Hvid støj til at falde i søvn: Hvad er det?

Lyd spiller en faktor i mange aspekter af vores liv, og det betyder, at vores ører får en rigtig træning. Men lyd kan påvirke dig negativt, når det bliver støj, der ikke tjener et formål. Og når du prøver at fokusere på noget specifikt eller endda afstemme verdenen omkring dig, kan støj virkelig indvirke på din evne til at forblive målrettet mod den aktuelle opgave. Lyd kræves til kommunikation på mange niveauer, hvad enten det er mellem mennesker eller mellem dig og et objekt (såsom en alarm). Dog er støj en unødvendig distraktion.

Lad os se nærmere på

En lydmaskine, der producerer hvid støj, kan virkelig hjælpe med at reducere virkningen af støj i dit miljø, hvad enten i løbet af dagen for at hjælpe din koncentration eller om natten, når du har brug for at falde i søvn. Det er bevist, at hvid støj – og andre ‘farver’ af støj – kan hjælpe med at bygge plads mere befordrende for søvn eller fokuserede aktiviteter samt skabe et mere fredeligt og produktivt liv, der fører til større sundhed og lykke.

Hvordan er det muligt? For at vide, hvordan det fungerer, skal du først forstå definitionen af hvid støj, hvordan og hvorfor støj klassificeres efter farve, og hvordan selve lyden er konstrueret, samt hvordan bedre søvn og koncentration bogstaveligt talt kan holde dig sundere.

Det grundlæggende – Hvad er lyd?

Vi hører lyde hver dag, og disse lyde (inklusive støj) varierer i lydstyrke og tonehøjde. En twitterende fugl er en langt højere tonehøjde end rumlen fra en sættevogn, der passerer. Hvordan konstrueres lyd, så du får disse forskellige tonehøjder, og hvordan ændrer du lydstyrken og intensiteten?

Den bedste måde at forklare lyd på er med lys, så der er et synligt eksempel. Både lys og lyd bevæger sig i bølger. Lys bevæger sig meget hurtigere, men princippet er det samme. Bølgerne måles på to måder – bølgelængde (frekvens) og højde (amplitude). Længden af hver bølge eller frekvens bestemmer lysets farve, med lavere frekvens, der producerer rød, orange og gul – i den ene ende af spektret – og blå eller purpur med højere frekvens i den anden ende af spektret.

For lyd, lavere frekvens – eller bredere, længere bølger – producerer lavere tonehøjder eller dybere lyde. Tænk basen versus violinen. Højere frekvenser – smallere og kortere bølger – giver højere tonehøjder, f.eks. En fløjte eller fuglesang.

Amplituden er lysets og lydens intensitet. Med lys er dette lysstyrke. Med lyd er det typisk lydstyrke. Så en højere bølge (højere amplitude) er mere kraftfuld og derfor højere. Så med lyd, som efterligner den måde, hvorpå lys fungerer, giver klassificeringen af lyd i ‘farver’ mening.

Hvad er hvid støj?

Det kan være en god idé at læse: Bedste lydmaskine til hvid støj

Lydmaskine hvid næse anmeldelser af bestemte modeller giver dig forskellige informationer. Men for at forstå hvad hvid støj er, kan du igen sammenligne den med lys. Når lyset vises som flere farver afhængigt af frekvens, kan det være svært at se, hvor ‘hvid’ passer ind i spektret. Teknisk set gør det det ikke. Hvidt lys skabes, når alle lysfrekvenser kommer sammen, så hvidt lys er en blanding af alle andre farver. Derfor, når du skinner hvidt lys gennem et prisme, brydes det eller adskilles i en regnbue. Det trækker farverne fra hinanden i de enkelte frekvenser.

Hvid støj defineres også som samlingen af alle lydfrekvenser. Det menneskelige øre genkender i gennemsnit ca. 20.000 frekvenser (eller tonehøjder), der spænder fra 20 Hz til 20 kHz. Nogle mennesker kan høre lavere toner, og andre kan høre højere tonehøjder, men dette er det generelle interval. Hvid støj inkorporerer alle 20.000 af disse lyde ved lige amplitude eller styrke (lydstyrke), så du ikke kan adskille en lyd fra en anden. Resultatet er, at den lyd, du hører, ligner meget, hvad der sker, når du skifter fjernsynet til en ubrugt kanal og får ‘popcorn’ på skærmen. Det er den generelle hvæsende lyd.

Lyd i farve

At beskrive lyd med farve gør det lettere at forstå, da dette er en måde, det let kan visualiseres på. Og fordi du lærer om regnbuen og spektret af lys i grundskolen, er sammenligningen enkel at forstå. Derfor er lyden blevet mærket, så farverne på de separate lysfrekvenser gælder for lyd på en lignende måde, baseret på lydens lavere eller højere frekvens. Mens hvid støj generelt accepteres som en god baggrund for at hjælpe dig med at koncentrere dig eller falde i søvn, kan forståelse af de forskellige lydfarver hjælpe dig med at bestemme, om en anden lydfarve måske fungerer bedre for dig.

Gør det Arbejder du?

Nogle mennesker finder ud af, at hvid støj bogstaveligt talt er for hård til, at den kan være beroligende, og det giver mening, fordi nogle mennesker er alt for følsomme over for intensiteten af hvidt lys. Fordi hvid støj blander alle hørbare frekvenser af lyd, kan det være lidt hårdt for nogle mennesker, og der er ingen solbriller, der kan beskytte mod intensiteten af hvid støj. Derfor vil du måske overveje muligheden for at bruge et sæt frekvenser i stedet for konglomeratet af dem alle. Faktisk finder du ud af, at de fleste af de ting, du hører i naturen, eller dem, der ofte er mærket som at give ‘hvid støj’ (som loftsventilator) faktisk ikke er hvide, men faktisk en enkelt farve langs spektret. I mange tilfælde er de behagelige lyde, du hører, faktisk lyserød støj.

– Lyserød støj

Kan du lide lyden af en regnvejr, når dråberne rammer glasset på dit vindue eller sidesporet i dit hjem, når der ikke er hagl eller torden til at afbryde det? Dette er sandsynligvis et af de bedste eksempler på, hvordan lyserød støj lyder. Mange indendørs fans, der giver baggrundsstøj, er lysere i kvalitet end hvide. Lyserød støj er en blanding af lydbølger med lavere frekvens, der skaber lavere tonehøjder på spektret, ligesom det røde lys er lavet med lysbølger med lavere frekvens. Hvorfor er lyserød støj ofte mere beroligende end hvid støj? Husk, hvid støj bærer alle lydfrekvenser, inklusive højere tonehøjder. Og mens de alle har samme amplitude, er menneskelig hørelse mere modtagelig for den højere ende af spektret. Dette er sandsynligvis grunden til, at babyers skrig er høje – det får et hurtigere svar.

Det betyder, at vi generelt er mindre påvirket af lavere toner, og de kan være mere beroligende i ‘baggrunden’ uden at spørge handling. Også i naturen er lyserød støj mere ‘niveau’. Hvad betyder det? Det betyder, at disse lavere toner, selvom de stiger let i tonehøjde, falder i amplitude med lige store mængder. Så den samlede effekt er, at lyserød støj er meget konstant og konsistent i tone og lydstyrke. Dette er ikke tilfældet for alle kategorier af lyd. Faktisk viste en undersøgelse i 2013, at folk er mere tilbøjelige til at opnå en dybere søvn, når de er forsynet med lyserød støj som baggrund end med hvid støj.

– Brun lyd

Tag den lavere frekvens et skridt videre, så får du brun støj. Nu er brun ikke i farvespektret, og brun støj er faktisk ikke opkaldt efter farven brun. I stedet er det forkortelse for ‘Browning’. Brownsk bevægelse er navnet på, hvordan tilfældige partikler bevæger sig i væske, og udtrykket ‘brun støj’ kommer fra dette. Kort sagt, brun støj er som lyserød støj, men har endnu mere bas og lavere tonehøjder. Disse lavere frekvenser kan også være beroligende. For at give dig en idé om, hvordan det lyder, skal du lytte til de dybe lyde fra de stærke vinde fra en kraftig tornado i det fjerne (i modsætning til de højere vindhøjder i en tornado direkte over hovedet eller knirken af lige vind i en haglstorm) .

– Blå og lilla

Federal telekommunikationsstandarder definerer ikke alle støjfarver, der identificeres og accepteres generelt, men lyserød, brun og blå støj er. Blå støj er bogstaveligt talt i den modsatte ende af spektret fra lyserød støj, ligesom den er modsat rød i lysspektret. Blå (og lilla) støj refererer til blanding af højere tonehøjder (kortere bølgelængder og højere frekvenser) inden for menneskelig hørelse. For at prøve at illustrere, hvordan blå støj lyder, skal du tænke på den høje lyd fra en spray, der kommer ud af en vandslange, når den suser.

Ligesom brun støj sammenlignet med lyserød støj er lilla støj det ekstreme af blå støj. Et af de største problemer med blå og lilla støj og deres evne til at irritere snarere end beroligende er, at i modsætning til lyserød støj øges intensiteten med frekvensen. Så jo højere tonehøjde bliver, jo højere bliver lydstyrken. Dette skaber en ubalance i den samlede tone, du hører, og kan gøre det vanskeligt at fokusere, især da lydstyrken kan ændre sig med den tilfældige lydkvalitet og blanding.

– Grå støj

Blandt de farver, der ikke er anerkendt af de føderale telekommunikationsstandarder, men stadig klassificeres, er grå støj. Desværre er dette ikke et lydniveau, der kan beskrives ved et eksempel, fordi det er individualiseret af hver person baseret på deres unikke hørekurve. Mange mennesker med høreproblemer, eller som har tinnitus (konstant ringe i ørerne) eller hyperacusis (defineret som overfølsomhed over for det normale lydområde), kan behandles eller hjælpes af enheder, der giver kalibreret grå støj for at mindske virkningen af deres tilstand. Så grå støj kan anvendes som en lyd, der er specifik for brugeren.

– Grøn støj

Grøn støj er heller ikke klart defineret af disse standarder, men er især den slags mellemtonelyde, du er vant til. Overvej at grønt bogstaveligt talt er centrum af regnbuen – hvilket også sætter det i midten af lysspektret med hensyn til frekvens. Det samme er tilfældet med lyd. Grøn støj falder omkring mellemstor med hensyn til tonehøjde, hvilket er omkring 500 Hz. Bortset fra at være mellemklasse, er disse lyde også ofte dem, der findes i naturen eller omgivende for miljøet, hvilket gør udtrykket ‘grøn’ dobbelt formål. Overvej summen af teknologi såvel som lyden af vind, der rasler gennem blade i træerne. Disse er begge eksempler på grøn støj.

– Orange støj

Du kan måske eller måske ikke høre folk henvise til orange støj. Orange bruges til at beskrive den ubehagelige kakofoni af dissonans eller uenighed, når en masse lyde eller frekvenser kolliderer og fører til, hvad der føles som kaos. De fleste lyde vil blande sig i harmoni eller symfoni. Med orange støj kan du tænke på, hvad der sker, når du går ind i en koncertsal, og orkestermedlemmerne alle har deres instrumenter ude, indstiller dem og opvarmer dem individuelt med forskellige toner. Lydbølgerne “hopper” i hinanden i stedet for at blande sig og skaber den foruroligende følelse af orange støj.

SE OGSÅ:  Hvordan elektronik og teknologi påvirker søvnkvaliteten

– Sort støj

Når du ser farven sort, tænker du måske ikke for meget over den, men det betragtes som fraværet af alt lys – og derfor farve. Sort støj defineres på samme måde, selvom det er mere teoretisk end noget andet. overvej det faktum, at hvert øjeblik, hvert åndedrag producerer noget lyd, og derfor uden at have et perfekt vakuum uden lydbølger overhovedet, kan du ikke gengive den absolutte stilhed af sort støj. Imidlertid eksisterer ideen om sort støj.

Hvordan hvid støj (og andre farver) kan have gavn

Den første måde hvide støj kan hjælpe dig på er igennem hjælper dig med at få dig til at sove og i mange tilfælde sove dybere og længere. Dette er især vigtigt, fordi at få nok søvn bliver noget af en epidemi i samfundet. Overvej, at når du bliver ældre, ændrer dit søvnbehov og din søvncyklus, og ofte har disse ændringer ikke tendens til at falde sammen med hinanden, hvilket fører til søvnbesvær.

Tag derefter højde for væksten faktorer, der kan forstyrre søvn med hensyn til teknologi – biler, tv, computere, telefoner osv. Vejrændringer kan også gøre det vanskeligt at sove. Tilføj dertil at have en familie, der måske bevæger sig om natten eller har brug for dig på et eller andet tidspunkt og vækker dig, såvel som lidelser, der afbryder søvn som rastløs bensyndrom, nattesved eller endda en øm muskel – og du har en opskrift på katastrofe.

Overvej alle de faktorer, der skaber støj – bevægelse af mennesker, enheder, der brummer osv. Tænk nu over, at hvid støj er en blanding af alle disse og mere. Brug af en lydmaskine, der producerer hvid støj (eller endda lyserød støj) kan hjælpe dig med at sove ved at ‘dække over’ disse lyde, så de kan blandes ind i den ‘statiske’ af den hvide støj eller trommeslag af den lyserøde støj. Derefter kommer de ikke som individuelle distraktioner, der holder dig vågen.

Du har allerede reduceret de mulige distraktioner med mere end halvdelen. Derudover har det vist sig, at hvid, lyserød og brun støj lindrer sindet og beroliger de tanker, der drejer cirkler og holder dig vågen ved at lindre stress og dæmpe bekymringerne på et psykologisk plan. Og fordi frekvenserne produceres med samme amplitude (volumen), er der intet, der skiller sig ud for at fange din opmærksomhed og holde dig vågen.

Men søvn er ikke den eneste positive effekt af hvid støj og andre typer støj. Overvej flere andre aspekter af livet, der er ændret med lydenheder. Du kan endda få lydmaskine hvid støj online via Youtube og app eller andre kanaler og bruge via din smarte enhed til at teste og se, om det passer dig, før du køber en maskine.

Hvorfor andre overveje Hvid støj?

Du er måske interesseret i: Bedste stille støjfans til at sove og hvid støj

Alt, der giver flere fordele, er investeringen værd, og en lydmaskine, der producerer hvid støj og lyserød støj, kan nå dette mål. Overvej, at hvid støj er gavnlig i så mange områder, at der er mennesker, der har været i stand til at skære ned på eller holde op med at bruge medicin under nogle tilstande og lidelser, simpelthen baseret på at inkorporere en hvid støjmaskine i deres liv. Her er nogle måder, du måske ikke har indset, at baggrundsstøj kan være nyttigt.

Forbedring af koncentration – Det betyder ikke noget, hvor du er, eller hvad du prøver at gøre; hvid og lyserød støj kan hjælpe dig med at koncentrere dig. På biblioteket, derhjemme, på arbejdet eller på offentlig transport har du distraktioner hos mennesker og lyde omkring dig. Tilføjelse af hvid støj eller lyserød støj til dine omgivelser hjælper dig med at få disse lyde til at forsvinde og vil også få nogle af de overskydende tanker, der afbryder dit fokus, til at forsvinde.
Reduktion af ADHD-symptomer – Hvis udefrakommende distraktioner og interne funderinger gør det vanskeligt for alle at fokusere, forestil dig hvor svært det er for en person med Attention Deficit Hyperactivity Disorder eller ADD at koncentrere sig. Hvid støj har vist et stort løfte om at reducere symptomerne på ADHD signifikant og hjælpe patienter med at fokusere på opgaven uden afbrydelse. De oplever mere klarhed og har mindre problemer med at afslutte projekter og opgaver med mindre angst omkring forsøgene.

Højere produktivitetsniveauer – Fordi du er mere fokuseret, har færre distraktioner og ikke har at gøre med spredte tanker, mens du prøver at arbejde eller studere, vil du opdage, at produktivitetsniveauet i alle aspekter af dit liv stiger. Bedre søvn hjælper også med dette, da du ikke er træt.

Mental klarhed – Hvis du kæmper med angst og ikke ser ud til at få dit sind til at slå sig ned, kan hvid støj hjælpe. Ligesom det hjælper med at berolige de tilfældige tanker, der plager dig om natten, kan det hjælpe med at lette dem i løbet af dagen, så du ikke er så anspændt og stresset, hvilket fører til bedre helbred baseret på nedsat angst.

Bedre meditation – Med evnen til at rydde dit sind oplever du også bedre resultater fra meditation gennem brug af hvid støj eller lyserød støj. Hele ideen med meditation er at efterlade den ‘virkelige verden’ og trække dit sind ud af dine omgivelser og ind i et fredeligt sted. hvis du har masser af distraktioner omkring dig, er det ret umuligt. Brug af hvid støj hjælper dig med at glide hurtigere ind i din meditation, holde dig i en dybere tilstand af meditation og få dig til at føle dig mere opdateret, når du er færdig.

Mere ro i dine omgivelser – dig ‘ er omgivet af støj og aktivitet overalt – et travlt kontor, trafik, støjende naboer i en lejlighedsbygning med tynde mure, børn, der leger uden for dit hus i haven ved siden af, hunde, der gøer ved forbipasserende biler … du får ideen. Hvid støj hjælper dig med at finde den fredelige ro, du har brug for efter en travl dag, når du bare vil slappe af og drukne verden omkring dig en del af dagen.

Sikkerhed og privatliv – Overvej, at det undertiden ikke er, at du vil blokere alt fra din verden, men at du vil sikre, at ingen andre lytter i. Børn kan have nysgerrige ører, og især i nære omgivelser kan naboer muligvis høre dig. Det samme gælder på arbejdspladsen. At have hvid støj eller lyserød støj for at hjælpe med at drukne ud i en privat samtale kan gå langt med at holde nysgerrige ører i at gå for dybt ned i privat forretning.

Kæledyrsangst – Uanset om du har en hund, der er overfølsom over for omgivelserne og bjeffer på alt eller en nervøs kat, der skjuler sig ved den mindste lyd, kan hvid støj hjælpe med at reducere deres angst og stille det gøen, der kan skabe kaos på dine egne følelser samt gøre din kat mere omgængelig. Derudover, når regnvejr og tordenvejr kommer rundt og forårsager større stress på dyr, har du ikke det problem, fordi disse lyde blandes sammen med den hvide støj, så dine dyr næppe kender forskellen.

Mindre svimmelhed – Folk med svimmelhed kan også drage fordel af hvid støj. Undersøgelser har vist, at det at have hvid støj i baggrunden mindsker svimmelhed hos både svimmelhedspatienter og dem, der vågner midt om natten, hvilket fører til en reduktion af fald og potentiel skade for begge typer mennesker.

Tinnitus – Denne tilstand forårsager en ringende eller summende i ørerne, der aldrig går væk. Lydene i det daglige liv gør det så, at det normalt ikke er et problem i løbet af dagen, da baggrundsstøj hjælper patienter med at ignorere tinnitus. I roligere tider kan det imidlertid plage. Hvid støj hjælper brummen eller ringen med bare at forsvinde i baggrunden, så det ikke er en distraktion, hvilket også reducerer hovedpine og også hjælper med søvn.

Igen er hvid støj muligvis ikke svaret for dig, hvis du finder, at kombinationen af alle de forskellige frekvenser af lyd er lidt for ‘lys’ som den var. Men mange maskiner med hvid støjlyd leverer også andre lyde, herunder natur, lyde som bølger, der ruller ind eller regnvejr. Nogle har forskellige lyserøde støjspor, og andre inkluderer endda naturlige ‘hjemmelyde’, såsom forskellige typer fans eller stille motorer, der giver en slags lyserød støj i baggrunden. At finde en maskine med hvid støj, der har flere muligheder, kan hjælpe med at finde det rette spor til det rigtige formål. Faktisk kan du bruge en slags spor til søvn og noget andet til at studere eller arbejde, så du får den rigtige blanding til det rigtige formål.

– Søvn – Væsentlig for sundhed

Der er intet aspekt af selvpleje, der er vigtigere end ordentlig søvn, og det er både mængde og kvalitet. Mangel på søvn fører til alle mulige lidelser, ikke mindst som nedsat immunsystemets effektivitet og øget risiko for demens og Alzheimers. hvid støj er en fantastisk måde at hjælpe dig med at få mere søvn, hvilket kan hjælpe dig med at opretholde et godt helbred på en række måder samt forbedre din generelle livskvalitet. Korrekte søvnvaner har gennem årtier med studier vist sig at være gavnlige på disse måder og mere:

 • Forbedret hjertesundhed (reducerer muligheden for koronar sygdomme og hjerteanfald)
 • Lavere stress og angst
  • Mindre sandsynlighed for depression og reduktion af symptomer på depression

  • Længere opmærksomhedspanel
   • Større samlet lagring af hukommelse

   • Større mental kapacitet og kognitiv evne
    • Reduceret svimmelhed og symptomer på svimmelhed, fører til færre fald og skade
   • Hurtigere helbredelse fra sygdom og skade
    • Forbedret immunsystem

    • Højere produktivitetsniveauer til personlige og professionelle formål
     • Forlænget levetid

     At bestemme den ideelle mængde søvn er ikke bare gætteri, hvilket betyder, at når du hører, at 8 timer er optimale , det er ikke bare en generalisering. Bogstaveligt talt har årtier med undersøgelser kulmineret i beslutningen om, at mellem 7 og 8 timers søvn om natten er optimal for helbredet for den gennemsnitlige person. Faktisk har disse undersøgelser også vist ulemperne ved ikke at overholde denne idé. Ikke kun har personer med mindre end 6 timer om natten større sundhedsrisiko end dem, der får den rette mængde søvn; det gælder også dem, der i gennemsnit sover mere end 9 timer om natten. Faktisk er folk, der får den rigtige mængde søvn, men ikke hviler godt, ikke langt bagefter i risikokategorien.

     – Søvnvaner

    En faktor heri er, at alder ændrer søvnvaner. Du har typisk brug for lidt mere søvn, når du bliver ældre, men liv, smerter og smerter, forhold, du har, og visse distraktioner kan føre til at få endnu mindre søvn og forstyrrelse af din døgnrytme eller naturlig søvncyklus. Med så mange ting, der fungerer imod dig, bliver det endnu vigtigere at stræbe efter succes med at få ordentlig søvn.

    – Forbedring af søvnvaner

    Mens nogle undersøgelser har fokuseret på problemer, der forstyrrer søvn, har andre ledt efter måder at forbedre det på, hvilket giver masser af beviser for, at hvid støj og lyserød støj kan gøre en verden til forskel i dette aspekt. For eksempel har Johns Hopkins Hospital Sleep Disorder Center arbejdet på undersøgelser, der viser, hvor nyttig hvid støj kan være til at skabe det rigtige søvnmiljø. En anden undersøgelse viste, at hvid støj er en ideel måde at klare de slags forstyrrende lyde på en intensivafdeling, så patienter kan sove og helbrede hurtigere. Selv en undersøgelse foretaget i 2008 af Consumer Reports viste, at hvid støj har været en succes i behandlingen af søvnforstyrrelser.

    – Børn

    Søvnvaner er bekymrende for mennesker i alle aldre, og det inkluderer også spædbørn og børn. Vi bør være bekymrede for at få nok søvn som voksne, men vi bør være lige så bekymrede for, at vores børn hviler godt hver nat. Hvid støj kan også være yderst gavnlig.

    – Babyer

    Tænk på brugen af mobiltelefoner med musik, der lader babyer sove – derfor udtrykket ‘vuggevise’. Men hvad sker der, når musikken stopper? Du finder ud af, at din baby er mere modtagelig for lidt støj, der vækker ham eller hende, fordi der ikke er andet end stille og distraherende lyde i baggrunden. Med en hvid støjmaskine undgås dette, fordi du kan indstille de fleste af dem til at køre hele natten uden afbrydelse.

    Du behøver heller ikke bekymre dig om forskelle i volumen, da de er lavet til at have en konstant og pålidelig volumen, der beroliger. En anden bonus ved at sikre, at dit barn sover godt, er at de vækker mindre og afbryder din dyrebare søvn mindre, så du er mere udhvilet og bedre forberedt på at passe dit barn.

    Det kan være en god idé at læse: De bedste lydmaskiner til børn

    – Teenagere

    Overvej også situationen, teenagere befinder sig i. De er gennemgår ekstrem vækst mentalt, følelsesmæssigt og fysisk. De skal håndtere pubertet og kropsændringer med store vækstspor, lære om samfundet og hvordan man håndterer dette midt i disse problemer og de følelsesmæssige ændringer forårsaget af hormoner og tilpasningen til de nye sociale aspekter af opvæksten. Alt dette betyder, at de har brug for mere søvn. På grund af stress forårsager alt dette – og nogle gange de bogstavelige smerter og smerter – har de problemer med at opnå selv den normale mængde søvn. Overvej også, at de har pres fra skolearbejde og sandsynligvis har svært ved at koncentrere sig om dette med de omkringliggende distraktioner, hvad enten det er i skolen, biblioteket eller hjemmet.

    Hvid støj er en fantastisk løsning for alle dette. Det vil hjælpe med at lette det overordnede stress, en teenager føler, tilføje fokus under studiet ved at reducere virkningerne af baggrundsstøj og beroligelse og arbejde mod mindre angst, når det er tid til at falde i søvn.

    Hvid støj hjælper også med andre søvnforhold, hvilket reducerer anfald af søvnløshed og derfor reducerer tåge og kropsudmattelse. Det har også været en succes med at hjælpe med at behandle virkningerne af tinnitus, især i en mørk aftenstille, mens du forsøger at falde i søvn, hvilket reducerer lydniveauet eller en summende lyd i dine ører, når det smelter ind i baggrundsstøjen.

    Hvorfor skal du undgå tv og musik

    Det er ret almindeligt, at folk har deres egne midler til at kontrollere deres søvnvaner, men hvad du måske ikke er klar over, er at du er gør mere skade end godt med mange af disse muligheder. Overvej brugen af musik, der afspilles i baggrunden, eller lad dit fjernsyn køre, når du kører væk. Disse ting kan være nyttige i starten, men du tænker ikke over skadene ved at fortsætte på denne måde.

    På en måde kan TV eller radio hjælpe som baggrundsstøj, der dækker lyde af trafik eller tikkende ure. Imidlertid har både musik og tv variation i volumen, hvad enten det er midt i sangen eller et show eller under en reklame, da reklame har tendens til at være højere end underholdningen. Din krop vil sandsynligvis reagere på disse volumenændringer, hvad enten det er ved at vågne helt op eller blot komme ud af dyb søvn til en rastløs.

    Derudover blinker det blå-baserede lys på et tv eller en mobil. telefonen er beregnet til at holde dig vågen og fokuseret og stopper bogstaveligt talt eller reducerer produktionen af melatonin i kroppen, hvilket er det essentielle supplement, der får dig til at sove. Med andre ord fungerer det tv, du bruger til at falde i søvn, bogstaveligt talt imod dig.

    En yderligere faktor er, at både musik og tv – hvad enten det er shows eller film – er lavet til at henlede opmærksomheden med tekster og samtale. Så selvom du er i stand til at falde i søvn, er der en del af dit sind, der ikke lukker, og instinktivt tvinger sig selv til at forblive opmærksom på baggrundsprat. Du behøver ikke give dit sind bevidst tilladelse til at gøre dette – det sker bare. Så du slukker aldrig helt dine tanker og går ind i den afslappende søvn, din krop og hjerne har brug for. Dette fører til reduceret kognitiv kapacitet, når du vågner op og betydeligt hårdere morgener, når du prøver at komme ud af sengen.

    Brug af en lydgenerator med hvid støj eller andre støjfarver negerer disse problemer, mens du stadig giver dig muligheden for at fjerne distraktioner og forhindre, at miljøet falder helt stille. Der kommer ikke noget lys fra dem, medmindre du vælger et nattelys, så der er ingen effekt på din krops evne til at producere de kemikalier, du har brug for til at sove godt. Og du behøver ikke bekymre dig om variation i lydstyrke, der kan vække dig, da de er programmeret til at opretholde en indstillet lydstyrke gennem hele sporet.

    Hvad du skal se efter i en lydmaskine

    Du vil måske læse: Tinnitus Sound Machines anmeldelser til sovende

    – Lyde

    Prøv at finde en lydmaskine, der tilbyder dig en række lydindstillinger. Ikke alle kan lide hvid støj og aldrig nogensinde man kan falde i søvn til en fanes drone. Hvis du giver dig selv flere muligheder, er det mere sandsynligt, at du finder noget, der virkelig beroliger dig og hjælper dig med at falde i søvn. Du kan også finde spor, der fungerer godt for at lette dit sind, mens du læser, studerer, udfører gøremål eller endda udfører dine opgaver på arbejdspladsen.

    – Lydkvalitet

    Læs anmeldelser vedrørende lydkvalitet. Der er ikke noget værre end at gøre sig klar til at slappe af og falde i søvn til nogle fredelige bølger, kun for at finde ud af, at højttalerne er uklare eller kradsede. Dette kan være værre end slet ikke at have den hvide støjmaskine. Sørg for, at du ved alt, hvad du kan om højttalernes kvalitet og lydklassificeringen på maskinen inden du køber. Ved dog, at prisen ikke altid svarer til kvalitet, og nogle af de bedste lydmaskiner er ekstremt billige.

    – Design

    Du er måske ligeglad med, om din lydmaskine stikker ud blandt dine apparater eller indretning, men hvis du gør det, skal du se på designmulighederne for at se hvis du kan finde en farve eller diskret form, der passer ind. Overvej også, om du kan rette højttalerne op eller ud, og om maskinen er lille nok eller ej – og har de rigtige funktioner – til at være bærbar, da du aldrig ved når du muligvis har brug for at tage det med dig.

    – Batteri og strøm

    At have en hvid støjmaskine, der kan drives af væg eller via batterier, gør den ret alsidig, da du kan være strømforsyning til andre lande, tage den med dig til hoteller, flytte den til og fra arbejde , eller brug det endda, når du er udendørs og kun har batterier som energikilde. Jo mere alsidig din maskine jo bedre. Sørg dog for at læse om batteriets levetid, og sørg for, at det er tilstrækkeligt, hvis du skal være væk fra en ladestation i lange perioder.

    – Bærbarhed

    Lydmaskiner er ikke kun til hjemmet længere, så du kan bogstaveligt talt få noget, der ikke er større end størrelsen af din håndflade til at arbejde for dig. Disse er meget lette, let at transportere på grund af størrelse og praktisk at rejse frem og tilbage med dig, fra hjemmet til kontoret eller hjem til biblioteket. Prøv at få en, der er markeret som ‘holdbar’ for at undgå problemer med at transportere dem groft, men ved også, at du for det meste kan beskytte dem ved at få en lille tøjpose til at pakke dem ind under transporten. Det kan også være en god idé at sørge for, at lydmaskinen også er Bluetooth-kompatibel eller har forbindelse til øretelefoner eller hovedtelefoner, så du kan bruge den privat steder som biblioteket.

    – Afspil, timere og alarmer

    Kig efter en hvid lydmaskine, der har kontinuerlig afspilning som samt programmerede lukningstider. Mange har muligheder i 10, 30 og 60 minutter samt længere indstillinger på andre på op til 4 timer. Det kontinuerlige spil er fremragende til søvn, mens kortere perioder er gode til fokuserede opgaver. Du kan også finde det nyttigt at have en alarmmulighed på maskinen, så selvom baggrundsstøj beroliger dig gennem natten, vækker alarmen dig forsigtigt fra den fredelige søvn om morgenen eller fortæller dig, at du har studeret længe nok.

    Bundlinjen

    Du kan være interesseret i: Nøglen til produktivitet og lykke: Søvn

    Søvn og fokus er vigtigt og sundheden fordele, du høster af begge, kan gøre en enorm forskel i din samlede livskvalitet. Overvej at bruge en hvid støj lydmaskine til at hjælpe dig med at opnå bedre helbred gennem korrekt søvn og større koncentration. Roligere er bedre, og at reducere angst og distraktioner kan betyde et lykkeligere, mere sikkert og længere liv.