Vejledning til søvn og sengetøj til allergi og eksem

Mange af os regner muligvis i visse tider af året, at vi lider af allergi, når vi har en løbende næse og nyser, eller oplever vandige øjne – og du har højst sandsynligt ret. Sæsonbetingede allergier er almindelige og normalt kun lidt ubehagelige for mange mennesker, men for andre kan deres liv stoppe, indtil deres symptomer kan bringes tilbage under kontrol.

Allergier er et overfølsomt immunrespons mod stoffer, der kommer i kontakt med en persons krop enten gennem hudkontakt eller slimhinder (såsom at trække vejret ind eller få det til at komme ind i blodbanen gennem indtagelse eller gnidning i øjet for eksempel). Når dette sker, reagerer din krop som om det var et skadeligt fremmed stof og forsøger at ødelægge det. For mange kan responsen være minimal, især da de fleste allergener er harmløse, men for andre kan reaktionen være alvorlig og endda livstruende.

Eksem er en hudtilstand defineret af betændte, kløende, røde pletter, der vises på grund af dermatitis, der reagerer på en slags faktor. Lejlighedsvis kan denne reaktion være relateret til allergier, selvom genetik og miljøpåvirkninger også ofte er synderen.

Uanset sværhedsgraden af reaktionen i begge tilfælde er resultatet ofte ubehageligt og afbryder dine daglige funktioner, inklusive søvn.

Og da søvn er en kritisk del af helingsprocessen, er det vigtigt at tage fat på de udløsere, der kan forårsage disse reaktioner for at sikre, at din søvn miljø er ikke en årsag, og for at hjælpe dig med at få den hvile, din krop har brug for for at komme sig.

Tips til hvile lettere

Det første tip er åbenbart at undgå, hvad der udløser dine symptomer på både allergiske og eksematiske reaktioner, hvis du har identificeret deres årsager. Dette er måske ikke altid helt muligt, men en bevidst indsats for at gøre det vil hjælpe med den samlede behandling. Anvendelse af følgende tip til din livsstil hjælper med at undgå de værste symptomer, så du bedre kan slappe af hver nat:

– Eksemlindring

Pas på din hud, da initial irritation er det, der normalt forårsager en forværring af tilstanden, når du ridser på den. Rengør de berørte områder godt med milde sæber og vand uden at skrubbe, og sørg for at fugte godt for at hjælpe med at fange i hudens naturlige fugtighed, da tørring kan irritere irritationen.

Tilsæt en kop blegemiddel til et vandfuldt vand for at gennembløde og vask et par gange om ugen for at hjælpe med at slippe din hudoverflade af de bakterier, der kan komme ind i hudirritation og gøre det værre. Naturlige olier, havregryn, salt og bagepulver er også tilføjelser, du kan tilføje til dit bad for at hjælpe med at fugte, rense og lette ubehag.

Undgå lange, varme brusere, da de kan tørre din hud ud. Hvis du fugter med fugtighedscreme med høj olie (undgå duftstoffer) inden for 3 minutter for at fange hudens fugt.

Administrer dit stress med regelmæssig motion, meditation eller alt andet, du nyder, der hjælper med at lette dit sind.

Få en luftfugter, der hjælper med at give fugt til luften og din hud.

Tal med din læge om begge disken og receptpligtig medicin. Hvis du lider af symptomer, får mange lotioner eller hydrokortison gennem munden og antihistaminer det værste af det. En læge kan ordinere noget stærkere, hvis det er nødvendigt.

– Allergihjælp

Hvis din allergi symptomer er relateret til hudlidelser, meget af det, der nævnes i forbindelse med eksemlindring, vil også vedrøre disse. Udslæt og nældefeber reagerer ofte godt på mild rengøring og fugtgivende såvel som over-the-counter lotioner og antihistaminer.

Brug beskyttende åndedrætsmasker, solbriller og vask dit hår efter at have været udendørs, hvis du har allergier udløst ved udendørs pollen og planter kan være meget effektive. Hvis du har et kæledyr, der går ind og ud af døren, kan du overveje at tørre dem ned med vådt tøj for at hjælpe med at fjerne allergener fra deres frakker.

Næsespray kan også hjælpe reducere betændelse i luftvejene og hjælpe med vejrtrækning. Typisk kan læger ordinere den, der kan fungere bedst til dine symptomer.

Du er måske interesseret i: Den bedste næsespray til Sengetid

Din læge kan også ordinere oral medicin for at hjælpe med multi-symptompræsentationer for at give lindring. Generelt skal disse tages dagligt for at være effektive, da de opbygges i dit system og frigives i din blodbane.

Øjedråber til allergi kan også hjælpe med kløende, vandige øjne.

Hvis du tidligere har haft alvorlige allergiske reaktioner eller symptomer på anafylaktisk chok, skal du også have med adrenalin, en nøddosis adrenalin, som åbner luftveje og indsnævrer blodkar for at bekæmpe lavt blodtryk.

Du vil måske læse: Vores Smartsilk dyne

Overvej dit søvnmiljø

Da dit søvnmiljø kan være en yderligere symptomudløser , overvej følgende for at sikre en uafbrudt nattesøvn:

Støvmider er mikroskopisk og findes næsten hvor som helst, der ikke støves regelmæssigt ned (som i sengetøjets folder). Støvmidefri dit sengetøj ved at vaske det en gang om ugen i varmt vand, og brug støvmidefaste dæksler (forklaret detaljeret nedenfor). Tæpper og tæpper er også hvor de kan lide at hænge ud. Hvis det ikke er muligt at udskifte disse, skal du sørge for at støvsuge regelmæssigt og bære en maske, mens du støvsuger for ikke at inhalere støv, der kan forårsage et symptomudbrud.

Slip af med persienner og tunge forhæng omkring dine vinduer. Brug i stedet vaskbare gardiner og rulleskærme, der ikke fanger støv så let og er lette at tørre ned. Rengør også dine vinduer og vinduesrammer regelmæssigt, som kan fange støv og skimmel eller meldug.

Brug en affugter til at hjælpe med at trække overskydende fugt ud af luften, som kan indeholde pollen og andre allergener, samt påvirke forme. At holde temperaturer under 77 grader bidrager også til et sundere miljø for dig og mindre end et for dem, der er nævnt ovenfor.

Så meget som du måske elsker dine kæledyr, selvom du ved, at du ikke er allergisk over for dem, bærer de mange allergener, som kan gøre dine symptomer værre. Overvej at efterlade Fido uden for døren til soveværelset for at holde allergierne i skak hver aften.

Valg af sengetøj og deres pleje

Din seng og sengetøj er det vigtigste aspekt af dit søvnmiljø, og hvilke valg du har, og hvordan du passer på dem, kan gøre en meget stor forskel med hensyn til sværhedsgraden af de symptomer, du lider af. Tag nedenstående forslag i betragtning for enten at udskifte, fjerne eller pleje dit eksisterende sengetøj.

• Madrasser

Den type madras, du vælger, har meget at gøre med allergisymptomer. Da støvmider er synderen for den værste af mange allergier, skal du som nævnt virkelig skabe et miljø, hvor støv ikke kan ophobes. Mange madrasser er nu lavet med allergivenlige stoffer, hvilket betyder, at de er vævet tæt sammen for at forhindre støv og andre allergener i at kunne arbejde sig ind i sengen.

Madrasser, der indeholder et indre fjedersystem, er generelt IKKE valgene. du ønsker på grund af de åbne rum, de skaber husstøvmider samt skimmelsvampe eller meldug, der kan ophobes fra spredt kropsfugtighed i fugtige klimaer.

De fleste mennesker, der kan lide en innerspring- eller innerspring-hybrid, gør det fordi af hoppet og støtten inderspring giver din sovekomfort, og så stønner nogle af jer måske lige nu, hvis du har mistanke om, at din nattelidelse kan skyldes dit madrasvalg. Men ingen frygt, der er madrasalternativer (eller løsninger – se nedenfor) på markedet, der giver mange af de samme kvaliteter, hvis du er villig til at undersøge!

Putetoppe og quiltede toppe kan også tiltrække støvmider på grund af den ekstra løse polstring, de har, så det er vigtigt at medtage disse typer madrasser i din regelmæssige rengøringsrutine. En god støvsugning vil generelt gøre tricket for at holde dem i skak.

De bedste madrasser at vælge er hukommelseskum eller naturlig latex (som giver en lignende hoppe til en indre fjeder) for at forhindre ophobning af støvmider . Vær forsigtig, når du vælger latex, men da mange mennesker, der har alvorlige allergier, også kan have en latexallergi. Hvis du ved, at dette kan være et problem, skal du undgå dette valg og holde dig til en allergivenlig madras med hukommelsesskum.

• Madrasunderlag

Da madraspuder sidder på en madras og af ekstra materiale, er de virkelig ikke altid det bedste valg for alle, der lider af allergi. Hvis du ikke kan leve uden en madraspude, skal du sørge for at rengøre den ugentligt enten ved at ryste den ud eller støvsuge den. At lade det ude i solen kan også hjælpe med at lufte det ud og dræbe eventuelle dvælende støvmider, men du kan også udsætte det for allergener udefra ved at gøre det.

Du vil måske læse: Er dine lagner beskidte? Hvor ofte skal du vaske dem?

• Puder

Puder, som din madras, kan være en variabel varm seng af støvmider, og det er derfor især vigtigt at holde dem godt vasket og endda dobbelt indkapslet for at holde dette væk fra dit ansigt, mens du sover. Plus hvad din pude er fyldt med, kan også forårsage symptomer, såsom dunfjer, som kan være skyldige selv på grund af det snavs, der kan være tilbage på dem efter vask. Ikke-allergifremkaldende fjerpude findes gennem, hvis de er et foretrukket valg.

Dine bedste pudevalg inkluderer naturlig bomuld eller uldfibre, da de er naturligt åndbare og tørrer støvmider ud. Plus dette holder også forme og meldug i skak. Hvis du har kontaktallergi mod uld, kan du vælge bomuldsovertræk for at hjælpe med at holde det væk fra din hud.

Som med din madras, kan du undgå latex og vælge en latexfri pude, hvis du tror, du kan har en latexallergi. Selvom latex kan være et organisk produkt, som uld, forårsager det allergi hos nogle mennesker.

Bedste sengetøj til allergi og eksemlydende

Uanset hvor godt du rengør og tager dig af dit sengetøj, kan du naturligvis stadig blive udsat for allergener eller udløsere af eksemopblussen. Da allergi ved sengetid ofte er forårsaget af støvmider og pollen, er det ofte det bedste valg at beskytte dit sengetøj. Eksemlidende oplever ofte ubehag på grund af de materialer, der anvendes i strøelse, så man skal være forsigtig, når man vælger, hvad der kommer i kontakt med huden for at undgå opblussen eller yderligere irritation af eksisterende forhold.

1. Definition af allergivenlige

Før vi går for meget i dybden med hensyn til produkter til allergi og eksemlindring, lad os definere dette ord, der bliver ved med at blive kastet om: allergivenligt. Dette er ikke et specielt magisk produkt lavet til at slippe af med allergener, selvom det kan hjælpe med at reducere symptomer. I stedet for virker allergivenligt strøelse med at fjerne støvmider ved at bruge tætvævede stoffer for at forhindre dem i at trænge igennem materialet og ind i revnerne og sprækkerne i stoffet i dit sengetøj og madras. Uigennemtrængelige bagsider kan også hjælpe med dette, såsom hvad der findes i madrasbeskyttere. Brugte stoffer er ofte syntetiske eller kemikaliefrie, farvestoffrie eller bruger farvesikre farvestoffer, der ikke bløder.

2. Eczematous Friendly Sengetøj

Den førende regel for eksempatienter er at finde hudvenligt sengetøj. Følgende produkter er naturligvis også nyttige, især hvis eksemopblussen er allergirelateret på nogen måde, men de er stadig ikke effektive, hvis hudkontakt er irritabel. Materielle valg vil variere fra person til person, men en generel tommelfingerregel er at bruge naturlige, åndbare fibre, da de fleste syntetiske stoffer, eller blandinger kan indeholde kemiske tilsætningsstoffer, der skaber en kontaktdermatitis.

Visse farvestoffer kan også forårsage irritation, så tjek etiketter for farvesikre instruktioner, hvilket betyder, at det ikke behøver at vaskes separat, da farver ikke bløder. Hvis de bløder i vasken, vil de også smitte af på din hud.

Husk også, at eksem teknisk set IKKE er en allergi, så valg af allergifrie, allergivenlige sengetiketter er normalt ikke en løsning til denne tilstand. Selvom mange af disse produkter kan hjælpe, fungerer de normalt ikke som en stand alone for at lindre symptomer.

Bomuld er næsten altid præference for alle, der lider af eksem. Heldigvis er dette et ret let stof at komme, men sørg bare for at få organiske væv af høj kvalitet uden kemiske tilsætningsstoffer. Produkterne beskrevet nedenfor kan næsten alle udelukkende findes som et bomuldsvalg eller ikke-PVC-valg.

3. Madras- og boksfjederbeskyttere

Det er her, du elskende madrasser kan glæde sig. Som forklaret kan en inderspring-madras og alt andet, der har åbent rum for væsener at tage ophold, være en kilde til ophobning af allergen. Du kan dog omslutte hele din madras og boksfjedre i beskyttende betræk, der holder det værste ude og kan fjernes til hurtig rengøring, når det er nødvendigt. Disse sager har ofte syntetiske stoffer vævet ind i dem for at hjælpe med at skabe en meget lukket membran, men da dine lagner og endda andre madraspuder eller vandtætte beskyttere (især hvis du har børn) kan lagres ovenpå, kommer du ikke i kontakt med det gennem natten.

4. Valg af ark og tæppe

Tæppe i bomuld

Bambusark

Hørark

Silketæppe

Uldtæppe

Som sagt naturlige fibre er virkelig vejen at gå. Bomuld, bambus, linned, silke og uld er alle gode valg og udelukker eventuelle allergier. Uld og bomuld er især naturligt allergivenlige og tørrer støvmider ud på grund af hvor godt de trækker vejret. Da støvmider trives i mere fugtige omgivelser, er alt, hvad der forbliver tørt, ikke noget for dem.

De fleste dyner er polyesterfyldte, hvilket kan være noget problematisk for eksempatienter, men med lidt research kan du generelt finde godt alle bomuldsalternativer. Plus dyner kan være et bedre valg, hvis dynevalg ikke passer til dig.

5. Pudebeskyttelse

Gør dig selv en tjeneste og køb en naturlig, allergivenlig pudebetræk, svarende til hvad der er tilgængeligt til madrasser og boksfjedre. Puder er virkelig et yndet skjulested for akkumulerede allergener på grund af stoffets løshed. Valg af naturlige fibre, indkapslinger og ark vil helt sikkert hjælpe, især når de vaskes regelmæssigt.

6. Tøjvask

Det er også vigtigt at overveje, hvad du vasker dit sengetøj i. Brug duftfrie og farvestoffrie rengøringsmidler eller dem, der er specielt fremstillet til allergi- eller eksempatienter. Sørg desuden for at vaske sengetøj i varmt vand (130+ grader) for at sikre, at der opstår dødsmidedød, og at enhver form for bakterier ikke kan dvæle.

Konklusion

Hvis du lider af allergi eller eksem, er du sandsynligvis allerede klar over, hvordan det kan forstyrre dine søvnvaner. Forhåbentlig var du tidligere klar over, hvordan dit sengetøj også kan være en synder af dine symptomer, men hvis ikke: At tage et par skridt for at sikre, at du har et mere venligt søvnmiljø, kan hjælpe dig med at få den hvile, du fortjener.

Sørg for at besøge din sundhedsudbyder for bedre at finde ud af dine udløsere og skabe daglige vaner for at lindre din lidelse, så de trin, du har lavet i soveværelset, er mere effektive. Hvis du vasker dit sengetøj regelmæssigt, bruger de mere hudvenlige materialer og beskytter dine sovende overflader, kan det gå langt hen mod en uafbrudt søvn.

SE OGSÅ:  Søvnryk: Alt hvad du behøver at vide