Hjælper varm mælk dig med at sove?

Kæmper du for at sove? Bruger du timer vågen med at stirre på uret eller er du villig til at nikke af?

Hvis du har haft søvnløse nætter og fundet dig selv træt, grumpy og bare udmattet den næste dag, så har du sandsynligvis gennemsøgt internet til alle mulige kure og historier om gamle koner.

Men hjælper varm mælk dig med at sove? Det er en afprøvet metode, der blev brugt i generationer til at hjælpe dig på vej til drømmelandet, men er der nogen videnskab bag den?

Vi har undersøgt, om en varm kop vil helbrede den søvnløshed.

Hvor kom det fra?

Så vi ved alle om at drikke varm mælk for at sove, men hvornår startede det faktisk? Svaret er uklart, da det er blevet videregivet gennem generationer, men det begyndte at blive en anbefalet måde at helbrede søvnløshed for flere årtier siden.

Men det, der begyndte som et hjemmemedicin, der blev sendt gennem mund til mund, er blevet en medicinsk anbefalet. måde at få dig selv til at sove. Selvom lægerne fra tidligere år ikke fuldt ud forstod videnskaben bag helbredelsen, blev det stadig let anbefalet til folk, der kæmpede for at nikke af.
I svundne dage, mælk og honning var en billig og let tilgængelig drink, som blev nydt af mennesker i alle aldre. Faktisk med de fleste mennesker, der ejer en ko og har let adgang til honning (hvis du kunne undgå at blive stukket!), Var det en temmelig gratis vare. I nyere tid ses mælk dog kun som noget for babyer og små børn.

Når vi bliver ældre, er det naturligvis sjældnere at drikke varm mælk uden noget tilføjet. Mange af os foretrækker det med et skud af espresso! Men der er masser af beviser for at sige, at en kop varm mælk stadig giver det samme niveau af nyttige hormoner, som vi stolede på som babyer.

Nogle psykologer mener, at vi drikker varm mælk tilbage i vores barndom. inden sengetid tager os tilbage til at være barn i vores sind, og tilknytningen af drikken til sengetidrutinen kan også hjælpe dig med at komme af.

SE OGSÅ:  Alt hvad du behøver at vide om søvnapnø

Er der nogen videnskab bag det?

Kort sagt – ja. Det du virkelig leder efter i mælk er tryptophan. Dette øger det søvnfremkaldende hormon melatonin i din krop, hvilket gør dig døsig. Mange mennesker glemmer hjernen er kommandocentret for hele vores krop – udsendelse af hormoner, der kan ændre, hvordan vi tænker og føler.

Ved at indtage tryptophan vil din krop fremskynde produktionen af melatonin fra pinealkirtlen. . Kroppen producerer naturligvis mere melatonin om natten, da vores kroppe er klar til at sove, men nogle mennesker producerer de ikke nok, hvilket fører til, at de føler sig helt vågen, når de skal afvikle.

Jetlag, nat skift eller amning af en ny baby kan smide din krops naturlige døgnrytme ud af vejen og sende din melatoninproduktion til overdrive – eller stoppe den helt. Men ved at drikke en varm kop mælk kan du opmuntre din krop til at producere det sovende hormon og sende dig selv ind i det, jeg gerne kalder “nattilstand”.

Hvilken type mælk er bedst?

Så du har besluttet, at du vil prøve denne metode. Men hvilken mælk er bedst? Skal du gå efter fuld fedt, eller vil 1% arbejde lige så godt?

Undersøgelser viser, at jo federe mælken er, jo mere søvnfremkaldende hormon. Forskere fodrede rotter enten skummetmælk eller sødmælk og fløde og overvågede derefter ændringerne i mængden af tryptophan der var. Motivet, der drak fløde, havde langt mere af hormonet i deres system end rotterne, der drak skummetproduktet.

Så det hjælper måske ikke dig med at tabe dig, men på lang sigt er du mere tilbøjelig til at få at sove hurtigere med sødmælk eller fløde end ved at vælge de alternativer med lavere fedtindhold (undskyld!).

Er der noget andet jeg kan gøre?

Den hemmelige søvningrediens, tryptophan, findes også i kalkun, hvilket kan forklare, hvorfor så mange mennesker falder i søvn efter jul og Thanksgiving-middag! Kylling, nødder og frø er også rige på tryptophan, som også hjælper din krop til at producere melatonin.

SE OGSÅ:  Alt hvad du bør vide om søvnregressionstrin

Kylling

Nødder

Bønner

For at få disse hormoner til at fungere hurtigt, skal du fylde resten af din tallerken med stivelsesholdige fødevarer som pasta, ris eller kartoffel. Men for en ægte tryptofanstivelse dobbelt whammy skal du vælge nyrebønner, da de indeholder begge ingredienser. Bare sørg for at vaske det hele ned med et varmt mælkekrus!

Pasta

Kartoffel

Nyrebønner

Andet råd inkluderer at skære koffein ud, undgå sukkerholdige fødevarer omkring sengetid og forsøger at reducere den tid, du bruger på at se på en skærm lige før du går i seng. Eksperter anbefaler også at prøve at få mindst 30 minutters træning om dagen, hvilket reducerer stress og hjælper med en bedre nats søvn.

Du kan også se på dit søvnmiljø. Skift dine lagner, ryd soveværelset for rod, og sørg for, at det er den korrekte temperatur.

Tyrkisk fad

Havregryn

Varm mælk

Men hvis du har prøvet alt, og du stadig kæmper for at falde fra, så prøv det . Lav dig selv en kalkun- og havrekagesandwich med en stor kop varm mælk ca. en time før sengetid, og læn dig så bare tilbage og gør dig klar til en dejlig, afslappende hvile.

Konklusion

Så myten er sand, varm mælk hjælper dig virkelig med at få at sove.

Hormonerne i din hjerne, der udløses ved at drikke mælk, kan virkelig slappe af og hjælpe dig med at blive døsig ved sengetid. Dette er en myte, der er blevet bevist korrekt mange gange!

Men selvom videnskaben ikke virker for dig, kan psykologien måske. Uanset om mælken frigiver nok af det magiske hormon til at hjælpe dig med at falde i søvn eller ej, husker du kærligt gemt op i sengen som barn med en flaske varm mælk kan bare berolige dit sind nok til at hjælpe dig med at sove.

Kender du nogen, der kæmper for at sove? Del denne artikel med dem og kommenter nedenfor. Du ved aldrig, hvem der muligvis har brug for rådgivningen!