Hvorfor kan jeg ikke falde i søvn?

Søvn. Den bedste ven og værste fjende for dem, der ikke har en sund soveplan. Søvn er ekstremt vigtig og gør dig mere magtfuld.

Men til tider på trods af at du føler dig udmattet, ligger du bare der i sengen og stirrer på loftet og beder om at få lukkede øjne. Hvorfor det? Hvorfor har folk svært ved at falde i søvn?

Stress og angst

Mange af de mennesker, der lider af stress og angst, vil aldrig indrømme det. Det er sandsynligvis fordi de ser det som et tegn på svaghed, når sandheden er, at alle har stressede perioder mindst en gang i deres levetid. Og angst er pr. Definition en irrationel frygt, hvilket betyder, at den trodser al logik og kan forårsage mange søvnløse nætter (hvis du er en fan af at oprette usandsynlige scenarier i dit sind, ved du hvad jeg taler om).

Stress og angst kan føre til søvnløshed, en af hovedårsagerne til at nedsætte kvaliteten af en persons søvn. Der er mange måder, hvorpå en person kan håndtere stress og angst. Daglige yoga- eller meditationsøvelser kan være yderst nyttige, men krisesituationer ledsages bedst af terapisessioner.

Normalt er terapi en introspektionsproces, der hjælper folk med at finde ud af mere om, hvad der forårsager deres problemer, og ved at komme til roden af situationen, vil de have lettere ved at finde ud af en ordentlig løsning eller til sidst lære at være i fred med de ting, der er uden for deres kontrol.

Soveværelseindstillinger

Du ville ikke tro, hvor mange ting i dit soveværelse kan forhindre dig i at sove. Men lad os tage dem en efter en, begyndende med dine sengetøjsprodukter. Nogle mennesker har svært ved at sove eller vågner følelsesløse og dæk, fordi de sover på den forkerte slags madras.

Selvom dette ikke er en “hvordan man vælger en god madras” -vejledning, vil stadig sige dette: madrasser er designet med forskellige materialer og fasthedsniveauer for at imødekomme specifikke sovebehov. Hvad der fungerer for en kvinde på 130 pund, fungerer muligvis ikke for en mand på 180 pund. Afhængigt af din alder, vægt, højde, foretrukne soveposition eller potentielle medicinske tilstande skal du vælge en madras, der passer til dig.

SE OGSÅ:  Hvor længe kan du gå uden søvn? Få svaret her

Hvad med luften inde i rummet? At sove i frisk luft er den bedst mulige idé, men du kan ikke sove med vinduet åbent, ellers vil det skabe et træk, og du kan blive forkølet. Hold vinduet åbent i cirka 30 minutter inden du går i seng, bare for at lade noget af den friske luft komme inde i soveværelset.

Så er der temperaturen. Videnskaben fortæller os, at det er bedst at sove i et rum, der er køligere, snarere end at skrue op for varmen så meget som muligt, inden vi går i seng.

Teknologi kan også være din værste sovende fjende, især hvis du er den type person, der ser tv eller bruger tid online, før de sover. Det blå lys, der udsendes af vores tv og bærbare tekniske enheder, sender et blandet signal til din hjerne, der i stedet for at forberede sig til søvn, fortæller din krop at holde sig vågen.

Har du problemer med at sove, fordi alle slags ukontrollerede lyde vækker dig om natten? Undersøgelser har afsløret, at det ikke er lydstyrken, der vækker dig, men snarere frekvensen. Hvis du er vant til at falde i søvn med tv’et tændt, er baggrundsstøj noget, du er fortrolig med. Men med naboens hund, der gøer? Ikke så meget. En maskine med hvid støj ville virkelig være praktisk lige nu.

Diæt og træning

En fejl, der er fatal for din soveplan, er snacking inden sengetid. Hvis du har et ønske om, at du absolut skal tilfredsstille det, overvejer du at spise eller drikke noget let som måske en skål frugt eller et glas mælkefattig mælk.

Mens en pose chips lyder som en velfortjent behandle, forsøge at sove på fuld mave kan potentielt forårsage halsbrand, mens proteinerne i fordøjelsessystemet får det til at arbejde for meget, når det faktisk er tid til sengetid.

Og når man taler om diæt, hvad med at opgive den kaffe at du planlagde at drikke om eftermiddagen? I gennemsnit har en kop kaffe nok koffein til at holde dig aktiv i yderligere fem timer, men det tager længere tid for nogle systemer at fjerne koffein fuldstændigt.

SE OGSÅ:  Æteriske olier til en perfekt nattesøvn

Den menneskelige krop er den mest komplekse maskine i verden og undertiden trodser al logik. Nogle mennesker tror, at en træning inden sengetid er den perfekte måde at dræne, hvad der er tilbage af deres batterier, og vil forberede dem på en god nats søvn.

Ja, en tur rundt i parken med din hund er en god idé , men intens cardio træning før sengetid? Ikke så meget? Hvad der sker er, at den intense træning satser på, at din puls er pumpet op, og det hæver din kropstemperatur alt for meget til, at du rent faktisk er klar til luretid. De af jer, der leder efter intense træningsprogrammer, kan bedst planlægge dem om morgenen eller til frokosten.

Alkohol og medicin

Desværre kan søvnforstyrrelser også betragtes som bivirkninger ved en liste over lægemidler ordineret af din læge. I et sådant tilfælde er der virkelig ikke meget, du kan gøre bortset fra at tale med din læge for at se, om der er noget alternativ medicin, som de kan ordinere for at fjerne denne bivirkning.

Drikke et glas vin før sengetid kan være en god idé. Rødvin er godt for helbredet, og det tilskynder blodcirkulationen. Men for meget alkohol kan forstyrre en persons REM-søvn. Dette betyder, at søvn er fragmenteret, især hvis du vågner for ofte til at gå på toilettet.

Det kan være en god idé at læse: Nogle løsninger til at hjælpe dig Søvn

Nederste linje

Sandheden er, dette er et meget komplekst emne, og der er mange forskellige grunde til, at en person har problemer med enten at falde eller forblive i søvn. Men uanset hvad der holder dig oppe om natten, er det yderst vigtigt at finde en løsning. Søvn er en af de vigtigste og sunde aktiviteter for både sindet og kroppen, men alligevel overvejer mange mennesker den positive indvirkning, som hele otte timers søvn hver nat kan have på deres velbefindende.