Hvor længe kan du gå uden søvn? Få svaret her

At sove er en vigtig del af hverdagen, medmindre du er som mig og ikke ved, hvordan du lukker din hjerne om natten. I årenes løb har der været flere undersøgelser af, hvor meget søvn der anbefales til bestemte aldersgrupper hver nat, men har nogen virkelig besvaret spørgsmålet om, hvor længe du kan gå uden søvn? Heldigvis for dig har jeg fundet svaret.

Søvn- og kropsfunktion

Eksperter siger at hvis du føler dig døsig om dagen, selv under kedelige aktiviteter, har du ikke fået nok søvn. Hvis du rutinemæssigt falder i søvn inden for 5 minutter efter at have ligget, har du sandsynligvis alvorlig søvnmangel, muligvis endda en søvnforstyrrelse. ”

I det væsentlige er søvn en melodi til din krop. Det er som en bil, hvis du ikke indstiller den en gang imellem, kører den ikke som den skal. Målet er 7 til 8 timers søvn for en voksen. Nogle gange kan det være svært, især hvis du har meget stress i dit liv. For mig holder stress min hjerne kørende hele natten, og jeg vågner grov og grumpy.

Det siges også, at søvn gør dig klogere. Mens du sover, sorterer din hjerne alt, hvad du tog den dag, og beslutter, hvad der skal opbevares eller kastes. “Hvis du prøver at lære noget, skal du gå i seng” , siger David M. Rapoport, MD.

Sov som en helbreder

Søvn hjælper også din hjerne med at frigive hormoner, der hjælper med vævsvækst. Så når du har en skade, er det bedst at få så meget søvn som muligt for at helbrede hurtigere. Det hjælper også din krop med at fremstille flere hvide blodlegemer, der hjælper med at holde vira væk og angribe dem.

Ikke kun tilskynder det til heling af skader, det hjælper også med at give dit hjerte en pause. Under søvn justerer din krop dine stresshormoner, som kan hjælpe med at reducere risikoen for hjertesygdomme, betændelse, diabetes og andre tilstande.

“I en undersøgelse var personer, der sov mindst 8 timer om natten, 3 gange mindre tilbøjelige til at komme med forkølelse end dem, der fik 7 timer eller derunder. ” Okay, så vi ved, hvad søvn kan gøre for os, når vi får nok af det, men hvad sker der, hvis vi ikke gør det?

SE OGSÅ:  Den frygtede 4 måneders søvnregression, der får dig til at græde

Effekter af søvnløshed

Når du ikke får nok af de dyrebare Z’er , din hjerne fungerer ikke ordentligt, som jeg sagde tidligere. Men hvis dette fortsætter i lang tid, kan virkningerne være katastrofale. Hvis du ikke sover, begynder det at påvirke dit immunsystem, centralnervesystemet, åndedrætssystemet, fordøjelsessystemet, forårsage hjerneskade og mere

Fratagelse og alkohol

Der var en undersøgelse udført på School of Psychology, University of New South Wales, Sydney, Australien, der viste, hvordan man ikke sov i lang tid resulterede i virkningerne af at være beruset:

“Efter 17-19 timer uden søvn, svarende til 2230 og 0100, var præstationen på nogle tests ækvivalent eller dårligere end ved en BAC på 0,05%. Svarhastighederne var op til 50% langsommere for nogle tests, og nøjagtighedsforanstaltningerne var signifikant dårligere end på dette niveau af alkohol. Efter længere perioder uden søvn nåede ydeevnen niveauer svarende til den maksimale alkoholdosis givet til forsøgspersoner (BAC på 0,1%). ”
Kilde: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1739867/pdf/v057p00649.pdf

Så moralen ved historien her er, at når du mangler søvn i mere end 17 timer, er det ækvivalent til at være beruset, hvilket fører til en nedsat dømmekraft og lavere reaktionshastigheder. Dette kan have ødelæggende virkninger på dig eller menneskerne omkring dig.

Virkninger på det centrale nervesystem

Dit centralnervesystem er din krops informationsvej. Hvis du ikke får nok søvn, fungerer det ikke korrekt. Når du sover, hjælper din hjerne med at skabe nye veje.

Søvnmangel er udmattende for hjernen, og når den er opbrugt, vil du ikke være i stand til at koncentrere dig eller lære nye ting. Din hukommelse kan gå tabt eller ændres, din beslutningsproces kan være korrupt, og dine følelser kan komme ud af kontrol og forårsage humørsvingninger.

Hvis du går uden søvn længe nok, er du høj risiko for hallucinationer, der kan forværres af en anden tilstand, såsom narkolepsi eller systemisk lupus erythematose.

Hallucinationer er også til stede i eksploderende hovedsyndrom, der kaldes et episodisk kranialt sensorisk chok. Klik her for at få flere oplysninger.

Hvor lang tid kan du gå?

I 1965 satte en gymnasieelever sig for at besvare dette spørgsmål for alle varede han 11 dage. I dag kan undersøgelsen være lidt anderledes, da vi har flere faktorer, der spiller en rolle i at holde folk vågen i længere tid, som de 5-timers energidrikke, der efter min mening smager helt forfærdeligt.

SE OGSÅ:  Guide til bedre søvn og mentalt helbred

Der har været andre rapporter om soldater, der varede fire dage uden søvn, og ikke-medicinske patienter med mani, der varede tre til fire dage. Ærligt talt afhænger det hele af den specifikke person, underliggende medicinske tilstande, miljøfaktorer og så meget mere.

Så jeg ved, at du har mange specifikke spørgsmål, som jeg måske ikke har besvaret i min lille uklarhed, så jeg vil gå videre og gøre det nu.

Kan du dø af Mangel på søvn?

Det er muligt, hvis der gives tilstrækkelig tid, men nej menneske er døde af det hidtil. Dyr har derimod, hvilket stærkt antyder, at det kan ske for mennesker, hvis de får de rigtige omstændigheder.

Hvor lang tid inden du begynder at hallucinere?

Forskning har vist, at du efter 2-3 dage kunne begynde at hallucinere afhængigt af omstændighederne.

Hvor lang tid inden du begynder at blive sindssyg?

Mangel på søvn kan have en effekt på visse psykologiske lidelser, der kan få nogle til at begynde at få maniske episoder, det hele afhænger af personen og tilstanden.

Hvor længe har nogen gået uden søvn?

11 dage og 24 minutter i 1965 uden nogen stimulanser.

For at opsummere det

For at opsummere alt er det ukendt, hvor længe nogen faktisk kunne gå uden søvn. Der har været nogle tidslinjer gennem årene for at vise, hvor længe visse mennesker har gået, før de hallucinerer, går ind i en manisk tilstand, har neurologiske og fysiske bivirkninger og mere.

Alt i alt afhænger det af person, og hvilken form for tilstand de har med hensyn til hvor længe de kan gå uden søvn. Så det er svært at afgøre, hvor længe nogen kunne leve uden søvn, selvom der i dag og i dag er mange stimulanser, der kan holde nogen vågen i et ukendt antal dage, måske uger, anbefaler jeg ikke at prøve det

Så når det er sagt, hvis du har kommentarer, spørgsmål, bekymringer eller en sej historie om hvor længe du har været i stand til at holde dig vågen uden bivirkninger, nå ud til os i kommentarer, vi vil meget gerne høre fra dig.