mængde støtte. Din rygsøjle skal være lige, og du har sandsynligvis brug for en pude for at holde dit hoved og nakke på linje. Dette afhænger naturligvis af, hvilke slags materialer du bruger.

Nu mens madrasser kommer i en række niveauer af fasthed, og vi foretrækker måske følelsen af hinanden frem for hinanden, fungerer fasthed også som en indikator for, hvor godt det fungerer for din krop. For eksempel er jeg en stor fan af en fast seng. Jeg kan slet ikke lide dem bløde. Når jeg sover på en mellemstor fast seng, føler jeg mig meget bedre, end hvis jeg sov på en blødere seng. Jeg vil meget hellere føle mig energisk og god til at gå hele dagen end at føle mig usædvanlig behagelig de første par minutter, før jeg falder i søvn.

Det er ikke at sige, at du skal ofre al din komfort. Du skal bare lave nogle eksperimenter. Heldigvis tilbyder de fleste madrasfirmaer i disse dage prøveperioder på op til 100 nætter, hvilket giver dig en god mulighed for at se, hvad der skal fungere for dig, inden du endelig træffer beslutningen om at sove på noget i det næste årti.

Små rettelser

At løse dine problemer betyder ikke altid at købe en ny madras. Du har måske lige købt en i det sidste år eller deromkring og har ikke råd til en ny. Eller måske fungerer din madras til alt, hvad du vil, med mindre end noget mindre problem. Heldigvis er der nogle ting derude, der kan hjælpe i mellemtiden.

Madrasstopper

A madras topper kan gøre underværker og koste langt mindre end en ny madras. Du kan få en king size hukommelseskummadras, komplet med teknologi designet til at holde dig køligere, mens du sover, for mindre end $ 200, hvilket er en stjæle af en aftale for den forskel, det kan gøre. Når du ser på hukommelsestopere, skal du huske på de samme ting, som du ville med en hukommelsesskummadras. Se efter materiale designet til at bevæge sig eller absorbere varme.

Den rigtige madrasovertræk kan hjælpe med varmeproblemer. Det kan hjælpe med nogle af de supportproblemer, du måske føler, og det kan gøre en madras, der er for fast, til en, der er perfekt til dig. Efter at have oplevet dette selv kan jeg bevidne det.

Madrasovertræk

Sovende, der lider af problemer med allergier, der stammer fra madrassen, er bedst at få en ny. Hvis der er en slags angreb, skal du bare ikke sove på den. I en knivspids er der dog nogle nye madrasovertræk, der er vandtætte og designet til ikke at lade noget komme igennem dem, men de er stadig tynde nok til ikke at blive mærket, mens de sover på sengen, noget madrasovertræk af gamle kan ikke med rette .

Du vil måske også kontrollere: Bedste madrasovertræk, du kan finde

Puder

For bedre støtte kan puder bruges. En pude placeret bag din ryg kan hjælpe med at holde din position i en seng, der er for blød. Hvis du placerer en under dig, hvis du sover på ryggen, kan det hjælpe med at løfte det i en situation, hvor der er dannet en dukkert i madrassen. Selv at holde en mellem dine ben kan hjælpe med eventuelle kropsholdningsproblemer, du har udviklet. Puden er et alsidigt og billigt værktøj, der kan hjælpe på flere måder.

Søvnmiljø

Ændring af miljøet, hvor du sover, vil ikke nødvendigvis bekæmpe en dårlig madras, men ændringerne kan føre til bedre søvn generelt, hvilket ikke er ‘ t en dårlig ting. For eksempel vil sove i et køligere rum give dig mulighed for at falde i søvn hurtigere og sove dybere. Det hjælper din krop naturligt med at nå de lavere temperaturer, den gør, når den køler af om natten.

Derudover kan fjernelse af distraktioner fra dit soveområde hjælpe dig med at falde i søvn hurtigere. Undgå elektronik med lyse skærme, såsom fjernsyn og mobile enheder, da disse kan stimulere dit sind. Hvis du har brug for underholdning sent på aftenen for at afvikle det, skal du overveje at læse i stedet.

Sørg også for at undgå overskydende væsker, især alt med koffein og krydret mad. Disse ting kan få dig til at vågne om natten og yderligere forværre de problemer, du måske allerede støder på takket være din dårlige seng. At foretage disse små livsstilsændringer kan gå langt i retning af at holde dig i søvn i længere tid og ikke afbryde disse stadigt vigtige søvncyklusser.

Tjek vores artikel om Effects of Oversleeping

En bedre madras

At ikke sove godt er ikke godt for dit helbred. Dårlig søvn efterlader dig ikke bare træt, det sætter dig i en situation, hvor det kan skade din mentale og fysiske sundhed og kunne sætte dig på en vej mod situationer, hvor du måske ikke vil tænke. En vigtig ting, der kan føre til, at du ikke sover så godt, er en dårlig seng.

Omkostningsinvesteringen for en ny seng er ikke lav, selvom den er lavere, end den har været i år, takket være detailhandlere online, der er i stand til at sælge direkte til kunder. Mange af disse produkter tilbyder nye teknologier, der tænker uden for boksen for at give alle en bedre nats søvn.

Hvis du spørger mig, synes jeg omkostningerne ved at få en ny madras, der fungerer perfekt for dig, er værd at omkostninger ved at leve et lykkeligere og sundere liv gennem en bedre nats søvn. Var denne artikel nyttig til at finde ud af, om dine problemer stammer fra at sove på en dårlig madras? Fortæl os, kommenter og del nedenfor!

Relateret læsning: Er det dårligt at sove med en ventilator for dig?