Sundhedsmæssige fordele ved at sove

Vi lider alle sammen af en slags søvntab. Det er næsten umuligt at leve i nutidens verden og være i stand til at sige, at du får solide 8-10 timer hver nat. Højre? Uanset om det er i form af en ny baby, lange arbejdstimer eller et strejf af søvnløshed, sover søvnløshed sit grimme hoved for os alle.

De sundhedsmæssige fordele ved at sove er et emne, der er meget vigtigt for mig. Som forfatter og forælder skal jeg altid være i fuld beredskab og have klarheden til at få mit arbejde udført. Men spekulerer du nogensinde på, hvilke andre områder i dit liv der bliver påvirket af mangel på ordentlig hvile?

Du vil måske læse vores relaterede artikel: Hvordan hjælper søvn med vægttab?

Lad os bryde det ned, skal vi ?

For virkelig at forstå de mange fordele til fordelene ved god søvn, skal du se fakta. Jeg nedbryder det hele og rammer de nøgleområder, der påvirker de fleste.

Hvor meget søvn har du virkelig brug for?

Dette svar varierer for forskellige mennesker, men den største faktor er alder. Et lille barn vil kræve langt mere hvile end en voksen, der stort set er færdig med at vokse. Lad os se på de forskellige søvnbehov efter alder.

Nyfødte 0-3 måneder: 14- 17 timer
Spædbarn i alderen 4-11 måneder: 12-15 timer
Småbørn i alderen 1-24 måneder: 11-14 timer
Børnehaver i alderen 3-5 år: 11-13 timer
Præ-teenager i alderen 6-13 år: 9-11 timer
Teenager i alderen 14-17 år: 8-10 timer
Unge voksne i alderen 18-25 år: 7-9 timer Voksne i alderen 26-64 : 7-9 timer
Senior i alderen 65+: 7-9 timer

Dette er det nationale gennemsnit af timer pr. Nat ifølge Sleep Foundation og er beregnet til at være en guide. Men hvor mange af jer kan ærligt sige, at man får den anbefalede mængde søvn hver nat?

Emotionel velvære

Selvfølgelig vil søvn påvirke dit humør. Tænk bare på, hvor skør du er om morgenen efter en uroligt aften.

Gør dig lykkeligere

Når du får den rigtige mængde hvile hver nat, og hold det konsekvent, du begynder automatisk at se store ændringer i din følelsesmæssige sundhed. Du vil være lykkeligere, mere tålmodig og mindre tilbøjelig til at lide af depression.

At få en ekstra times hvile hver nat har tilsyneladende den samme effekt på din lykke som at tjene ekstra $ 60k om året i en løn.

Mindre depression og angst

Der er masser af medicin, du kan tage mod angst og former for depression, men hvorfor gå igennem det, når du kan prøve mere naturlige løsninger derhjemme? Som at få bedre hvile, for eksempel. Undersøgelser viser, at de fleste af de almindelige former for depression er forbundet med søvnforstyrrelser.

Det blev opdaget, at risikoen for at udvikle en form for depression eller angst var langt mere sandsynlig hos dem, der lider af søvnløshed eller andre typer af søvntab.

Mindre irritabel

Når vi er fanget i søvncyklussen tab, vores hjerner begynder at fritz. Amygdala, den del af vores hjerner, der styrer følelser, bliver haywire og reagerer på måder, som vi normalt ikke gør. En nylig undersøgelse fastlagde resultaterne af to grupper mod hinanden; den ene, der blev holdt vågen i over 35 timer, og den anden, der var godt udhvilet. Resultaterne var, hvad du ville forvente; den berøvede gruppe var langt mere irritabel og mindre glad.

Forestil dig en søvnberøvet mor, der beskæftiger sig med sit barn. Det er langt mere sandsynligt, at hun mister tålmodighed hurtigere end hos en mor, der fik mindst syv timer natten før.

Fitness og fysiske fordele

Der er mange måder at hjælpe med at forbedre dit fysiske velbefindende, men søvn er sandsynligvis en af de bedste. Dette skyldes, at det påvirker så mange faktorer. Hvis du vil begynde at træne mere, har din krop brug for den rette mængde hvile for at holde trit med den ekstra øvelse.

Bedste måder at holde sig i form

Tro det eller ej, der er så mange måder, hvorpå søvnhygiejne direkte påvirker dit fysiske velbefindende. Vi ved alle, at der er mange måder at træne og holde sig i form på. Løber eller går hver dag, rammer gymnastiksalen, spiser rigtigt og drikker rigeligt med vand. Dette er alle nøglefaktorer, hvis du vil have en sund, fit krop. Men mange mennesker glemmer søvn. Det burde være højt på listen!

Bygger muskler lettere

Korrekt hvile sikrer, at dine muskler kan komme sig og regenerere nyt væv, hvilket hjælper dig med at trimme overskydende fedt og opbygge nye muskler. Hvis du er i bodybuilding, så prøv at tilføje 1-2 timers søvn til din tidsplan og se, hvilken forskel det gør.

Hører du nogensinde om en ‘hviledag’? Det er, hvad fitnessentusiaster og bodybuildere kalder deres en eller to dages hvile. De giver deres kroppe den tid, det har brug for til at komme sig og hjælper deres muskler med at opbygge nyt væv. Dette betyder masser af søvn!

Sundere hud

Når du ikke får nok hvile, prøver din krop at kompensere på andre måder og trækker næringsstoffer væk fra overfladen for at hjælpe det, der er indeni. Dette kan have forfærdelige virkninger på vores hud. Det kan blive tørt og krøllet med mørke pletter, der dannes under dine øjne. Tasker begynder at vise sig som hævelse, og det tager længere tid for ar at heles.

Seriøst kaldes det ikke skønhedssøvn for ingenting! Korrekt hvile hjælper din krop med at reparere sig selv og forynge, ikke kun din hud, men dit hår, negle og andre overflader. Det er rigtigt. Når du lider af søvnløshed, kan du blive stresset meget hurtigt, og denne stress forårsager hårtab og udtynding af neglene.

Du vil se bedre

Det påvirker også dit syn direkte. Vidste du, at? Når vi lider af søvntab, prøver vores hjerner desperat at enten køre på dampe eller bare lukke ned. Og ved du hvad der styrer din vision? Din hjerne. Hvis orgelet ikke fungerer på alle motorer, kan dit syn blive forringet. Dette kan føre til alvorlige problemer, farlige.

Reducerer smerte

Hvis du har lidt af en alvorlig skade eller endda bare en hård dag i gymnastiksalen, kan en god nats søvn forynge dig på måder, du aldrig troede. Vores kroppe frigiver vigtige kemikalier og hormoner, der gennemsyrer områderne og hjælper med at fremskynde helingsprocessen. Uden det kan det være svært at springe tilbage fra en dårlig skade.

Vægtkontrol

Endelig, når du ikke får nok hvile, begynder din krop at samle energi. Dette betyder sukker og fedt. Det gør det som en form for beskyttelse. Ingen søvn betyder ingen energi, så din krop vil prøve at hæve det på andre måder. Som at opbevare overskydende fedt og andre dårlige ting. Dette kan vise sig at være en forhindring, når du prøver at kontrollere din vægt. Fordelene ved søvn og vægttab, når de bruges i kombination, er meget positive.

SE OGSÅ:  Søvn og svimmelhed

Mindre risiko for sygdom

Tro det eller ej, ordentlig hvile udfordrer direkte de forfærdelige kvaler af sygdommen. Og ikke bare sygdomme, men nogle af de værste tænkelige. Tænk bare, du kan sænke din risiko for nogle af de mest frygtelige terminale sygdomme bare ved at hvile mere og tage dig af din krop. Gå figur.

Mindre tid og penge på medicinske besøg

Mange ting ændrer sig, når du formår at få den mængde søvn, der anbefales af Sleep Foundation, men ingen kan være vigtigere end at minimere din risiko for sygdom. Hvis du sørger for, at du får den rigtige mængde søvn til din alder, vil du uden tvivl bruge mindre tid hos lægen. Uanset om det er en mangel på at få influenza eller forkølelse eller bare give din krop mere energi til at bekæmpe bakterier, betyder mindre tid hos lægen, at du er sundere og også færre penge.

Reducerer risikoen for diabetes

Sammen med de grundlæggende sundhedsmæssige fordele er du faktisk også mindre tilbøjelige til at udvikle diabetes, hvis du får en sund mængde søvn. Ifølge WebMd er “mennesker med forhøjet blodsukker en nøgleindikator for nogen med søvnproblemer, fordi de forsøger at få energi fra andre kilder end søvn.”

Færre migræne og hovedpine

Ifølge WebMd kan sove mindre faktisk udløse hovedpine og migræne på grund af en ubalance i serotonin- og dopaminniveauer, når de vågner op på det forkerte tidspunkt eller med for lidt søvn. Overraskende nok kan ikke kun hovedpine begrænses med mere søvn, men det kan også visse former for kræft!

Mindre kræftproblemer

Cancer Cancer Center of America har fundet ud af, at mennesker med søvnproblemer har flere tilfælde af betændelse og unormal immunfunktion. Selvom de ikke specifikt ved hvorfor, kan nogle former for kræft forekomme i højere grad for mennesker, der ikke får en sund mængde søvn.

Godt hjertesundhed

Endelig er søvn en vigtig komponent, når det også kommer til hjerteproblemer. Igen, selvom det ikke er helt sikkert, hvorfor dette er en vigtig faktor, var folk, der fik mindre end den anbefalede mængde søvn, næsten dobbelt så tilbøjelige til at udvikle kardiovaskulære problemer ifølge Sleep Foundation. Dybest set, jo mere søvn du får, jo mindre sandsynligt har du nogle meget alvorlige helbredsproblemer i livet!

Ydeevne og intellektuel Evne

Selvom ordentlig hvile hjælper os med at forbedre vores indre kroppe og bekæmpe ting som kræft, depression og diabetes, hjælper det os også med at forbedre det ydre. Ting som ydeevne og beslutningstagning. Disse handlinger er stærkt afhængige af, om vi har haft en god nats hvile eller ej.

Lær Bedre

Har du nogensinde været i klasse efter en lang fest med fester? Eller måske gået på arbejde efter en nat med rastløs søvn? Du klarer naturligvis ikke så godt, som du ville have haft, at du havde en sund nats hvile, før du skulle være der. Det siger sig selv meget, at en god nats hvile hjælper dig med din præstation i din hverdag, og du behøver ikke en særlig kilde til at fortælle dig det.

Vidste du det, hvis du studerer noget før du sover, er du mere tilbøjelig til at forpligte det, du har lært, til langtidshukommelse efter at have fulgt det med en sund nats hvile? Folk ved sund søvn er enige i dette og mange andre fordele ved hukommelsen, når det kommer til søvn.

Chauffør

Vender tilbage til den forrige kommentar om ordentlig hvile og hvordan det kan påvirke dit syn, det siger sig selv, at dette også kan påvirke dine kørefærdigheder. Men det er ikke kun syn, der er en afgørende faktor her. Din hjerne skal være i fuld beredskab og fungere uden den tunge tåge af søvnmangel svæver over hovedet.

Så når du kører, hvis du finder dig selv at blinke meget eller har svært ved at huske de sidste par miles, du kørte og derefter trække. Du kører kørehæmmet, og dette kan have dødelige resultater. En fantastisk måde at bekæmpe dette på, i det mindste nok til at komme sikkert hjem, er at trække sig ud og komme ud. Jog rundt om din bil, sprint ned ad siden af vejen og tilbage igen. Dette fremskynder dit hjerte og forbedrer blodgennemstrømningen, som advarer hjernen og kan holde dig vågen længe nok til at komme til din destination.

Du kan være interesseret i Hvad sker der, når du vågner en søvngang og hvordan Gør det

Lettere at tale

Der blev udført en massiv undersøgelse ved University of Nebraska, der gennemgik søvnens indvirkning på børnenes tale og evnen til at behandle ord. Først blev en gruppe af forældre bedt om at overvåge deres barns hvilemønstre i en uge. Derefter blev denne gruppe opdelt i to.

Den ene gruppe var mindre udhvilet end den anden, og når test blev administreret for at udfordre deres tale og evne til at forstå det visuelle til ord, klarede de børn, der stod i dårlig hvile, langt dårligere end anden gruppe. De var langsomme til at reagere, meget langsommere at behandle og kunne kun skaffe enkle ord og sætninger.

Unge Voksne kan misbruge alkohol mindre

Alkohol er det mest anvendte stof af teenagere i USA i dag. Desværre skyldes det ofte mangel på søvn. Studerende står over for et overskud af skolearbejde og bruger utallige timer om natten på at hælde over papirarbejde og udføre opgaver. Dette fører til høje niveauer af stress.

Hvad gør de naturligvis i deres nedetid (som weekender)? De leder efter måder at slappe af og slappe af, hvilket ofte fører til at drikke. Hvis teenagere havde mindre hjemmearbejde og pres for at udføre test, kan de få mere søvn om natten.

Den gennemsnitlige studerende modtager cirka en times lektier pr. Teknisk klasse (naturfag, matematik osv.) Hver dag. Multiplicer det med det gennemsnitlige antal tekniske klasser, de tager … det er mindst 3-4 timers lektier hver aften. Hvornår sover de?

Mere arbejdsproduktivitet

Vi har allerede behandlet, hvordan mere hvile kan hjælpe dig med at føle dig forynget og mere opmærksom. Dit sind og din krop er begge synkroniseret, og du er fuld af energi. Dette ville ikke ske, hvis du led af søvntab. Vi har alle haft de dage, hvor vi står op til arbejde og bogstaveligt talt trækker vores kroppe rundt, indtil vi kan gå hjem.

Dette kan føre til underpræstation på arbejdspladsen og kan få dig til at se virkelig dårlig ud for din chef og kolleger. Bare prøv at få mindst 1-2 timers søvn hver nat, og du vil bemærke en enorm forskel i din arbejdsproduktivitet inden for få dage. Faktisk kan andre også bemærke det!

Bedre reaktionstider

Det siger sig selv også, at din hukommelse fungerer bedre, og du får bedre reaktionstid på 7-9 timers søvn, end du ville gjort 3-5 timer. Forskere ved University of Texas foretog en undersøgelse af to grupper af mennesker; den ene hvilede godt og den anden berøvede. Derefter blev grupperne bedt om at udføre den samme opgave to gange, men 24 timer imellem.

SE OGSÅ:  Find de bedste soveværelsesfarver til søvn

Resultaterne viste, at selv om den berøvede gruppe allerede havde udført opgaven, når det kom til at gøre det anden gang de var langt mindre tilbøjelige til at tænke hurtigt og reagere rettidigt.

Færre farlige fejl

Så tag alle de oplysninger, du har lært indtil videre, i betragtning. Dårlig hvile fører til hovedpine, langsommere læring, dårlige reaktionstider og muskeltræthed. Anvend nu alle disse problemer på dig selv, når du udfører en farlig opgave som at klatre op på en stige eller betjene tunge maskiner.

Forestil dig, hvor meget din risiko for fatale fejl kan øges. Arbejdsulykker forårsaget af træthed er rapporteret at koste op til 77 milliarder dollars hvert år. Det er astronomisk! Forestil dig, hvis disse mennesker var bedre udhvilet.

Forbedrer hukommelsen

Så når du lærer noget nyt eller introduceres til en ny færdighed, skaber disse oplysninger en ny hukommelse i hjerne. Men for at denne nye fundne viden skal forblive intakt og holde fast, skal din hjerne beholde den. Engang troede forskere, at dette kunne gøres med den enkle tid at gå, men nu med ny forskning har de fundet ud af, at søvn faktisk spiller en større rolle i dette.

Det kaldes hukommelse konsolidering og forekommer kun, når hjernen er godt udhvilet. Så næste gang du studerer til en test eller prøver at huske vigtige oplysninger af enhver art, skal du tage en kattesnap lige efter, så øger du dine chancer for at bevare den.

Lettere på din tegnebog

Når du er træt, tænker du ikke tingene så godt igennem som du ville, når du var bedre udhvilet. Folk har været kendt for at tage dårlige beslutninger, især økonomisk, og det kan være en byrde. Virksomheder er opmærksomme på denne kendsgerning, og det er derfor, du ofte ser ting som Shopping Channel, der fungerer 24-7, for at fange disse søvnløsheder i håb om, at de vil købe femten vandtætte hatte.

Så beskyt dine besparelser, sæt dit kreditkort væk, og få lidt søvn. Der er en god chance for, at du ikke vil have købet halvt så dårligt som du gjorde dagen før.

Forbedring af dit forhold til din væsentlige anden

Hvem ønsker ikke et sundt forhold til deres dreng / kæreste eller ægtefælle? Hvis søvn kan hjælpe dig med at tilføje til det, hvorfor skulle der ikke være nogen, der ville gøre det? Men det er ikke kun for fornøjelse, ordentlig hvile forbedres så meget mere.

Bedre sexdrev

Den første ting, du vil bemærke, når du få mere søvn er et sundere sexlyst, især hos kvinder. Din hjerne er hvilet såvel som din krop, og du er mere klar og villig til at udføre seksuelle eller intime handlinger. Selvfølgelig vil dette hjælpe ethvert forhold til at blomstre. Ingen ønsker at være så trætte, at de ikke kan udføre seksuelt med deres betydningsfulde anden.

Bedre kommunikation

A sund sexlyst er nøglen til et sundt forhold, og du kan bare ikke få det bedste ud af det uden den rette mængde søvn. Psykologi i dag giver flere gode punkter om søvn og dine forhold. En ting, som vi alle ønsker, sker, når du får en god nats søvn: du ser faktisk bedre ud! Der er ingen cirkler under dine øjne, når du er udhvilet, de kalder det ikke skønhedssøvn uden grund. At se mere attraktivt ud er selvfølgelig også godt for den seksuelle del af et forhold.

Mere tålmodig

Det er også mindre sandsynligt, at du har en god sans for humor, når du er berøvet sund søvn. Dette kan hæmme kommunikation i dine forhold og forårsage flere slagsmål, hvilket fører til mindre intimitet. Det siger sig selv her, at når du forbinder prikkerne, er det bare en meget bedre idé at få nok søvn. Dette følger med tålmodighed. Når du er træt, har du en kortere sikring, end når du er godt udhvilet, og det kan betyde meget mere slagsmål med mennesker i dit liv. Ingen ønsker at ødelægge et forhold, fordi de er trætte.

At være en bedre forælder

Alle af os, der er forældre, har været i en situation, hvor vi ikke har sovet og har været nødt til at passe et barn. Hvis du siger, at du ikke har gjort det, er du ikke sandfærdig med dig selv. Hver mor går igennem det lige efter at have fået et barn. Barnet ønsker ikke søvn, mens det er alt, hvad forældrene kan tænke på. Kan du forestille dig, hvor meget lettere det ville være at passe en nyfødt på en fuld, uafbrudt nattesøvn? Sammenlign det nu med, hvordan det ville være, når barnet blev ældre. Ligesom det er svært, når de er unge, forbliver det vanskelige, når de vokser op. Hvis du sørger for at tage dig af dig selv, kan du passe bedre på dit barn eller dine børn.

Et websted med navnet The Science of Mom rammer alt lige på bolden. Selvom det primært taler om ny forældre, kan du tage det meste af det, der siges, og anvende det på forældre generelt. Sove påvirker dit humør, kognitive opførsel, funktion i daglige opgaver, tale, forhold og godt … vi har allerede sagt det hele mindst en gang. Prioritering af din søvn vil kun gøre dig til en bedre forælder i det lange løb. Du vil være i stand til at være en bedre rollemodel og have mere tålmodighed over for de daglige uheld, der sandsynligvis vil ske.

Jeg kunne sige meget mere om søvn, end jeg har nævnt her, men jeg tror, du får ideen. Søvn er bydende nødvendigt for at leve et sundt liv og fungere på et højt niveau. De sundhedsmæssige fordele ved søvn påvirker mere end bare dine energiniveauer, det rører næsten alle aspekter af din eksistens. Hvis du fratager dig søvn, laver du intet andet end at skade dig selv og nogle gange dine forhold.

Vi har kun en chance for dette liv, så vi er nødt til at gøre tingene rigtigt. Videnskaben peger på at få en afslappende nats søvn hver nat, ingen ifs ands eller buts. Du bør være din første prioritet, og søvn virker måske ikke som en big deal, men det er faktisk en enorm aftale, når det kommer til dit helbred og din livskvalitet. Jeg ved, at jeg ikke får nok søvn, selvom jeg prøver. Får du nok søvn? Det anbefalede beløb? Være ærlig. Efterlad en kommentar og del dine tanker. Del også dette indlæg, hvis du fandt det nyttigt for dig. Hjælp en anden med at lære, hvor vigtigt dette er!

Hvis du ønsker at forbedre din søvn med en ny kvalitetsmadras, se vores oversigt over de bedste muligheder her.