Hvad du bør vide om støjreducerende ørepropper

Ørepropper er lavet til ét formål for at blokere for støj. De hjælper med at dæmpe høje lyde omkring dig. Når lyde begynder at nå over 85 decibel, er dine ører officielt i et miljø, hvor de er tilbøjelige til at blive beskadiget. Det er, når det anbefales at bære ørepropper.

Desværre er der ikke sådan noget som helt lydisolerede ørepropper. De kan hjælpe med at næse lyde til et mere behageligt hørelsesniveau, men de vil aldrig helt lukke for al støj omkring dig. Højere lyde kan simpelthen falde ned og stille lyde bliver hørbare.

Der er meget mere at bære ørepropper, end du måske tror. Der er forskellige ørepropper til forskellige situationer, lavet af forskellige materialer og konstrueret entydigt. Nogle ørepropper er skræddersyede, mens andre er grundlæggende standardiserede former. Mens der er mange fordele ved at bære ørepropper, er der også nogle ulemper og forholdsregler, du altid skal huske på for at forhindre, at dine ører bliver beskadigede.

Alt dette og mere vil blive dækket i denne artikel fuldt ud, så du kan forstå præcis, hvad ørepropper kan gøre for dig.

Det kan være en god idé at læse: Bedste ørepropper til søvn: afslappende miljø på et budget

Hvilken type ørepropper er der?

Der er en bred variation på markedet for ørepropper. Som det viser sig, kræver alle slags situationer nogle gange fred og ro. Og så mange situationer som der er, er der lige så mange ørepropper til rådighed. De findes i forskellige materialer og konstruktioner, der passer til dine præferencer.

Her er nogle almindelige materialer, der bruges til at fremstille ørepropper:

 • Voks ørepropper – Disse ørepropper er bedst til sveller og svømmere. De formes i den rigtige størrelse og form i dit øre for maksimal blokering. Dette hjælper med at holde høje snorker og vand ude af dine ører til enhver tid.
  Silikone ørepropper – Silikone er et hårdere materiale, der kan blive ubehageligt for nogen, der bruger dem, når de sover. De er dog meget gode til at blokere støj omkring dem. De er gode til kontoret eller på et fly. Der er blød silikone, der ligner ørepropper i voks, men disse blokerer heller ikke støj.
 • Ørepropper af skum – Ørepropper af skum er de billigste at købe og den nemmeste at bruge. Da de er så bløde, er de også ideelle til enhver sovende stilling. Det største fald for ørepropper i skum er, at de er porøse, hvilket betyder, at de er det ideelle opholdssted for bakterier. Hvis du bruger skumørpropper, skal du udskifte dem hver dag eller hver anden dag, men ikke bære dem mere end to gange.

 • Skræddersyede ørepropper – Disse er de mest behagelige til du skal bruge. Du kan gå til din læge for at få disse genanvendelige ørepropper tilpasset til din fordel. Hold øje med at rengøre dem regelmæssigt og være klar til en større pris. fik ørepropper til at fungere meget godt, nogle gange så godt, at du kunne gå glip af en alarm eller ikke høre nogen, der ringer til dig. Vær forsigtig, når og hvor du bruger dem.

Der er to typer ørepropper, du kan komme på tværs af; udluftede og ikke-udluftede ørepropper. Alle udluftede ørepropper har et hul inde i dem for at hjælpe med at afbalancere trykket i øret. Dette er praktisk, når du flyver, men med hensyn til ydeevne er der ingen forskel mellem lydafbrydelse.

Det kan være en god idé at tjekke ud: Ørepropper med alarmer

Når Vil du bruge ørepropper?

Der er så mange situationer, der kræver fred og ro. Hvis du arbejder på et travlt kontor, hvor der altid kører printere, folk går rundt, endeløs snak, rullende vogne, er det måske tid til at få lidt stilhed. Mange mennesker kommer udmattede hjem fra arbejde, selvom de slet ikke bevæger sig meget. Dette er på grund af al den støj, der omgiver dig, der banker i dine ører. Det bygger op på dagens stress, som træt dig ud. En måde at løse dette på er at blokere al støj på dit kontor med ørepropper.

At sove med en snorken partner kan virkelig afskrække dig om natten. En god løsning på dette er at bære ørepropper. Din partner kan fortsætte med at snorke, og du kan nyde ro i sindet om natten med dine ørepropper, der blokerer for al den uønskede støj. Du får den søvn, du har brug for til at vågne op frisk og klar til dagen.

Dette er sandsynligvis en af de bedre kendte situationer, men flyvningerne er altid de værste, især når du flyver økonomi. Der er børn, grædende babyer, snorken af passagerer, shows og film, der spiller, det er alt for meget. Støjen kan blive uudholdelig, så forestil dig en ti timers flyvning. Den bedste ting at gøre for dig selv er at lukke øjnene, tage dine ørepropper ud og nyde resten af din flyvning.

Du kan være interesseret i: Vide om at sove med ørepropper og øretelefoner

Er det sikkert at bære ørepropper i søvn?

Specialister siger, at det ikke er skadeligt at bære ørepropper i søvn, så længe du er i overensstemmelse med rengøring og / eller udskiftning.

Der er faktisk flere fordele at høste fra at sove med ørepropper, end der er konsekvenser. Konsekvenserne, som vil blive nævnt senere i artiklen, er virkelig ret lette at undgå. Når du nedbryder det, er det næsten udelukkende en frugtbar fordel at bære ørepropper i søvn.

SE OGSÅ:  Er det dumt at falde i søvn på sofaen?

De er også en mere overkommelig måde at holde støj og forstyrrelser ude af natten. Lydmaskiner koster på elregningen. Aromaterapi har en dyr vedligeholdelsesrekord. Musik kan være let for dig, men at downloade og finde den rigtige musik kommer måske ikke altid gratis. Der er også et par flere konsekvenser eller forholdsregler, du skal tage, når du spiller musik om natten. Medicin har også nogle meget skadelige bivirkninger. Døsighed i dagtimerne, svimmelhed og immunitet over for andre lægemidler er alle konsekvenser, der skyldes afhængighed af søvnhjælpemidler.

Det har vist sig, at de øger melatoninniveauet, et hormon der altid er til stede, når din krop forbereder sig på at sove. Ørepropper er også omkostningseffektive.

Når ørepropper er forbundet med øjenmasker, kan du få hurtig øjenbevægelsessøvn eller REM-søvn. Denne form for søvn er et af de dybeste niveauer af søvn, du kan få. Det vækker dig friskere og lykkeligere end nogensinde med den rigtige mængde energi, du har brug for den følgende dag. Det kan endda hjælpe med hukommelseskonsolidering, når du administrerer REM-søvn.

Skal du sove med ørepropper, hvis du har tinnitus?

Hvis du har tinnitus , anbefales det faktisk, at du undgår at bruge ørepropper. Hvis du har brug for at blokere for højere lyde omkring dig, så er det fint. At sove med ørepropper er dog et no-go. Hvis du blokerer for støjene omkring dig, bliver lydene fra din tinnitus mere synlige, hvilket gør det sværere for dig at koncentrere dig og sove.

De kan også blive en årsag til tinnitus, hvis du brug dem for ofte, eller hvis du bruger beskidte ørepropper igen og igen. Der bør ikke være bakterier eller snavs i kontakt med din øregang for at holde dine ører stærke og sunde.

Fordele ved at bære ørepropper, når du Søvn

Der er en simpel fordel; bedre søvn. Trafikken, løshunde, din snorken partner, maskinerne på dit værelse, støjende naboer, de kan alle blive for meget. Du har måske ikke lagt mærke til det hele før, men når du sover med ørepropper i dine ører, vil du virkelig høre forskellen. Ørepropper er også en mulighed i dette tilfælde, for ikke kun kan du blokere for udvendig støj, der holder dig oppe, du kan også berolige dig selv til at sove med hvid støj, musik eller en lydmaskine.

Alle de høje forstyrrelser er væk, og du kan fredeligt nyde din hvile. Du vågner om morgenen frisk og uforstyrret. Selve dagen bliver støt bedre, når du formår at blokere al den støj, der rasler i dit sind sent om aftenen.

Selvom du vågner i et par sekunder, vil hele natten have blevet ødelagt. Den værste del er, at den mindste støj vil vække dig og adskille dig fra din dybe søvn. Der er mange konsekvenser for ikke at få en tilfredsstillende søvn, som du ikke vil risikere;

 • Du kan få højere blodtryk, hvis du ikke får konstant søvn om natten.
 • Chancerne for, at du får et slagtilfælde, øges støt med hver aften, der efterlades uopfyldt.
 • Der er også større chance for, at du udvikler diabetes.
 • Hjerteanfald bliver mere og mere sandsynlige, hvis rastløse nætter er en rutinemæssig del af dit liv.
 • Fedme er forbundet med ikke at sove ordentligt også.
 • Der er også depression og søvnløshed forbundet med sammenhængende nætter, der vågner eller slet ikke sover.
 • Din immunitet svækkes langsomt, mens betændelsen øges. Dette kan påvirke dit helbred negativt.

Så selvom du måske bare nyder en dejlig aften fri for snorken, der efterklanger bagest i dit sind, er der så mange flere fordele for dit helbred, når du sover med ørepropper.

Det bedste ved, de er omkostningseffektive! Uanset om det er en engangsinvestering for at få specialfremstillede ørepropper eller det konstante køb af skumørpropper, når du aldrig udgiftsniveauer så høje som aromaterapiolier ville eller søvnhjælpemidler. Negative bivirkninger af at bære ørepropper

Selvom ørepropper generelt er sikre, er der nogle bivirkninger, du skal have i sind. Det er bedre at være opmærksom på dem, så du forsigtigt kan undgå dem.

For det første kan ørepropper skubbe ørevoks tilbage i øret. Hvis du kontinuerligt renser dine ører hver dag, skal du have det godt. Én gang inden du går i seng, og en gang så snart du vågner, holder enhver opbygning i skak. Men der er stadig en chance for voksdannelse, hvilket kan føre til et midlertidigt høretab, indtil det rengøres og tinnitus. Der er endda den mulige chance for, at bakterier udvikler sig i ørevoks. Hvis dette er tilfældet, er det bedre at konsultere en læge for at få det fjernet korrekt.

Et andet problem er, at der kan opbygges bakterier inde i ørepropperne, hvilket kan føre til øreinfektioner. Hvis de ikke behandles hurtigt nok, kan der være komplikationer, såsom permanent eller endda fuldstændigt høretab.

Stærke ørepropper, der blokerer næsten alt, kan komme med deres egne ulemper. Med hvor stille det bliver; det kan skabe en overvældende følelse af isolation. For mange mennesker bliver denne stilhed skræmmende og forstærker lyden af dit hjerterytme og blod, der styrter.

Dine ører, mere specifikt det indre øre, styrer din følelse af balance. Når du har ørepropper i, mens du går eller bevæger dig på nogen måde, forstyrres din balance i balance, som kan kaste dig af og få dig til at svimmel. Det er bedst at bruge ørepropper, når du sidder eller sover i tomgang for at undgå dette bedst muligt.

SE OGSÅ:  Naturlige søvnhjælpemidler til en bedre nats søvn

Forholdsregler, du skal tage, når du bruger ørepropper

Der er et par farer at være opmærksomme på, når du bruger ørepropper. For at undgå dem er her nogle forholdsregler, du kan tage, hvis du planlægger at implementere dem i din daglige tidsplan.

1. Rens dem eller kast dem

Det er en simpel regel at huske. Du kan enten rense dine ørepropper eller kaste dem ud. Hvis de kan genbruges, så prøv at vaske dem hver anden dag. Dette sikrer, at du ikke udskifter ørevoks i øret, hver gang du bruger dine ørepropper. Bakterierne opbygges ikke, og du kan undgå at få en infektion. Der kan naturligvis komme et tidspunkt, hvor dine ørepropper er ud over rengøring. I dette tilfælde må du ikke være tilbageholdende med at udskifte dem, så snart du kan.

Hvis du bruger skumør stik, gider ikke bruge disse mere end to gange. Det er næsten umuligt at rengøre dem, og der er kun skade ved kontinuerlig brug af dem. Bakterier trives inde i skummet og skaber et rod inde i øret, som kun kan blive værre, medmindre du kontakter en læge og får nye ørepropper.

2. Hold øre med ørevoks

Vær altid forsigtig med opbygningen i dit øre. Der er mange problemer, der kan opstå, hvis du tillader voks at vokse i øret, hvilket kan ende med permanent høretab.

Rens dine ører ordentligt, inden du går i seng, så du har ørepropper, der ikke har noget at presse dybere ind i dit øre. Du slipper også af med alt, hvad der er opbygget hele dagen. Rens dine ører også om morgenen for at slippe af med alt, hvad der opbygges om natten. Pas også på dine ørepropper. Hvis der er ørevoks på dem, skal du vaske det grundigt ud for at sikre, at du ikke lægger ørevoks tilbage, når du bruger dem næste gang.

3. Indsæt dine ørepropper korrekt

Ja, der er en korrekt måde at bære dine ørepropper på. Og der er endda forskellige øreproppemålere, så sørg for at få den rigtige størrelse. De fleste mennesker lader mere end halvdelen af øreproppens ende ude, hvilket vil skabe ubehag omkring dit øre. Det blokerer heller ikke lyd så effektivt som det skal, når du placerer den forkert.

 • Det første trin er at rulle øreproppen ind i et tæt kar, så det er lettere at indsætte ind i din øregang.
 • Det næste trin er at trække din øre lidt fra toppen. Træk udad, så øregangen er åben og let at indsætte øreproppen i.
 • Brug en let drejebevægelse til at skubbe ørepropperne ind i øregangen. Du skal få det meste af øreproppen ind i din øregang, hvor kun enden vises uden for øregangen. Hold øreproppen med fingrene et par øjeblikke. Du vil have skummet til at udvide sig, så øreproppen ikke falder ud af dit øre.
 • Skub ikke for hårdt. Hvis du kæmper mod øreproppen, skal du tage den ud, rulle den op igen og prøve igen. Du vil øreproppen skal gå komfortabelt ind i din kanal. I starten er du måske tilbageholdende med at placere øreproppen for dybt ind i øret, men ørepropperne blev lavet en vis længde for komfortabelt og sikkert at fylde din øregang.
 • 4. Brug ørepropper behageligt for dig

  Hold dig altid til noget, du er fortrolig med. Silikone er muligvis ikke noget for dig, da det er svært. Selvom ydeevnen er bedre, er der ingen mening i at skade dit øre. Dette kan forårsage andre problemer, der er skadelige for din hørelse og hud.

  Hvis du har brug for ørepropper næsten dagligt, f.eks. Har du muligvis brug for dem på dit kontor, så invester i specielle ørepropper eller genanvendelige ørepropper. De kan være dyrere, men de er meget mere komfortable og bedre til at fjerne høje lyde omkring dig.

  5. Vær opmærksom på alle følelser i dit øre

  Tag ikke for givet den stilhed, du har fundet i din verden . Så forbløffende som det kan være, er der stadig forholdsregler, du skal huske på. Hvis du tager dine ørepropper ud, men resten af verden stadig føler sig bedøvet, skal du være bekymret. Det kan bare være en eftervirkning af at bære ørepropperne så længe, men tag ikke den chance. Få dine ører kontrolleret, hvis du nogensinde føler, at dine ører er fyldte, selv uden ørepropperne er i.

  Høretab kan føre til andre ting udover at blive døve. Det kan fremme udviklingen af Alzheimers og demens.

  Du kan være interesseret i: Bedste elektroniske ørepropper: Støjreducerende muligheder

  Konklusion

  Ørepropper er en virkelig enkel opfindelse, bare en nem måde at blokere lyd for, når du har brug for det. Alle fordelene for vores helbred og trivsel går helt ubemærket hen. Med ørepropper undgår vi høretab i høje, støjende, støjende omgivelser og holder vores hørelse stærk.

  Hovedpine og stress fra daglige kampe undgås næsten udelukkende, når du blokerer resten af verden i nogle rolige få timer. Du kan gøre flyrejser, dagskift, afslappende nætter, rejser og mere til en leg, når du udstyrer dig med nogle høreværn af høj kvalitet.