Hvordan elektronik og teknologi påvirker søvnkvaliteten

Lider du af søvnløshed? Er det så længe siden, du har fået en anstændig nats søvn, at du simpelthen bare har accepteret, at det er sådan det er? Nogle mennesker blokerer det for søvnløshed, eller at de har små børn. Selvom disse grunde ofte er ret gyldige (især de små børn, det burde jeg vide), er du nogle gange nødt til at se forbi de lette skylder og virkelig afgøre, om der er en anden grund til, at du ikke sover godt. Ligesom teknologi, måske. Der er mange måder, hvorpå teknologi påvirker søvn. Men jeg vil se på de mest almindelige, og dem, som jeg har bestemt, er et problem for mig, så du kan selv bestemme, om det er noget at overveje.

Se relateret artikel om 5 afslappende sengetid Aktiviteter

1. Opgrader din madras

Du kan føle dig fristet til at se på din telefon, tablet eller tv simpelthen fordi du bare ikke kan blive komfortabel og sove næsten umuligt. Bedre søvn kan bare betyde at få en bedre madras. Heldigvis er det valg, du skal vælge, ret stort. Her er et par af de bedste tilgængelige madrasser:

Memory Foam

Memory foam-madras er perfekte til dem, der lider af kronisk smerte eller som ligesom at blive vugget hele natten lang. Hukommelseskum har temperaturfølsom teknologi, der støber sig til de hot spots i din krop, hvilket giver det den nødvendige trykaflastning i de specifikke områder. Der er også gelskumtyper tilgængelige for dem, der sover varmt!

Innerspring

Hvis du har brug for fast support, er innerspring vejen at gå . Disse typer har fjedre inde i dem, der tilpasser sig trykket på din krop. Hvis du vil have noget lidt blødere, skal du vælge en hybridstil, der har en pudetop for at give ekstra komfort.

Et af vores bedste indenrigsvalg: Saatva Madras

Latex

Disse ligner meget hukommelsesskum, bortset fra at de er meget mere holdbare og helt naturlige, medmindre du foretrækker en syntetisk blanding. Desværre har de en tendens til at koste mere på grund af den måde, de er fremstillet på, og hvad de er lavet af.

Hvis du har råd til den nye madras på dette tidspunkt, kan det hjælpe med nogle af dine soveproblemer og du føler måske ikke længere behovet for at stole på teknologi.

Så hvad er de almindelige teknofarer at se på?

2) Wi -Fi-signaler

Har du nogensinde gået i et rum og kunne fortælle, at der kørte teknologi? Du kan næsten mærke det lave brum af radiosignaler i luften. Nå, du er ikke skør. Dette er en ting. Og enheder, der udsender et Wi-Fi-signal, påvirker vores søvn negativt. Alt fra en trådløs router til mobiltelefoner, iPads osv. Alt, hvad der producerer en kilde til trådløst internet i dit hjem, vil udfylde området med usynlige elektromagnetiske signaler, og vores hjerner reagerer på det.

En undersøgelse blev udført i 2007, hvor forskere tog to grupper af mennesker og placerede dem i forskellige rum. Den ene gruppe havde rigtige mobiltelefoner i værelset med dem, og den anden havde falske. Ingen vidste, at de var falske. Men gruppen, der blev udsat for faktiske cellesignaler og Wi-Fi-bølger, havde det væsentligt sværere at falde i søvn og forblive i søvn. Så hvordan kan du afgøre, om Wi-Fi-signaler forstyrrer din evne til at få en god nats søvn? Det er simpelt. Tilbring en uge med alt elektronisk udstyr fjernet fra dit soveværelse. Efter de første par dage skal du opleve bedre søvn. Hvis ikke, skal du grave dybere.

3) Lyse skærme

Så her er ting. For at vi komfortabelt kan falde i søvn, skal vores kroppe gennemgå en proces. Og en del af denne proces er at skabe melatonin. Melatonin signaliserer vores hjerne, at det er nattetid, tid til at sove. Men når vi stirrer på lyse skærme, forsinker lyset, der absorberes gennem vores øjne, frigivelsen af melatonin. Således gør det sværere at falde i søvn. I dag med smartphones, eLæsere og tablets begynder vi ofte timer om natten og stirrer på en lys skærm. Selv med den laveste lysstyrkeindstilling er det stadig for meget for vores øjne.

En undersøgelse blev udført af Mariana Figueiro fra Lighting Research Center ved Rensselaer Polytechnic Institute, hvor hun og en gruppe forskere testede effekten af lyse skærme på frivillige. Resultaterne var afgørende. Folk, der stirrede på en skærm i to timer før de gik i seng, kunne simpelthen ikke falde i søvn. Det tog dem for evigt. Så hvordan retter du dette og udelukker det selv? Brug en uge på at afslutte skærmtiden mindst to timer før sengetid. Hvis det læser du gør, så prøv papirkopier i et stykke tid. Hvis det er arbejde, måske på en bærbar computerskærm, så prøv at pakke det ind tidligere på dagen. Men hvis du skal bruge teknologi om natten, er der programmer og apps, der kan hjælpe dig med dette problem. De overvåger, hvornår det begynder at blive sent og vil “varme op” dine skærme fra den koldblå til en blød lyserød.

SE OGSÅ:  Guide til bedre søvn og mentalt helbred

4) Info Overbelastning

En af ulemperne ved at leve i den moderne verden er det faktum, at de fleste af os lever et ”kablet liv”. Det er svært at komme igennem en enkelt dag uden at bruge nogen form for teknologi. Og det er ofte med det formål at søge information og få viden. Vi fylder vores hjerner med information hele tiden. Uanset om det er et actionfyldt tv-show eller sennatnyheder eller endda et websted fyldt med artikler at læse. Det kaldes kognitiv stimulering, og selvom det er fantastisk til at udøve vores hjerner, gøres det bedst hele dagen, ikke om natten.

Vi har brug for mindst to timer før sengetid for at hjælpe vores hjerner med at blødgøre og afvikle fra overbelastningen af dagens begivenheder og de nye oplysninger, vi lærte. Men hvis du lægger dig i seng med din digitale enhed, læser alt om de seneste opdateringer om valget eller gennemsøger videnskabelige artikler, så vil din hjerne surre. Så hvordan løser du denne? Kom nu, det er let. Stop med at hæve din hjerne inden sengetid. Der er mange måder, hvorpå teknologi påvirker søvn, men selv at se et kedeligt tv-show kan stimulere det, fordi det svar, der sker i din krop, neuronerne skyder op, stadig kan holde dig oppe.

5) Usandsynlige alarmer

Så enhver, der ejer en mobiltelefon, ved, at de sætter en alarm på den. Det er bare sund fornuft i dag. Men det er ikke de typer alarmer, jeg taler om. Jeg henviser tilbage til det faktum, jeg nævnte før; vi lever alle sammen med kablede liv, og selv i søvn er vi “forbundet”. For bedre at male et billede, så spørg dig selv, om du nogensinde er vågnet op midt om natten, fordi din telefon pingede for at advare dig om en ny besked eller opdatering på sociale medier? Hvad med sms’er og telefonsvarer? De skaber alle pings og lyde for at advare dig, og vores hjerner er diskret indstillet på dem.

Vi ved ikke, men teknologien er blevet så almindeligt, at vi simpelthen accepterer disse irritationer som en del af hverdagen. Men det påvirker alvorligt den måde, vi sover på, og kvaliteten af hvile, vi pådrager os. Så for at afhjælpe dette problem prøvede jeg en test i ti dage. Før jeg gik i seng, slukkede jeg for alle elektroniske enheder. Alt, hvad der ville producere en lyd, ping eller alarm. Jeg brød mit gamle batteridrevne vækkeur ud og brugte det i stedet for det, jeg normalt brugte på min telefon. Og gæt hvad? Efter en tilpasningsperiode på to nætter begyndte jeg at sove lige igennem natten og vågnede udhvilet. Sammentræf? Jeg tror ikke.

Kilde

6) Hvid støj

Uanset om du tror på det eller ej, skaber elektroniske enheder en støj. Det er en lav brummen på en bestemt frekvens, og ikke alle kan tage det op med det blotte øre. Men det er der, og det påvirker os uanset. Nogle kalder det hvid støj, men det er egentlig bare de elektromagnetiske bølger (og lidt af operativsystemet, som i computere). Mens egentlig hvid støj er beregnet til at hjælpe dig med at sove ved at skære ned på forskellen mellem baggrundslyde som byens gader og sådan, er den slags hvide støj, jeg taler om, det modsatte. Det er det øjeblik, hvor alle vores enheder konstant udstråler, og det er som et kryds, der holder os vågen, uden at vi virkelig ved det.

Lyden banker ind i vores hjerner og holder os på kanten af bevidsthed og giver os aldrig rigtig mulighed for at falde i den dybe søvn, vi faktisk har brug for. Dette kaldes Rem-søvn, og det er afgørende, at vi har det for at hvile vores sind og kroppe ordentligt. Der er tre hovedniveauer af søvn, som vi gennemgår hver nat; et let stadium, hvor vi stadig er halvt vågen, men langsomt falder i søvn. Så er der fase to, hvor vores puls sænkes, vores temperatur falder og vores muskler slapper af. Så er der REM. Det er moderbelastningen af søvnfaser, og uden den hviler vi aldrig rigtig. Hvordan tackler man dette problem? På samme måde som vi har haft at gøre med de andre. Sluk enten for eller fjern elektroniske enheder fra dit soveværelse, inden du går i dvale.

SE OGSÅ:  Jet-lags effekt på din søvn

7) Addiction

Denne er en no brainer. Med stigningen og stigningen i teknologi har vores afhængighed af det også. Vi er konstant tilsluttet. Hvis nogen fortalte dig for ti år siden, at du kunne få adgang til hele internettet, betjene Microsoft-programmer, se tv og film og læse bøger alt fra din telefon, ville du sandsynligvis have grinet. Men det er den virkelighed, vi lever i. Når vi er offentligt, og vores telefon dør, føler vi os en smule teenagende tabt. Indrøm det. Det er svært, åh så svært, at give slip og komme igennem en enkelt dag uden hjælp fra teknologi. Selv tilbragte jeg sene timer med at sidde i sengen og læse e-bøger, spille spil og hænge ud på sociale medier. Jeg fangede endda mig selv ved at slukke for fjernsynet om natten, kravle i sengen og derefter trække min telefon ud for at kontrollere klokkeslættet og endte med at rode rundt på det i et par timer til.

Så jeg anbefaler at lægge telefon væk (et eller andet sted kan du ikke nå den om natten) og bare bære et ur og have det ved din seng i tilfælde af at du har brug for at kontrollere tiden. Du kan finde nogle af de bedste militære ure over på autoriserede støvler.

Læsning af e-bøger

Computerspil

TV for natten

Træk din telefon ud et par timer mere

Det værste af det er video spil, dog. Tiden går så meget hurtigere, når vi er engageret online og fjernet fra virkeligheden. Det er let at holde sig op sent, kæmpe for at afslutte et niveau eller erobre et nyt spil. Alle disse ting påvirker vores søvnplan, de forudbestemte indstillinger, som vi har programmeret vores hjerner til at følge. Ved at holde op lidt senere end normalt hver nat skubber vi ubevidst vores søvnplan tilbage. Derefter, på nætter, hvor vi får chancen for at gå i seng tidligt, kan vi simpelthen ikke falde i søvn før den sene time, vi nu er vant til. Så løsningen? Kold tyrker. Medmindre du har brug for dine enheder til arbejde, skal du bare skære dem ud i en hel uge. Nej, det er bare for hårdt! Men seriøst, få fat i din skærmtid. Sæt en grænse og afskær tid hver dag.

Trin til afvikling

Her er nogle nyttige tip og trin til at hjælpe dig i din søgen efter søvnlindring.

a) Sluk for den

Bestem et tidspunkt, hvor du vil begynde at gå i seng. Sluk derefter alle skærme og enheder omkring to timer på forhånd.

b) Afslappende aktiviteter

Læsning af en egentlig bog osv.

c) Clue Up Work Early

Hvis du arbejder om aftenen fra en computer eller bærbar computer, kan du prøve en d lægge mærke til vigtige opgaver som e-mails i god tid før sengetid.

d) Hold tv og enheder ude

Du skal bare omgå alle problemerne og fjerne enhver elektronisk enhed fra dit soveværelse.

Konklusion

For et år siden befandt jeg mig indrømme virkningerne af søvnløshed. Jeg har to små børn under fem år (hvoraf den ene var en baby), så jeg skyldte bare min manglende søvn på det. Men det viser sig, at størstedelen af mit problem var teknologi. Jeg var omgivet af det. Efter at jeg havde brugt denne liste til at udføre en eliminationsproces, opdagede jeg hurtigt, at jeg kunne nulstille mit interne ur og begynde at få en bedre nats søvn. Hvad synes du? Prøv nogle af disse ideer og kom i bunden af dit søvnproblem. Kommenter og del, vi vil meget gerne høre nye ideer.