Er madrasser med memory-skum sikkert at sove på?

Vågner du ofte med rygsmerter eller føler dig mindre udhvilet, end du ville gjort, hvis du havde sovet i sofaen? Nå, dit problem kan meget vel være din madras. Spørg dig selv dette; hvor gammel er din seng? Hvis den er ældre end otte år, bør du overveje at købe en ny.

Men hvis din madras er ret ny, kan problemet være i kvaliteten af den. En superhard seng kan potentielt medføre problemer, hvis din krop er beregnet til en plusher konsistens. Så hvad er dine muligheder? Har du tænkt over en madras med hukommelsesskum? De har meget at tilbyde i vejen for ordentlig rygstøtte.

Det rigtige vigtige spørgsmål er, er madrasser med hukommelseskum sikre til at sove? Det korte svar er ja, men lad os se på nogle af bekymringerne.

Du er måske interesseret i: Memory Foam vs. Orthopedic Madrass

The Skinny On Memory Foam

Så hvad er det med dem, alligevel? Da de først kom på markedet, roste alle dem for deres evne til at give en bedre nats søvn. Men i dag flyder der ideer rundt om, at de kan være farlige. Hvorfor?

Hvad er de største farer folk taler om?

1) De er fuld af kemikalier

I næsten alle hukommelseskummaterialer som senge, puder og toppers indeholder stoffer, der ellers ville blive betragtet som farer. Ting som formaldehyd og methylen.

2) De afgiver forfærdelige emissioner

De fleste af de kemikalier, der anvendes i materialet, betragtes som VOC’er . Dette står for flygtige organiske forbindelser. Disse stoffer nedbrydes ret let ved stuetemperatur og spredes derefter gennem den luft, vi indånder.

3) De irriterer huden

Naturligvis ville den direkte kontakt, som vores hud ville have mod disse kemikalier om natten, have en indvirkning på vores hud, ikke? Især dem, der allerede har forudbestemte hudallergier på forhånd.

SE OGSÅ:  Vejledning til søvn og sengetøj til overvægtige

Så hvorfor bruge kemikalier overhovedet?

Der er et par grunde til, at producenterne af hukommelseskum bruge visse stoffer i deres produkter, og det hele har et mål i tankerne; at producere et materiale, der bevarer sin oprindelige form og understøtter kroppen. Her er faktorerne opdelt.

1) Flammehæmmende

Næsten alt hukommelseskum er oprettet med et flammehæmmende middel belægning for at forhindre årsag eller spredning af brande.

2) Hukommelsesretention

Den ene ting, der gør et hukommelseskum seng, ja, netop det, er dens evne til hukommelsesretention. Dette er, når du ligger på det hele natten, føler det passer til din krop og understøtter de rigtige områder, og derefter sengen antager sin oprindelige form, når du har fjernet dig selv. Ingen slidte fjedre eller klumpede senge her!

3) Varmeaktivering

Disse typer senge fungerer faktisk med varmen af din krop for at give en endnu bedre soveoplevelse. Aktiveret af din kropsvarme, målretter den mod disse områder for at udjævne og gøre dig mere behagelig.

Sådan vælger du en Memory Foam Bed, der passer til dig

Så med alt dette i tankerne, skal du bare huske, at virksomheder som disse altid lytter til deres forbrugere og konstant forbedrer deres produkter. De bliver nødt til at blive i forretning. Så over tid er disse senge blevet forbedret og opgraderet til at skære ned og endda fjerne nogle af disse skadelige kemikalier. Her er hvad du skal se efter, når du vælger en madras til dig selv.

1) Se efter senge, der er lavet af plantebaserede materialer som denne AmeriSleep-madras. Disse producerer langt mindre VOC end den, der er fremstillet af råolie.

SE OGSÅ:  Hvordan påvirker koffein søvn?

Kilde

2) Find ud af, om materialet er lavet med MDI eller TDI. MDI er meget sikrere end sidstnævnte.

3) Lær, hvor den blev lavet. I USA og Storbritannien er der strengere regler og forskrifter med hensyn til brugen af kemikalier i produkter.

Lavet i USA

Fremstillet i Storbritannien

4) Hvis du ikke kan finde en hukommelsesskummadras efter din smag, så overvej et hybridprodukt ved hjælp af latex. De sammenligner godt på mange niveauer, men tilbyder undertiden mere i form af reducerede kemikalier og emissioner.

Så husk, hvis du er bekymret over farerne ved disse senge, tænk på følgende:
-plantebaserede materialer er bedre
– find ud af, hvor den er lavet. USA og Storbritannien er bedre – Overvej hybrid latex-muligheder med færre kemikalier.


Konklusion

Samlet set er svaret ja. Madrasser med hukommelsesskum er sikre at sove på … hvis du vælger en klogt. Gør din forskning, vær ikke bange for at ringe til producenten og bede om afklaring. Som ethvert nyt produkt forventede virksomhederne ikke, at der ville være et sådant problem med forbrugere og kemikalier, når disse kom på banen.

Men det er klart, at de lytter, fordi der er masser af gode alternativer og nye hukommelseskumprodukter, der er meget bedre for dig. Personligt kan jeg lide AmeriSleep. Det rammer alle de rigtige punkter, når du leder efter en sikrere indsats, og den har gode kundeanmeldelser.

Hvis du har spørgsmål eller bekymringer eller vil dele din yndlingsmadras med hukommelsesskum, er du velkommen til at kommentere nedenfor!