Snooze: Sådan stopper du med at bruge den

Hvor mange af os vækkes af en alarm om morgenen, og det første der kommer i dit hoved er “bare fem minutter mere”? Hvis du trykker på snooze-knappen, får du dig til at tro, at du får et par minutters hvile mere, før du skal stå op for dagen, men virkeligheden er, at det faktisk kan være dårligt for dit helbred.

Videnskab forklarer, hvordan det hele tiden at snige fem eller ti minutters søvn faktisk er skadeligt og ikke hjælper dig føler dig mere udhvilet i det lange løb.

Denne liste forklarer, hvorfor du skal stoppe med at trykke på snooze-knappen om morgenen, og vi sammensætter en god liste med tip, der fortæller dig, hvordan du skal opgive snooze-knappen.

Så læs disse gennem og prøv dem. Du kan blandt andet finde dig selv at være mere produktiv og opmærksom og endelig slippe af med den frygtede følelse, du får, når alarmen går en mandag morgen.

Hvorfor trykker du på Udsæt knap dårlig for dit helbred?

Når alarmen går, når du rammer den udsættelse knappen og få en ekstra ti eller 20 minutters søvn kan føles som om du har stjålet noget dyrebar hviletid og fået dig til at føle dig bedre. Du kan endda føle dig selvtilfredse over, at du har formået at blive i sengen lidt senere, og nogle mennesker indstiller endda deres alarmer i tredive minutter, før de rent faktisk har brug for at komme ud af sengen for at bygge en “snooze-tid”. Men flere undersøgelser har vist, at brug af dette til at få lidt ekstra søvn faktisk er dårligt for dit generelle helbred.

Hvad der faktisk sker, når din alarm går ud for første gang, er at din hjerne genkender lyden og begynder at vågne din krop op for dagen. Hvis du trykker på snooze-knappen, forklarer videnskaben, at dette bare forvirrer din hjerne, som synes, det er en “falsk alarm” og holder op med at vække dig og giver din krop mulighed for at gå i dvale igen.

Når “udsættelsesperioden” slutter, forbliver din hjerne forvirret, da den rykkes tilbage vågen og skal starte vækkeprocessen overalt en gang til. Hvis du gør dette gentagne gange (og lad os se det i øjnene, de fleste af os gør!) Bliver din hjerne mere og mere urolig, og den smider hele din vågne rutine af. Dette er grunden til, at du stadig kan føle dig træt og træt gennem morgenen, selvom du brugte 30 minutter ekstra på at “sove”.

En anden grund til at du skal stoppe med at bruge snooze-knappen er at sikre dig, at du altid vågner op på samme tid. Indstilling af en “sengetid” og en “vågentid” hjælper din krop med at komme i en rutine, og til sidst kan du endda vågne op på det rigtige tidspunkt uden en alarm. Hvis du konstant slår på udsættelse, betyder det, at du står op på forskellige tidspunkter hver dag, og det smider hele din rutine ud af vejen. Dette har en knock-on-effekt i den anden ende af dagen, da når du prøver at gå i seng, er din krop ikke naturligt træt på samme tid på grund af de forskellige søvn- og vågentider, så du kan finde det sværere at komme i søvn.

Breaking the Habit

At finde ud af, hvordan man holder op med at bruge snooze-knappen, bliver ikke en nem rejse. Chancerne er, at du har sovet (eller udsat!) På denne måde det meste af dit voksne liv eller endnu længere, hvis du kan huske at have trykket på knappen Udsæt for at undgå skole eller college. Der er mange måder at stoppe med at trykke på snooze-knappen, og masser af værktøjer, du kan bruge til at hjælpe, men at bryde en vane kommer alt sammen til den mængde indsats, du lægger, og styrken af din viljestyrke.

Husk, hvorfor du gør det, at sove på denne måde er dårligt for dit helbred, så hver gang du begynder at falde tilbage på dårlige måder og fortsat rammer snooze-knappen, skal du læse denne artikel igen eller huske, hvor meget bedre du følte, da du gjorde stå op på det rigtige tidspunkt, og det skal give dig den motivation, du har brug for for at fortsætte med at bryde den vane!

Undersøgelser viser, at det kun tager så kort tid som 21 dage (eller tre uger) at danne en ny vane så hvis du kan holde ud i kun tre uger, kan du let bryde cyklussen og være på vej til et sundere søvnmønster. Den gennemsnitlige tid til at danne en ny vane er dog omkring 66 dage, så hvis du ikke har revnet det efter en måned, skal du fortsætte med at prøve, vil du komme dertil i sidste ende!

Sæt dit vækkeur uden for rækkevidde

En af de bedste måder at komme dig ud af sengen om morgenen er at fysisk tvinge dig op! Hvis du let kan nå dit vækkeur, er det alt for let bare at trykke på den udskydningsknap og gå i dvale i et par minutter. Prøv at placere din alarm over den anden side af rummet til din seng. Dette betyder, at når det går ud (sørg for, at det er højt nok til, at det vækker dig fra den anden side af rummet!), Bliver du faktisk nødt til at stå op for at slukke for det, hvilket gør det meget nemmere at holde sig ud af sengen .

Hvis du finder ud af, at du er på autopilot og faktisk kan rejse dig, skal du gå over rummet og slukke for alarmen, før du trækker dig tilbage i seng, så prøv at gøre det mere af en udfordring. Flyt din alarm til forskellige steder hvert par dage for at stoppe dig med at få en ny vane, og dette vil hjælpe dig med at vække dig selv – hvis kun mens du søger efter alarmen!

Beløn dig selv

Sæt dig selv små mål, før du begynder at prøve at stoppe med at ramme snooze, og du vil være i stand til at kortlægge dine fremskridt meget lettere . Brug en notesbog eller endda en målsporingsapp på din telefon til at indstille milepæle undervejs og hjælpe dig med at holde mål. Du behøver ikke at opstille store mål, du kan endda bare give dig selv et mål om ikke at trykke på slumreknappen tre gange på en uge og derefter bygge det derfra. Eller du kan endda logge, hvor mange gange i træk du står op uden at skulle snige dig ind i de få ekstra mini-perioder med søvn og belønne dig selv, når du rammer et bestemt mål.

F.eks. Kunne fem morgener uden snooze-knappen give dig en tur til biografen og derefter udvide den til ti morgener i træk uden snooze-knappen for at tjene en isis eller en tur til neglesalonen. Undersøgelser viser, at mennesker, der sætter små, overskuelige mål og belønnes for fremskridt undervejs, generelt er langt mere succesrige end mennesker, der forsøger at tackle en komplet livsændring uden incitamenter.

SE OGSÅ:  Søvnløshed: 16 øjenåbnende statistikker om søvnforstyrrelser

Kaffe Pot Timers

Vi kender alle følelsen af at stå op om morgenen og nå frem til kaffekanden med blære øjne , nogle gange kan vi ligge i sengen og ønske en dampende varm kop om morgenen, men mangler energi og motivation til faktisk at rejse sig og lave en! Den ideelle løsning er at få en alarm, der også brygger dig en gryde kaffe. Der er masser af mærker og modeller på markedet, og du kan få næsten alt til ethvert budget.

Duften af friskbrygget kaffe får dig helt sikkert ud af sengen og holder op med at bruge snooze-knappen! Og hvis du ikke ønsker at få en integreret kaffemaskine og en alarm, hvorfor ikke indstille din kaffemaskine natten før med dine yndlingsbønner og kop, og sæt den derefter på et timerstik, så det automatisk starter fem minutter før din alarm går af. Det betyder, at du bliver tvunget til at rejse dig og komme ind i køkkenet, før din kaffe bliver kold!

Den gennemsnitlige amerikaner bruger $ 1.100 om året på kaffe fra kaffebarer, så det kan gøre din brygning derhjemme om morgenen faktisk sparer du både penge og tid.

Brug en radio eller musik snarere end en traditionel alarm

Alarmer menes ikke at lyde godt, men for nogle mennesker kan en skingrende ringetone eller en summende alarmstøj være virkelig irriterende og sætte din fridag på den forkerte fod. Selvom traditionelle alarmer er gode for nogle mennesker, kan du måske tænke på at bruge en radio eller oprette musik til at tænde og vække dig i stedet for en alarm. Du kan købe et radioalarm, der kan forudindstilles for at vække dig til din yndlingsstation og give dig nyhedsoverskrifterne eller noget musik først.

Det er ikke radioen din ting, så en CD vækkeur eller iPod dock er også en fantastisk måde at indstille en alarm på. Du kan indstille den til at afspille musik tilfældigt fra en playliste eller faktisk vælge en bestemt sang. Det eneste tip med at indstille en bestemt sang er, at du med tiden kan begynde at ikke lide denne sang! Så bedst at ændre det hver uge eller deromkring og vælge en ny sang. Hvis du vælger en optimistisk sang eller en melodi, der minder dig om glade tider, kan det faktisk hjælpe med at øge dit humør. Der er nogle gode forslag til glad, stemningsfremmende musik her, eller du kan endda oprette en YouTube-video her.

Varm dit værelse op og få det til at føle sig hyggeligt

Når vinteren kryber ind, kan det være endnu sværere at komme ud af sengen om morgenen. Tanken om at stå op, når det er mørkt udenfor, og du kan høre vinden og regnen piske rundt om ydersiden af dit hus, gør det så utroligt fristende at bare trykke på udsættelse og forblive indbundet i det varme i endnu fem minutter længere. Stop med at bruge snooze-knappen ved at gøre dit værelse pænt og hyggeligt, så du ikke har lyst til at fryse, når du kravler ud under tæpperne.

Indstil din varme på en timer, så den kommer på en time inden du skal rejse dig, og det vil sikre, at dit hus er pænt og varmt til den tidlige morgenalarm. Det føles så meget lettere at komme op og ud af sengen – især hvis du tager et bad om morgenen. Læg dine håndklæder på radiatoren for at sikre dig, at du har en hyggelig og varm måde at stå op om morgenen på, og du kan endda lægge dit tøj ud på varmelegemet i dit soveværelse for at gøre dig lidt klarere.

Gør dit soveværelse til en digital fri zone

Digitale distraktioner kan blive en afhængighed. Din smartphone, tv og tablet-computer kan virke som en god tilføjelse, og du kan godt lide at lægge dig i sengen og se YouTube eller rulle gennem sociale medier, men hvad der faktisk sker, er at du forvirrer din hjerne og får den til at forbinde din seng som et sted af arbejde og aktivitet snarere end et fredeligt tilflugtssted for søvn.

Ditch din telefon en time før sengetid, sluk for din bærbare computer og læg alle elektroniske enheder ned. Prøv at gøre noget, der slapper af og slapper af før sengetid, men ikke involverer at stirre på en skærm. Læs en bog, lyt til musik eller en lydbog eller bare tale med din partner eller familie.

Clocky, alarmen, der tvinger dig ud af sengen